Οι προσδοκίες από το come back του Καμαρά
i

Καμαρά/©Intime

Οι προσδοκίες από το come back του Καμαρά

Τι θα δώσει, που λείπει από τον Άρη ο 27χρονος Μαυριτανός στην επιστροφή του στο Κλεάνθης Βικελίδης.

Οι δεύτερες επιστροφές στο ποδόσφαιρο δεν είναι πάντοτε στρωμένες με ροδοπέταλα. Κάποιοι θα πουν ότι πρόκειται για ξαναζεσταμένο φαϊ. Άλλοι θα μιλήσουν για πεπρωμένο. Στην περίπτωση του Αμπουμπακάρ Καμαρά, δεν ξέρουμε τι ακριβώς ισχύει, κυρίως γιατί καλά-καλά δεν πρόλαβε να φύγει. Η αύρα του και όσα έκανε την περσινή σεζόν στο Κλεάνθης Βικελίδης με τη φανέλα του Άρη είναι ακόμη νωπά.

Το σίγουρο είναι ότι ο 27χρονος δεν περνά απαρατήρητος και δεν είναι σε καμία περίπτωση αδιάφορος. Και ο Άρης που έξι μήνες μετά τον… γυρίζει στα παλιά λημέρια, ξέρει πολύ καλά τι μέρους του λόγου είναι ο Μαυριτανός, τι μπορεί να προσφέρει, τα καλά και τα στραβά του. Το ίδιο προφανώς και ο Άλαν Πάρντιου που αν και αρχικά αναζήτησε κι άλλες περιπτώσεις επιθετικών, τελικά συναίνεσε στην επιστροφή του Καμαρά.

Όποιος ισχυριστεί ότι ο Καμαρά είναι ο φορ-γκολτζής μάλλον βλέπει λάθος το άθλημα. Μπορεί φυσικά να προσφέρει και στο σκοράρισμα αλλά δεν είναι το φόρτε του. Πέρσι έβαλε δέκα γκολ, επίδοση αρκετά ικανοποιητική για ένα παίκτη που είναι η επιτομή του περιφερειακού κυνηγού. Αυτού που θα βγει εκτός κουτιού, θα… πλαγιάσει, θα ανοίξει χώρους, θα παίξει για τους συμπαίκτες του.

Το βασικό στοιχείο που θα προσφέρει και το ζητάει επίμονα ο Πάρντιου και δεν το έχει στο ρεπερτόριό του ο Γκρέι, είναι η ένταση. Η ταχύτητα στη μετάβαση. Η πίεση. Το high press στο οποίο είναι… μανούλα. Μπορεί να γίνει… τσιμπούρι στους αντίπαλους αμυντικούς αλλά να δώσει βοήθειες και με τις επιστροφές του. Στο 4-3-3 του Πάρντιου μπορεί φυσικά να αγωνιστεί στην κορυφή. Ειδικά στο ανοικτό γήπεδο μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στον αντίπαλο και να γίνει αποδέκτης της πάσας που έχουν την ικανότητα να του… σερβίρουν ο Μάνου Γκαρθία και ο Νταρίντα. Λιγότερα σε κλειστές άμυνες. Μπορεί επίσης να αγωνιστεί και ως πλάγιος επιθετικός, ειδικά αν φύγει ο Μαντσίνι.

Το ερώτημα είναι: Μπορεί να συνυπάρξει με τον Γκρέι στην ενδεκάδα; Και αν είναι σε ποιον σχηματισμό. Σε 4-4-2 που δεν έχει δοκιμαστεί; Στο κλασικό 4-2-3-1 ως second striker; Είναι δεδομένο ότι σε κάποια παιχνίδια ο Άρης θα χρειαστεί να παίξει και με τους δυο φορ του. Είναι επίσης δεδομένο, ότι ανάλογα με τον αντίπαλο, κάποιος από τους δυο θα πρέπει να έρχεται από τον πάγκο. Ίσως αυτός ο ανταγωνισμός κάνει καλό και στον Γκρέι που μέχρι σήμερα δεν έχει… αντίπαλο δέος. Όλες αυτές τι απαντήσεις, πρώτος από όλους θα κληθεί να τις απαντήσει ο Αλαν Πάρντιου που μετά τον Νταρίντα θα έχει από εβδομάδα μια ακόμη ποιοτική και έτοιμη προς χρήση, λύση στα χέρια του.