Πρόωρη «μάχη» για τη σωτηρία ανάμεσα σε ΠΑΣ Γιάννινα και Βόλο - Παναιτωλικός και Αστέρας ψάχνουν την νίκη για διάφορους λόγους

Πρόωρη «μάχη» για τη σωτηρία ανάμεσα σε ΠΑΣ Γιάννινα και Βόλο - Παναιτωλικός και Αστέρας ψάχνουν την νίκη για διάφορους λόγους

Άγγελος Φραγκισκάτος 09:32 - 05.11.2023 / Ανανεώθηκε: 09:42 - 05.11.2023

Ο ΠΑΣ Γιάννινα υποδέχεται το Βόλο στους «Ζωσιμάδες» (5/11, 17:30), σε ένα παιχνίδι που ο νικητής θα πάρει μεγάλη βαθμολογική ανάσα στη «μάχη» για τη παραμονή στη Stoiximan Super League. Νωρίτερα ο Παναιτωλικός θα φιλοξενήσει τον Αστέρα Τρίπολης, σε ένα ματς που η κάθε μία ομάδα αναζητά τους τρεις βαθμούς για διαφορετικούς λόγους.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα υποδέχεται στους «Ζωσιμάδες» το Βόλο (5/11, 17:30), για την 10η αγωνιστική της Stoiximan Super League, σε ένα παιχνίδι που ο νικητής θα πάρει μεγάλη βαθμολογική ανάσα για τη μάχη της παραμονής στο ελληνικό πρωτάθλημα.  

ΠΑΣ και Βόλος ισοβαθμούν στην τελευταία θέση στους 5 βαθμούς και για τον ΠΑΣ δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα πλην της νίκης, ενώ ο Βόλος έχει και παιχνίδι λιγότερο με τον Πανσερραϊκό το οποίο ορίστηκε για τέλη Νοεμβρίου. 

Η ομάδα του Θανάση Στάικου μετράει πέντε συνεχιόμενες ήττες, πράγμα που αποτελεί τη χειρότερη επίδοση όλων των εποχών, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως ο ΠΑΣ το είχε πλησιάσει αρκετές φορές, αλλά ποτέ δεν ξεπέρασε τις τέσσερις ήττες. Η πρώτη φορά που δεν πήρε ούτε βαθμό σε τέσσερα διαδοχικά παιχνίδια ήταν την σεζόν 1978-79 και ακολούθησαν το 1983-84, το 2002-03, το 2009-10 και το 2018-19.

Από την άλλη πλευρά οι Θεσσαλοί την προηγούμενη αγωνιστική έβαλαν τέλος στο σερί των τριών αρνητικών αποτελεσμάτων, μετά την εντός έδρας νίκη κόντρα στη Κηφισιά με 2-1. 

Οι πιθανές ενδεκάδες των δύο ομάδων:

ΠΑΣ Γιάννινα (Θανάσης Στάικος): Κλέιμαν, Σόρια, Παντελάκης, Εραμούσπε, Κιάκος, Καραχάλιος, Λιάσος, Παμλίδης, Ριένστρα, Έφορτ, Μπάλαν. 

Βόλος (Κώστας Μπράτσος): Παπαδόπουλος, Τάχατος, Τσοκάνης, Καλογερόπουλος, Λούνα, Γκλάβιτς, Τρουιγιέ, Ντέλετιτς, Μπερτόλιο, Κορνέτ, Γκαρσία.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ 

Στο Αγρίνιο, ο Παναιτωλικός θα υποδεχθεί τον Αστέρα Τρίπολης (5/11, 16:00), σε ένα παιχνίδι που η κάθε μία ομάδα αναζητά τους τρεις βαθμούς για διαφορετικούς λόγους.

Η ομάδα του Γιάννη Πετράκη θέλει να ξεκολλήσει από τα χαμηλά της βαθμολογίας, καθώς βρίσκεται στη 12η θέση με 6 βαθμούς. Θυμίζουμε πως την προηγούμενή αγωνιστική οι Αγρινιώτες ηττήθηκαν στο Περιστέρι από τον Ατρόμητο με 3-2.  

Από την άλλη ο Αστέρας γνώρισε την εντός έδρας ήττα για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι από τη Λαμία με 1-0. Η ομάδα του Μίλαν Ράσταβατς βρίσκεται στην 9η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 8 βαθμούς, όσους έχει και η Κηφισιά.  

Οι πιθανές ενδεκάδες των δύο ομάδων:

Παναιτωλικός (Γιάννης Πετράκης): Καπίνο - Μαλής, Μπ. Ντουάρτε, Μλάντεν, Λιάβας, Χατζηθεοδωρίδης - Χουάνπι, Τορεχόν, Ντίαζ, Φρ. Ντουάρτε - Πέδρο. 

Αστέρας Τρίπολης (Μίλαν Ράσταβατς): Παπαδόπουλος – Καρμόνα, Καστάνιο, Πίτσου, Χουχούμης – Μουνάφο, Αλάγκμπε - Καλτσάς, Μπαρτόλο, Κρέσπι – Μάντζης.