Ο... β' αντρικός ρόλος του Αλεξάντερ Γερεμέγεφ

Αλεξάντερ Γερεμέγεφ

i

Intime

Ο... β' αντρικός ρόλος του Αλεξάντερ Γερεμέγεφ

Μπάμπης Τσιμπίδας 15:35 - 21.12.2023 / Ανανεώθηκε: 16:06 - 21.12.2023

Ο Αλεξάντερ Γερεμέγεφ ανάγκασε τον προπονητή του να τον υπολογίζει περισσότερο και ο Σουηδός στράικερ ετοιμάζεται να προσπεράσει τον Άντραζ Σπόραρ στην ιεραρχία της επίθεσης του Παναθηναϊκού.

Ο Αλεξάντερ Γερεμέγεφ είναι ο πρωταγωνιστής της επικαιρότητας στον Παναθηναϊκό και όχι άδικα. Με δύο δικά του γκολ, υπήρξε καθοριστικός στο 3-0 επί του ΝΠΣ Βόλου στο Πανθεσσαλικό Στάδιο την Τετάρτη. Σε μία άσχημη συγκυρία, μετά από δύο συνεχόμενες ήττες, τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό και την απώλεια της κορυφής στη Stoiximan Super League.

Σε ένα τάιμινγκ που οι συμπαίκτες του έμοιαζαν αγχωμένοι και μπλοκαρισμένοι, ο Γερεμέγεφ ήρθε από τον πάγκο με ηρεμία, ψυχραιμία και αυτοπεποίθηση. Ο Σουηδός στράικερ πρόσφερε στο Τριφύλλι αυτό που χρειαζόταν στη Μαγνησία: καθαρό μυαλό.

«Δεν ξέρω αν έρχομαι ακριβώς από τον πάγκο. Έρχομαι από ακόμα πιο πίσω» σχολίασε με χιούμορ ο Γερεμέγεφ, κατά την αποχώρηση του Παναθηναϊκού από το Πανθεσσαλικό Στάδιο. Γιατί ο Γερεμέγεφ κινούταν μεταξύ πάγκου και εξέδρας: κυρίως το δεύτερο, για να ακριβολογούμε.

Κατά συνέπεια, τα 4 γκολ σε μόλις 57 λεπτά και με 3 συμμετοχές στη Stoiximan Super League, είναι μία εξωπραγματική και αξιοπρόσεκτη επίδοση για τον Γερεμέγεφ. Ίσως το πιο δύσκολο να σχετίζεται με την πνευματική ετοιμότητα του 30χρονου επιθετικού, η οποία δεν μπορεί να αποτυπωθεί σε νούμερα.

Ο Γερεμέγεφ έδωσε τη νίκη και νέο... σύστημα

Ο Γερεμέγεφ έδωσε τη νίκη και νέο... σύστημα

Ο Αλεξάντερ Γερεμέγεφ φώναξε ένα ηχηρό «είμαι εδώ» στον Ιβάν Γιοβάνοβιτς και κερδίζει επάξια πιο ενεργό ρόλο στο ροτέισον του Σέρβου προπονητή. Προβληματίζοντας τον και αν ήρθε η ώρα να αλλάξει τον τρόπο παιχνιδιού του...

Διότι ο Γερεμέγεφ, όπως παραδέχτηκε ο Γιοβάνοβιτς στη συνέντευξη Τύπου, συμπεριφέρθηκε με απόλυτο επαγγελματισμό, ουδέποτε διαμαρτυρήθηκε και απλώς περίμενε. Ο Σουηδός δεν δυστρόπησε ούτε μετά τα δύο συνεχόμενα γκολ που σκόραρε εναντίον του ΠΑΟΚ και του Ατρόμητου. Είχε υπομονή και πίστη στις ικανότητες του.

«Είμαι προπονητής μιας ομάδας με καλό ρόστερ. Πάντα ο προπονητής αξιολογεί ανάλογα με τα παιχνίδια και τις συνθήκες. Η προσπάθεια του Άλεξ δεν είναι τυχαία, δουλεύει σκληρά στις προπονήσεις, ψάχνει ευκαιρίες και όποτε τις είχε ήταν πολύ καλός και μας βοήθησε σε παιχνίδια όπως το σημερινό» εξήγησε ο Γιοβάνοβιτς στην αίθουσα Τύπου του Πανθεσσαλικού Σταδίου. 

Δεν αμφισβητείται ότι ο Γιοβάνοβιτς έχει αδικήσει τον Γερεμέγεφ, όσο κανέναν άλλο. Πρωτίστως επειδή ο Άντραζ Σπόραρ έχει πάρει πολλές ευκαιρίες και δεν τις αξιοποίησε. Πλέον, φαίνεται πως ο Σουηδός θα είναι η δεύτερη επιλογή για το «9», μετά τον Φώτη Ιωαννίδη. Το προανήγγειλε εμμέσως ο Γιοβάνοβιτς, αναγνωρίζοντας ότι ο Γερεμέγεφ αξίζει κάτι περισσότερο.

«Θα βοηθήσει το σημερινό τον ίδιο και την ομάδα για τη συνέχεια. Δεν είναι εύκολο για έναν παίκτη με λίγο χρόνο, να είναι πάντα έτοιμος και ουσιαστικός. Δουλεύει πολύ καλά και με μεγάλη υπομονή περιμένει τον χρόνο του. Επειδή θα έχουμε πολλά παιχνίδια, σίγουρα ο Άλεξ θα έχει πολύ περισσότερο χρόνο» σχολίασε ο Γιοβάνοβιτς, προαναγγέλλοντας ότι θα ενεργοποιήσει περισσότερο τον Σουηδό.

Εξίσου κομβική με τα γκολ που πέτυχε, είναι η αύρα του Γερεμέγεφ. Γιατί ο Παναθηναϊκός είχε ανάγκη από την αισιοδοξία και το χαμόγελο του 30χρονου επιθετικού, τα οποία μετέδωσε στους συμπαίκτες του. Ο Γερεμέγεφ επανάφερε το θετικό κλίμα στο «Γεώργιος Καλαφάτης» και αυτό είναι ίσως το μεγαλύτερο κέρδος για το Τριφύλλι.