Οι ηγέτες που μπορούν να βάλουν τη σφραγίδα τους στο ντέρμπι Ολυμπιακός-  Παναθηναϊκός

Ο Φορτούνης και ο Μπερνάρ

i

© Intime

Οι ηγέτες που μπορούν να βάλουν τη σφραγίδα τους στο ντέρμπι Ολυμπιακός- Παναθηναϊκός

Το Sportal παρουσιάζει τρεις παίκτες γεμάτους ποιότητα και νοοτροπία νικητή που είναι ικανοί να κρίνουν την αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό.

Το ντέρμπι Ολυμπιακός Παναθηναϊκός πάντα θα προκαλεί το ενδιαφέρον.

Ειδικά τώρα που οι δύο ομάδες είναι στην κορυφή και το ματς έχει μεγάλο βαθμολογικό ενδιαφέρον, έστω κι αν βρισκόμαστε μόλις στην όγδοη αγωνιστική.

Μία μονομαχία των δύο γιγάντων, ωστόσο, κρύβει κι αρκετές μικρότερες μάχες. Απ’ αυτές που μπορεί να κρίνουν τον «πόλεμο». Τόσο οι Πειραιώτες, όσο και το «τριφύλλι» έχουν στις τάξεις τους ποιοτικούς παίκτες. Ποδοσφαιριστές που έχουν γράψει χιλιόμετρα στο ποδόσφαιρο. Που έχουν νοοτροπία νικητή και ισχυρή προσωπικότητα.

Το sportal παρουσιάζει τρεις από τους ηγέτες των δύο αιωνίων. Παίκτες κομβικούς, οι οποίοι ασφαλώς με την απόδοσή τους, με μία ενέργεια είναι σε θέση να κρίνουν το ντέρμπι.

Ολυμπιακός

Όπως γίνεται εύκολα κατανοητό, ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ θα πρέπει να βρει τη συνταγή που θα του φέρει το τρίποντο, το οποίο εκτός από «ανάσα» στην κατάταξη θα του δώσει και ψυχολογικό αβαντάζ εν όψει συνέχειας. Αυτή η συνταγή πάντως έχει κάποια υλικά που θα πρέπει να εμπιστευτεί ο Ισπανός τεχνικός, προκειμένου να παρουσιάσει ένα σχήμα ανταγωνιστικό και να πανηγυρίσει στο τέλος της βραδιάς. 

Ο μάγος Ποντένσε

Ένας άνθρωπος που σίγουρα δεν θα πρέπει να απουσιάζει από το βασικό σχήμα του Ολυμπιακού είναι ο Ντανιέλ Ποντένσε. Ο βραχύσωμος ποδοσφαιριστής έχει εξαιρετικό ξεκίνημα στην αρχή της σεζόν. Από τους κορυφαίους με την ΑΕΚ, MVP με τον ΠΑΣ Γιάννινα και ο καλύτερος των «ερυθρόλευκων» στη Σερβία. Αυτά αποτελούν ένα μικρό δείγμα του τι έχει κάνει μέχρι στιγμής ο Πορτογάλος επιθετικός τη φετινή χρονιά. 

Αυτό που χρειάζεται ο Μαρτίνεθ από τον Ποντένσε είναι κατά κύριο λόγο η ταχύτητα και η ντρίμπλα. Εφόσον τον χρησιμοποιήσει ο προπονητής του από τη δεξιά πλευρά, ο 27χρονος θα μπορούσε να κάνει τη ζημιά. Το «τρφύλλι» αντιμετωπίζει ζητήματα αμυντικά από εκείνη την πτέρυγα και με τα χαρακτηριστικά του ο επιθετικός του Ολυμπιακού θα μπορούσε να βρει χώρους στην αντίπαλη περιοχή.

Ο πανταχού παρών Φορτούνης

Αν ο Ποντένσε χρειάζεται μία τότε ο Κώστας Φορτούνης χρειάζεται δέκα για την ομάδα του. Για να γίνει πιο εύκολα αντιληπτό το πόσο χρειάζεται ο Ολυμπιακός τον 31χρονο, η ομάδα του Ντιέγκο Μαρτίνεθ έχει σκοράρει φέτος συνολικά 34 τέρματα. Από αυτά, ο Τρικαλινός ποδοσφαιριστής έχει συμμετοχή στα 12 (3 γκολ - 8 ασίστ), δηλαδή παραπάνω από το 1/3. 

Αν αυτό δεν είναι αρκετό για κάποιον τότε αρκεί μία ματιά στα στατιστικά της Stoiximan Super League, εκεί όπου ο Φορτούνης είναι πανταχού παρών. Ένατος στις τελικές προσπάθειες (15), όγδοος στα σουτ εντός εστίας (9), έβδομος σε ασίστ ισοβαθμώντας με τον πρώτο (3), πρώτος σε εύστοχα γεμίσματα (27) και τέλος τρίτος σε πάσες (64). Ο ίδιος άφησε πίσω τους τραυματισμούς και πλέον βιώνει μία ακόμα παραγωγική χρονιά με τα «ερυθρόλευκα». Σημαντικό του χαρακτηριστικό η κινητικότητα στον χώρο, καθώς και το πως μπορεί να κουβαλήσει παίκτες πάνω του για να ελευθερώσει χώρους.

O μαχητικός Έσε

Όντας ποδοσφαιριστής από την Αργεντινή, ο Σαντιάγκο Έσε έχει το κλασσικό χαρακτηριστικό της μαχητικότητας. Εκεί όπου άλλοι εγκαταλείπουν τη διεκδίκηση της μπάλας, ο νεαρός χαφ δίνει... ψυχή και σώμα για να την πάρει. Άλλωστε αυτό έκανε και στο ματς με τη Φράιμπουργκ πριν αποκομίσει ένα χτύπημα στο πρόσωπο και αποχωρήσει με τραυματισμό από το ματς. 

Ο ίδιος έβαλε τη μάσκα του και μία εβδομάδα μετά το ματς του Europa League και συνέβαλε τα μέγιστα στη δύσκολη αναμέτρηση εναντίον του Άρη. Όσο για το τι χρειάζεται ο Μαρτίνεθ από εκείνον, ένα είναι η προαναφερθείσα μαχητικότητα. Ειδικά από τι στιγμή που στο αμυντικό κομμάτι θα βρει μπροστά του παίκτες όπως ο Βιλένα που ανήκει στην ίδια κατηγορία. Το δεύτερο απαιτούμενο είναι το box to box χαρακτηριστικό του, αφού ο ίδιος καλύπτει μέτρα τόσο αμυντικά όσο και επιθετικά.  

Παναθηναϊκός

Ο Βραζιλιάνος αρτίστας

Ο Μπερνάρ είναι από τα βαριά «όπλα» του «τριφυλλιού». Ο 31χρονος Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός ξεκίνησε και στα τέσσερα ντέρμπι που έδωσε πέρσι ο Παναθηναϊκός με τους Πειραιώτες. Στα δύο ματς ολοκλήρωσε το παιχνίδι και στα άλλα δύο αντικαταστάθηκε.

Ο απολογισμός του είναι μία νίκη, μία ήττα και δύο ισοπαλίες, αλλά η ήττα ήταν πικρή, αφού στέρησε την περασμένη σεζόν το πρωτάθλημα. Ο Μπερνάρ σ’ αυτά τα τέσσερα ματς δεν είχε γκολ ή ασίστ και πήρε μία κίτρινη. Την τρέχουσα σεζόν, όμως, ο έμπειρος παίκτης δείχνει αλλαγμένος προς το καλύτερο κι ασφαλώς σε ένα ματς που θα βρει χώρους έχει την ποιότητα να κάνει τη διαφορά και να κρίνει το ντέρμπι υπέρ των «πρασίνων»

Ο Σέρβος μιλάει στα ντέρμπι

Ο Φίλιπ Τζούριτσιτς ήρθε το καλοκαίρι στον Παναθηναϊκό για να προσθέσει ποιότητα. Ο 31χρονος Σέρβος ξεκίνησε με γκολ στη Σλοβακία εναντίον της Ντνίπρο κι έδειξε ότι μπορεί να κάνει τη διαφορά. Σε δύο ντέρμπι ο Τζούρισιτς είχε θετική εικόνα κι αυτό περιμένει και στο Φάληρο ο συμπατριώτης του Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Στα ελληνικά ντέρμπι με την ΑΕΚ πέτυχε ένα θαυμάσιο γκολ για το 1-0, ενώ με τον ΠΑΟΚ είχε δοκάρι στην αρχή του αγώνα.

Ο Σέρβος, όμως, έχει και παρελθόν στον Ολυμπιακό. Σε μικρή ηλικία εντάχθηκε στην Ακαδημία των Πειραιωτών κι έπαιξε στην Κ17 και την Κ19. Δεν έμεινε, ωστόσο, στο λιμάνι κι έχει τους δικούς τους λόγους, έστω κι έπειτα από αρκετά χρόνια να αγωνιστεί καλά κόντρα στους «ερυθρόλευκους». Ο Τζούριτσιτς, παράλληλα, έχει παίξει τρεις φορές κόντρα στον Ολυμπιακό. Την πρώτη φορά στο Champions League στον Πειραιά για τη σεζόν 2013-14 με τη Μπενφίκα. Έπαιξε 17 λεπτά και γνώρισε την ήττα με 1-0. Τη σεζόν 2015-16 αντιμετώπισε τους Πειραιώτες με τη φανέλα της Άντερλεχτ για τους «32» του Europa League. Στη νίκη με 1-0 στο Βέλγιο έπαιξε 74 λεπτά και στη ρεβάνς (οι Βέλγοι πέρασαν στην παράταση με νίκη 2-1), αγωνίστηκε 81 λεπτά, αλλά δεν είχε γκολ ή ασίστ.

Η «εκδίκηση» του Βιλένα

Σημαντικός σε μεγάλα ματς είναι φυσικά και ο Τόνι Βιλένα. Ο Ολλανδός χαφ μέχρι στιγμής έχει τα πάνω και τα κάτω του σε μεγάλα ματς. Κόντρα στον ΠΑΟΚ μπήκε αλλαγή κι έδωσε πνοή στον Παναθηναϊκό. Σε τέτοια παιχνίδια μπορεί να βοηθήσει τόσο με το μακρινό του σουτ, όσο και στις στατικές φάσεις με τις εκτελέσεις του. Μέχρι στιγμής σε 14 συμμετοχές με το «τριφύλλι» δεν έχει γκολ κι ασίστ κι ενδεχομένως να ήρθε η ώρα...

Οι αναμνήσεις του κόντρα στον Ολυμπιακό δεν είναι ευχάριστες και φυσικά θα ήθελε τη δική του «εκδίκηση». Τη σεζόν 2019-20 στα προκριματικά του Champions League με τη φανέλα της Κράσνονταρ έπαιξε 90 λεπτά στο Φάληρο στην ήττα με 4-0. Στη ρεβάνς επίσης αγωνίστηκε 90 λεπτά και οι Ρώσοι έχασαν 2-1 από τους Πειραιώτες.

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός στο Sportal! Live Streaming το pre game του ντέρμπι των «αιωνίων» με όλο το ρεπορτάζ από το «Γεώργιος Καραϊσκάκης»

Κάντε Εγγραφή στο YouTube κανάλι του Sportal.gr για αποκλειστικές συνεντεύξεις, Live Streams και πλούσιο video περιεχόμενο!