Οι καταγγελίες της Αμπερντίν για ρατσιστική επίθεση στην Τούμπα έπεσαν στο... κενό - Η UEFA έκλεισε την υπόθεση

ΠΑΟΚ - Αμπερντίν

i

© Intime

Οι καταγγελίες της Αμπερντίν για ρατσιστική επίθεση στην Τούμπα έπεσαν στο... κενό - Η UEFA έκλεισε την υπόθεση

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 09:23 - 13.01.2024 / Ανανεώθηκε: 09:24 - 13.01.2024

Με τον ΠΑΟΚ να μη δέχεται την παραμικρή επίπτωση, η UEFA έκλεισε οριστικά την υπόθεση με τις καταγγελίες της Αμπερντίν περί ρατσιστικής συμπεριφοράς στην Τούμπα.

Η UEFA έβαλε τέλος στην υπόθεση!

Λίγα λεπτά μετά το τέλος του αγώνα μεταξύ του ΠΑΟΚ και της Αμπερντίν στην Τούμπα για την 4η αγωνιστική των ομίλων του Conference League, η σκωτσέζικη ομάδα είχε προχωρήσει σε καταγγελία για ρατσιστική επίθεση σε παίκτη της και συγκεκριμένα στον Χαμπίμπ Γκουεγέ, ωστόσο αυτή αποδείχτηκε «προϊόν φαντασίας», με την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία να κλείνει οριστικά αυτό το κεφάλαιο δίχως να προκύπτει εμπλοκή των ασπρόμαυρων και πολύ περισσότερο δίχως να απαγγελθούν κατηγορίες εναντίον της ελληνικής ομάδας. 

«Υπήρξε έρευνα και τα πειθαρχικά όργανα έκλεισαν τελικά την υπόθεση», ανέφεραν μεταξύ άλλων τα ΜΜΕ της Σκωτίας, ενώ σύμφωνα με τη «Record Sport», για την UEFA ο Δικέφαλος δεν έχει καμία επίπτωση και το αρμόδιο όργανο της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας έχει ολοκληρώσει την έρευνα κλείνοντας την υπόθεση.

Να θυμίσουμε πως μία μέρα μετά το παιχνίδι η ομάδα της Θεσσαλονίκης μίλησε στο Sky Sports και τοποθετήθηκε για τις καταγγελίες, λέγοντας πως ο σύλλογος είναι από τη φύση του ενάντια στον ρατσισμό. Ενώ την ίδια ώρα τόνισε πως και στα δύο παιχνίδι οι δύο ομάδες συνεργάστηκαν άψογα.

«Και στα δύο παιχνίδια, στο Αμπερντίν και στη Θεσσαλονίκη, οι φίλαθλοι έγιναν απόλυτα αποδεκτοί από τις τοπικές κοινωνίες. Έγιναν δύο θεαματικά παιχνίδια, χωρίς να υπάρξει το παραμικρό περιστατικό προσβολής ή επιθετικές συμπεριφορές. Οι δύο ομάδες είχαν άψογη συνεργασία. 

Ο ΠΑΟΚ είναι μια ομάδα που ιδρύθηκε από Έλληνες πρόσφυγες, είναι από τη φύση του ενάντια στον ρατσισμό και στην Τούμπα αντιμετωπίσαμε κάθε είδους προβλήματα στο παρελθόν, εκτός από οποιαδήποτε ρατσιστική συμπεριφορά. Οι αρμόδιοι δεν άκουσαν και δεν είδαν τίποτα, οπότε για εμάς το πιο σημαντικό παραμένει η ωραία ανταλλαγή ποδοσφαιρικής κουλτούρας και στα δύο παιχνίδια μεταξύ των ομάδων μας», ανέφεραν χαρακτηριστικά οι ιθύνοντες του συλλόγου.