Οι 10 ομάδες με τους - ημερολογιακά - περισσότερους βαθμούς μέσα στο 2022
i

Ο Kιλιάν Εμπαπέ/ © Intime

Οι 10 ομάδες με τους - ημερολογιακά - περισσότερους βαθμούς μέσα στο 2022

Πάνος Μαλακτάρης • 19:03 - 30.12.2022 / Ανανεώθηκε: 15:57 - 28.04.2023

Τα πρωταθλήματα μπορεί να μη παίζονται ανά ημερολογιακό έτος, αλλά αν συνέβαινε αυτό, η Μπαρτσελόνα, η Μάντσεστερ Σίτι και η Νάπολι μεταξύ άλλων, δε θα είχαν καμία αντίρρηση επ' αυτού

Συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε τις 10 ομάδες από τα 5 κορυφαία πρωταθλήματα που κατάφεραν μέσα στο χρόνο που φεύγει να συγκεντρώσουν τους περισσότερους βαθμούς. Πάντα ημερολογιακά μιλώντας. Πάμε να τις δούμε. 

Τότεναμ- 71 βαθμούς

Η άφιξη του Αντόνιο Κόντε το Νοέμβριο του 2021 έδωσε την σπίθα που έλειπε από τους Spurs, οι οποίοι μπορεί να μη τα πήγαν καλά μέσα στο 2022 απέναντι στα μεγάλα ονόματα της premier league, αλλά απέναντι στις μικρομεσαίες ομάδες η συγκομιδή τους ήταν παραπάνω από ικανοποιητική, τερματίζοντας παράλληλα στην 4η θέση του πίνακα. 

Λανς- 71 βαθμούς 

Ίσως το πιο απροσδόκητο όνομα στην εν λόγω λίστα, με μια εξαιρετική απόδοση μέσα στο 2022 όπου την είδε να κερδίζει την έξοδό της στο champions league. Στην αρχή του φετινού πρωταθλήματος έχει ηττηθεί μόνο στο ντέρμπι με τη Λιλ, συνεπώς αν καταφέρει να συνεχίσει με αυτό το ρυθμό δεν αποκλείεται να αποτελέσει μια πολύ ευχάριστη έκπληξη στη Ligue 1

Άρσεναλ-74 βαθμούς

Η περσινή χρονιά μπορεί να έκλεισε χωρίς να καταφέρει να κερδίσει την έξοδό της στο champions league, ωστόσο το φετινό της ξεκίνημα που την βρίσκει στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα ήταν αρκετό ώστε να τη δούμε σε αυτή τη λίστα. Οι Μαρτινέλι και Σαλιμπά μαζί με τους Σάκα και Γκαμπριέλ Ζεσούς έχουν συμβάλει τα μέγιστα στην συγκομιδή των gunners. 

Ρεάλ Μαδρίτης-75 βαθμούς

Οι πρωταθλητές Ισπανίας έχουν και τη φετινή σεζόν ξεκινήσει πολύ δυνατά, έχοντας παράλληλα φροντίσει να στρώσουν ιδανικά τις συνθήκες για την επικράτησή τους και τα επόμενα χρόνια. Οι 75 βαθμοί μέσα στο 2022 ήταν φυσικό επακόλουθο για τους «μερένγκες».    

Λίβερπουλ-76 βαθμούς

Οι reds μπορεί να ήταν πολύ κακοί σε αρκετά παιχνίδια και φέτος ήδη να κυνηγάνε τις θέσεις εξόδου στο champions league, ωστόσο το διάστημα από τον Ιανουάριο ως και τον Μάιο του 2022 τους βρήκε να συγκεντρώνουν 8 περισσότερους βαθμούς από τη Μάντσεστερ Σίτι και να χάνουν τον τίτλο κυριολεκτικά στο νήμα. 

Μίλαν-77 βαθμούς

Το σύνολο του Στέφανο Πιόλι έφερε το πρώτο πρωτάθλημα στο Σαν Σίρο από το 2011, αφήνοντας πίσω τους υπόλοιπους συνδιεκδικητές. Παράλληλα στη φετινή σεζόν, με εξαίρεση το εκπληκτικό ξεκίνημα της Νάπολι, δε μπορεί να πει κανείς πως η Μίλαν δεν έχει επίσης ξεκινήσει θετικά, απέχοντας 8 βαθμούς από την κορυφή. 

Μάντσεστερ Σίτι-78 βαθμούς

Σίγουρα η πιο εντυπωσιακή ομάδα της χρονιάς που φεύγει, η ομάδα του Γκουαρντιόλα φρόντισε με την προσθήκη του Έρλινγκ Χάαλαντ να ενισχύσει κι άλλο το επιθετικό κομμάτι της, σε μια τακτική που αν μη τι άλλο δείχνει να αποδίδει ως τώρα τα μέγιστα. 

Νάπολι-81 βαθμούς

Με το τελευατίο «σκουντέτο» να έρχεται στον ιταλικό νότο το μακρινό 1990, φέτος οι «παρτενοπέι» πιστεύουν ότι ίσως έχει έρθει ξανά η χρονιά τους. Οπότε σε συνάρτηση και με την διόλου κακή σεζόν που έκαναν πέρσι, το 2022 βρίσκει τη Νάπολι με μια σούπερ συγκομιδή βαθμών. Η οργιαστική κατάσταση των Μπάντρι Κβαρατσκέλια και Βίκτορ Όσιμεν βρίσκουν την ομάδα πρώτη και στο +8 από τη δεύτερη Μίλαν.

Μπαρτσελόνα- 82 βαθμούς

Ο πρόωρος αποκλεισμός από το champions league μπορεί να έφερε γκρίνια στο σύνολο του Τσάβι, ωστόσο στο πρωτάθλημα οι εμφανίσεις των μπλαουγκράνα είναι σημαντικά καλύτερες, με την έλευση του Λεβαντόφσκι να αναπτερώνει τις ελπίδες τους για κατάκτηση του πρωταθλήματος για πρώτη φορά από το 2019.  

Παρί σεν Ζερμέν- 84 βαθμούς

Οι 84 βαθμοί στο «σαμπιονά» έχουν κατά βάση ονοματεπώνυμο: Μέσι, Νεϊμάρ, Εμπαπέ. Μένει να δούμε αν και κατά πόσο επηρεασμένοι θα γυρίσουν οι αστέρες των παριζιάνων από το Μουντιάλ του Κατάρ, ωστόσο φαίνεται να έχουν βρει τη φόρμουλα για νίκες και τίτλους, τουλάχιστον στις εγχώριες διοργανώσεις.