Παναθηναϊκός: Μία «μετάθεση» φέρνει τον Μορέιρα στην Ευρώπη

Στίβεν Μορέιρα / columbuscrew.com

i

Στίβεν Μορέιρα / columbuscrew.com

Παναθηναϊκός: Μία «μετάθεση» φέρνει τον Μορέιρα στην Ευρώπη

Μπάμπης Τσιμπίδας 19:19 - 02.06.2023 / Ανανεώθηκε: 19:19 - 02.06.2023

Ο Στίβεν Μορέιρα έχει αναγεννηθεί ποδοσφαιρικά στο MLS, όμως η συνεργασία με τον προπονητή των Colombus Crew ωθεί τον Γάλλο δεξιό μπακ να επιστρέψει στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.

Μία «μετάθεση» είναι ο λόγος που ο Στίβεν Μορέιρα επιθυμεί να φύγει από τις ΗΠΑ και να επιστρέψει στην Ευρώπη. Ο 29χρονος Γάλλος με καταγωγή από το Κάπο Βέρντε, είναι βασικός και αναντικατάστατος στους Columbus Crew και έχει υψηλές αποδοχές στο MLS.

O συμπατριώτης του και προπονητής, Γουίλφρεντ Νανσί, προσπαθεί να μετατρέψει τον Μορέιρα σε δεξιό στόπερ. Ο Νανσί εφαρμόζει σύστημα 3-5-2 από τον Δεκέμβριο που ανάλβε τη δουλειά και χρησιμοποιεί τον Μορέιρα δεξιά στην τριάδα.

Μία εναλλαγή που σύμφωνα με τις πληροφορίες, δεν αρέσει στον 28χρονο παίκτη, ο οποίος έχει τα χαρακτηριστικά του full back. Ο Μορέιρα συνηθίζει να παίζει ψηλά στο τερέν και να επιτίθεται, ενώ έχει την ταχύτητα να επιστρέφει γρήγορα στην άμυνα και να μην εκτίθεται.  

Αντίθετα, με τον ρόλο που του αναθέτει ο Νανσί, ο Μορέιρα μένει χαμηλά στο γήπεδο και δεν απολαμβάνει τα καθήκοντα του. Πάντως, ο Νανσί στις δηλώσεις του μετά τη νίκη των Columbus Crew επί του Κολοράντο με 3-2, έδειξε αποφασισμένος να επιμείνει στη... μεταμόρφωση του Γάλλου δεξιού μπακ.

Η επικείμενη λήξη του συμβολαίου του Μορέιρα με τους Columbus Crew στις 31 Δεκεμβρίου, είναι η άλλη αιτία. Ο 28χρονος αμυντικός ταξίδεψε στην Αμερική τον Αύγουστο του 2021, όταν δεν είχε ικανοποιηθεί καθόλου από τις προτάσεις που είχε στη Γαλλία.

Τώρα, ο Μορέιρα θεωρεί ότι ήρθε το πλήρωμα του χρόνου για να γυρίσει σε ένα ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, με προίκα τη διετία στο MLS. Δύο γεμάτες σεζόν, με 56 συμμετοχές, 1 γκολ και 9 ασίστ, είναι καλά νούμερα για τον ποδοσφαιριστή.

Η στάση που θα τηρήσουν οι Columbus Crew στην επιθυμία του Μορέιρα, δεν είναι σαφής. Σίγουρα, δεν θα είναι εύκολο να αφήσουν έναν ενδεκαδάτο ποδοσφαιριστή τους με μικρό αντίτιμο. Από την άλλη, σε λίγους μήνες θα τον χάσουν χωρίς αντάλλαγμα. 

Το γαλλικό Footmercato έγραψε ότι ο Μορέιρα αποτελεί προτεραιότητα για τον Παναθηναϊκό. Ο νέος τεχνικός διευθυντής του Τριφυλλιού, Γιάννης Παπαδημητρίου, έχει διασυνδέσεις στη Γαλλία και δεδομένα θα προτείνει ονόματα στον Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Με τον Σέρβο να έχει τον τελικό λόγο.