Ο τελικός για τον πρώτο σκόρερ μεταξύ Μέσι και Εμπαπέ
i

Εμπαπέ-Μέσι/©Twitter

Ο τελικός για τον πρώτο σκόρερ μεταξύ Μέσι και Εμπαπέ

Ανδρέας Σερεβέτας • 11:57 - 18.12.2022 / Ανανεώθηκε: 16:02 - 21.04.2023

Το έξτρα κίνητρο των δύο σούπερ σταρ εκτός από την μάχη για την κατάκτηση του τροπαίου.

Υπάρχει και μία δεύτερη μάχη που θα κριθεί σήμερα και ξεχωρίσει από την αντίστοιχη της Αργεντινής με τη Γαλλία για την ανάδειξη της νέας πρωταθλήτριας κόσμου. Ο Λιονέλ Μέσι και ο Κιλιάν Εμπαπέ έχουν σημειώσει από πέντε γκολ στα γήπεδα του Κατάρ και βρίσκονται στην κορυφή της λίστας των σκόρερ. Ένας εκ των δύο απόψε θα πάρει το «χρυσό παπούτσι» του τουρνουά. Έχουν δηλαδή επιπλέον κίνητρο για να πετύχουν μία ακόμη σημαντική προσωπική διάκριση.  

Ωστόσο ο Μέσι έχει το προβάδισμα πριν από τον τελικό. Σύμφωνα με τον σχετικό κανονισμό της FIFA, υπάρχει δεύτερο κριτήριο όταν δύο ποδοσφαιριστές έχουν σημειώσει τον ίδιο αριθμό τερμάτων. Είναι οι ασίστ. Ο Μέσι έχει δώσει τρεις και ο Εμπαπέ δύο στα προηγούμενα παιχνίδια. Σε περίπτωση που προκύψει ισοβαθμία και σε αυτό το επίπεδο θα μετρήσει, ως τρίτο κριτήριο, ο συνολικός χρόνος συμμετοχής στα ματς. Σε αυτόν τον τομέα υπερέχει ο Εμπαπέ γιατί έχει ήδη αγωνιστεί 477 λεπτά έναντι 570 του Μέσι. Δηλαδή έχει σημειώσει τα ίδια γκολ υπό πιο δύσκολες συνθήκες.  

Οι δύο σταρ σίγουρα γνωρίζουν αυτές τις λεπτομέρειες αλλά ο πρωταρχικός στόχος τους στον τελικό είναι να στεφθούν Παγκόσμιοι Πρωταθλητές. Αν αυτό συνδυαστεί και με το «χρυσό παπούτσι» θα ολοκληρώσουν με ιδανικό τρόπο την παρουσία τους στο Μουντιάλ του 2022.