Οι παίκτες που τερμάτισαν στις θέσεις 11-20 της κατάταξης της Χρυσής Μπάλας

Μοχάμεντ Σαλάχ

Οι παίκτες που τερμάτισαν στις θέσεις 11-20 της κατάταξης της Χρυσής Μπάλας

Κώστας Τσιακλής 20:15 - 30.10.2023 / Ανανεώθηκε: 20:17 - 30.10.2023

Ανακοινώθηκαν οι ποδοσφαιριστές που κατέλαβαν τις θέσεις 11-20 στην κατάταξη της Χρυσής Μπάλας.

Η καρδιά του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου χτυπά απόψε (30/10) στο Παρίσι, εκεί όπου θα απονεμηθεί η Χρυσή Μπάλα (περίπου στις 22:00). 

Νικητής αυτής όπως όλα δείχνουν θα είναι ο Λιονέλ Μέσι που οδήγησε την Αργεντινή στην κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου τον περασμένο Μάιο. Πολλοί πάντως είναι αυτοί που ισχυρίζονται ότι το βραβείο θα ήταν δίκαιο να πάει στον Έρλινγκ Χάαλαντ που πήρε το τρεμπλ με τη Μάντσεστερ Σίτι (συν το ευρωπαϊκό σούπερ καπ) και έσπασε όλα τα κοντέρ σκοραρίσματος.

Η ανακοίνωση των θέσεων ξεκίνησε αφού νωρίτερα έγιναν γνωστοί οι ποδοσφαιριστές που κατατάχθηκαν στις θέσεις 21-30. Τα αποτελέσματα ανανεώνονται συνεχώς και πλέον γνωρίζουμε επίσης τις θέσεις 11-20. 

Στην 20η θέση βρίσκεται λοιπόν ο Λαουτάρο Μαρτίνες που κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο με την Αργεντινή ενώ έφτασε και στον τελικό του Champions League με την Ίντερ. Μια θέση πιο πάνω είναι ο άνθρωπος γκολ, Χάρι Κέιν, που κλέβει τις εντυπώσεις με τις παρουσίες του σε Τότεναμ και πλέον Μπάγερν Μονάχου. Το μόνο που του λείπει είναι οι τίτλοι.

Στην 18η θέση είναι ακόμα ένας Άγγλος και συγκεκριμένα το παιδί-θαύμα της Ρεάλ Μαδρίτης, Τζουντ Μπέλιγχαμ. Ο νεαρός άσος των Μαδριλένων έχει σκοράρει ήδη 13 τέρματα με τη νέα του ομάδα και σπάει όλα τα ρεκόρ. Στην 17η θέση βρίσκουμε τον Κβίτσα Κβαρατσχέλια που ήταν ένας από τους μεγάλους πρωταγωνιστές στην πορεία της Νάπολι στην κατάκτηση του πρώτου της πρωταθλήματος μετά το 1990. Στην 16η θέση είναι ο Καρίμ Μπενζεμά που ήταν ο νικητής του βραβείου το 2022!

Στην 15η θέση είναι ο τερματοφύλακας της Άστον Βίλα. Εμιλιάνο Μαρτίνες, που επίσης ήταν καθοριστικός για την Αργεντινή στο περασμένο Παγκόσμιο Κύπελλο (απέκρουσε μεταξύ άλλων το τελευταίο πέναλτι της Γαλλίας στον τελικό). Στην 14η θέση βρίσκουμε τον πρώην αρχηγό της Μάντσεστερ Σίτι, Ιλκάι Γκουντογκάν, που σήκωσε φυσικά το τρεμπλ την περασμένη σεζόν (πλέον παίζει στην Μπαρτσελόνα).

Στην 13η θέση είναι ο Γιασίνε Μπόνο. Ο Μαροκινός τερματοφύλακας ήταν εξαιρετικός στο Παγκόσμιο Κύπελλο και είδε την ομάδα του να φτάνει μέχρι τα ημιτελικά, όπου έχασε από τη Γαλλία. Επίσης κατέκτησε το Europa League με τη Σεβίλλη.

Στην 12η θέση είναι ένας από τους κορυφαίους επιθετικούς των τελευταίων ετών. Ο λόγος για τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι που συνέβαλε στα μέγιστα για να φτάσει η Μπαρτσελόνα στην κατάκτηση της La Liga. Τέλος στη 11η θέση κατατάσσεται ο άσος της Λίβερπουλ, Μοχάμεντ Σαλάχ. Οι «κόκκινοι» είχαν μια κακή σεζόν πέρσι όμως ο Αιγύπτιος κατάφερε ξανά να ξεχωρίσει. Επιπλέον ξεκίνησε εντυπωσιακά τη φετινή περίοδο (10 γκολ και τέσσερις ασίστ).

Αναλυτικά η κατάταξη από την 11η μέχρι την 20η θέση: 

11 - Μοχάμεντ Σαλάχ (Λίβερπουλ)

12 - Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι (Μπαρτσελόνα)

13 - Γιασίνε Μπόνο (Σεβίλλη, Αλ Χιλάλ / Εθνική Μαρόκου)

14 - Ιλκάι Γκουντογκάν (Μάντσεστερ Σίτι / Μπαρτσελόνα)

15 - Εμιλιάνο Μαρτίνες (Άστον Βίλα / Εθνική Αργεντινής)

16 - Καρίμ Μπενζεμά (Ρεάλ Μαδρίτης / Αλ Ιτιχάντ)

17 - Κβίτσα Κβαρατσχέλια (Νάπολι)

18 - Τζουντ Μπέλιγχαμ (Ντόρτμουντ / Ρεάλ Μαδρίτης)

19- Χάρι Κέιν (Τότεναμ / Μπάγερν Μονάχου)

20 - Λαουτάρο Μαρτίνες (Ίντερ / Εθνική Αργεντινής)

Sportal Monday Live με ΑΕΚ - ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός

Κάντε εγγραφή στο YouTube κανάλι του Sportal.gr για αποκλειστικές συνεντεύξεις, Live Streams και πλούσιο video περιεχόμενο!