Παράταση στη στέψη για τη Νάπολι, την πλήγωσε η Σαλερνιτάνα! (vid)

Νάπολι

Παράταση στη στέψη για τη Νάπολι, την πλήγωσε η Σαλερνιτάνα! (vid)

Γιώργος Σακελλαρίου 17:58 - 30.04.2023 / Ανανεώθηκε: 18:48 - 30.04.2023

Η Νάπολι έμεινε στο 1-1 με τη Σαλερνιτάνα κι έτσι θα καθυστερήσει για μία εβδομάδα η κατάκτηση του τρίτου πρωταθλήματος της ιστορίας της.

Το πρωτάθλημα είναι δεδομένο. Απλά η Ίντερ το μεσημέρι της Κυριακής νίκησε τη Λάτσιο και η Νάπολι ήθελε τη νίκη με τη Σαλερνιτάνα για να σφραγίσει το τρίτο πρωτάθλημα της ιστορίας της, έπειτα από 33 χρόνια. Το πρώτο μετά την εποχή του αείμνηστου Ντιέγκο Μαραντόνα. 

Το γκολ του Ολιβέιρα στο 62’ με κεφαλιά μετά το κόρνερ του Ρασπαντόρι, προκάλεσε έκρηξη ενθουσιασμού στο «Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα», αλλά ο Ντιά στο 84’ με εκπληκτική ατομική προσπάθεια κι εκπληκτικό αριστερό σουτ διαμόρφωσε το τελικό 1-1 και έτσι η στέψη πήρε παράταση για την επόμενη αγωνιστική και τον εκτός έδρας αγώνα με την Ουντινέζε. 

Η Νάπολι μετά το γκολ πίεσε για το γκολ του τίτλου, αλλά ο Κβαρατσκέλια ήταν μοιραίος. Έχασε σημαντική ευκαιρία στο 86', ενώ και η Σαλερνιτάνα είχε πολύ καλή στιγμή στο 88' για το 1-2! Η διαφορά με τη Λάτσιο έξι στροφές πριν το τέλος είναι στους 18 βαθμούς και η ομάδα του Σπαλέτι θέλει έναν βαθμό με την Ουντινέζε την επόμενη αγωνιστική για να γιορτάσει. 

Σήμερα, όμως, ήταν ιδανική ευκαιρία να το κάνει μπροστά σε δεκάδες χιλιάδες οπαδούς της που κατέκλυσαν το γήπεδο, ενώ και στον περιβάλλοντα χώρο του «Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα» επικρατούσε πανζουρλισμός. 

Τα έβαλε και με την Ίντερ ο Αλέγκρι: «Είστε σκ@τ@, ούτως ή άλλως θε τερματίσετε 6οι στο πρωτάθλημα»
SERIE A

22:35 - 27.04.2023

Τα έβαλε και με την Ίντερ ο Αλέγκρι: «Είστε σκ@τ@, ούτως ή άλλως θε τερματίσετε 6οι στο πρωτάθλημα»

Ο προπονητής της Γιουβέντους, Μασιμιλιάνο Αλέγκρι, εξαπέλησε επίθεση και σε βάρος της Ίντερ, λίγες μέρες μετά τα «πυρά» που δέχθηκε από τον ίδιο οπαδός της Νάπολι.

Νωρίτερα, η Ίντερ επικράτησε με 3-1 της Λάτσιο με ανατροπή κι έβαλε «φωτιά» στη «μάχη» για την είσοδο στην τετράδα της Serie A. Η ομάδα του Μιλάνου μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και στο 4’ ο Μαρσέλο Μπρόζοβιτς δοκίμασε το σουτ με το αριστερό, εκτός περιοχής, και υποχρέωσε τον τερματοφύλακα της Λάτσιο, Ιβάν Προβεντέλ, σε σπουδαία απόκρουση. Στο 21’ ο Χένρικ Μικιτάριαν δοκίμασε να παραβιάσει την εστία του Προβεντέλ με φαλτσαριστό πλασέ όμως ο Ιταλός γκολκίπερ μάζεψε εύκολα τη μπάλα. Στο 24’ ο Αρμένιος βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα έπειτα από το ωραίο γύρισμα του Χοακίν Κορέα, όμως, το γκολ ακυρώθηκε μετά την εξέταση του VAR για οφσαίντ του δεύτερου. 

Στο 30΄ ο κεντρικός αμυντικός της Ίντερ, Φραντσέσκο Ατσέρμπι, έκανε μεγάλο λάθος έξω από την περιοχή της ομάδας του και ο Φελίπε Άντερσον αφού συνεργάστηκε άψογα με τον Λουίς Αλμπέρτο έκανε το 1-0 για τη Λάτσιο. Η Ίντερ ανέβασε σταδιακά την απόδοση της και στο 36’ ο Μικιταριάν προσπάθησε να στείλει ξανά τη μπάλα στα δίχτυα όμως το σουτ που επιχείρησε κατέληξε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 39’ ο Νικολό Μπαρέλα έπιασε ένα φοβερό σουτ στην κίνηση έξω από την περιοχή ωστόσο δεν μπόρεσε να βρει το στόχο. Στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου η Λάτσιο έφτασε κοντά και σε δεύτερο τέρμα. 

Ο Τσίρο Ιμόμπιλε μπήκε με αξιώσεις στην περιοχή και έκανε το σουτ όμως ο Αντρέ Ονάνα σταμάτησε εκπληκτικά την προσπάθεια του Ιταλού επιθετικού. Η πρώτη φάση στο δεύτερο ημίχρονο ήταν για την Ίντερ στο 55’. Ο Φεντερίκο Ντι Μάρκο έκανε τη σέντρα μέσα στην περιοχή, ο Μπαρέλα έπιασε το σουτ όμως δεν μπόρεσε να στείλει τη μπάλα προς την εστία του Προβεντέλ. 

Στο 59’ η Λάτσιο απάντησε στις ευκαιρίες των γηπεδούχων. Ο Φελίπε Άντερσον έδωσε τη μπάλα στον Λουίς Αλμπέρτο μέσα στην περιοχή, ο δεύτερος έκανε το σουτ όμως ο Ονάνα κράτησε το σκορ στο 0-1. Στο 78’ ο Ρομέλου Λουκάκου «μοίρασε» ωραία τη μπάλα στον Λαουτάρο Μαρτίνες μέσα στην περιοχή και αυτός με όμορφο τελείωμα έφερε το παιχνίδι στα ίσα. Η Ίντερ έφτασε στην ολική ανατροπή στο 83’. Ο Λουκάκου σέντραρε μέσα στην περιοχή και ο Ρόμπιν Γκόζενς με φοβερό ακροβατικό έκανε το 2-1 για τους γηπεδούχους. 

Στο 90' ο μέσος της Λάτσιο, Ματέο Βεσίνο, έκανε παρόμοιο λάθος με τον Ατσέρμπι και έδωσε έτοιμο γκολ στον Λαουτάρο Μαρτίνες, ο οποίος πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του τέρμα και έκανε το 3-1 που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα. Με τη νίκη της η Ίντερ ανέβηκε στους 57 βαθμούς και ισοβαθμεί στην 4η θέση της βαθμολογίας με Μίλαν και Ρόμα, που έμειναν χθες στην ισοπαλία 1-1. Από την άλλη η Λάτσιο έμεινε στους 61 βαθμούς και ξεκινάει να νιώθει την πίεση των ομάδων που την ακολουθούν.

Ισόπαλη 1-1 έληξε επίσης η μάχη της παραμονής ανάμεσα σε Κρεμονέζε-Βερόνα. Αποτέλεσμα που βολεύει τη Βερόνα, ενώ οι γηπεδούχοι, πλέον θα πρέπει να κάνουν σχέδια για τη Serie B.

Η Σασουόλο, παράλληλα, με δύο γκολ του Μπεράρντι στο 82' και στο 97' (με πέναλτι) νίκησε 2-1 με ανατροπή εντός έδρας την Έμπολι, που είχε προηγηθεί στο 11' με τον Καμπιάγκι. Έτσι, η Σασουόλο σφράγισε την παραμονή, ενώ η Έμπολι δεν κατάφερε ν' απονακρυνθεί ακόμα περισσότερο από την επικίνδυνη ζώνη.