Στην pole position o Τούχελ ως αντικαταστάτης του Σάουθγκεϊτ
i

Τόμας Τούχελ / PrtScr

Στην pole position o Τούχελ ως αντικαταστάτης του Σάουθγκεϊτ

Πάνος Μαλακτάρης • 18:51 - 12.12.2022 / Ανανεώθηκε: 15:57 - 28.04.2023

Τόσο ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ όσο και η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Αγγλίας, παίρνουν το χρόνο τους και σκέφτονται το κοινό ή όχι μέλλον τους. Ο Τούχελ και άλλοι τέσσερις για τον πάγκο των «τριών λιονταριών».

Ανέκαθεν αποτελούσε αγαπημένο σπορ των Άγγλων το ποδόσφαιρο. Επίσημα. Διότι ανεπίσημα, αγαπημένο τους «σπορ» αποτελούσε και εξακολουθεί να αποτελεί η σεναριολογία, οι κούρσες διαδοχής, οτιδήποτε έχει να κάνει με το «who's next», είτε αυτό αφορά τον πάγκο της εθνικής ποδοσφαίρου είτε-όπως πολύ πρόσφατα είδαμε-τον βασιλικό θρόνο ή των πρωθυπουργικό θώκο. 

Στην περίπτωσή μας λοιπόν, ο πρόσφατος αποκλεισμός των «three lions» από τα ημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, σήμανε αυτόματα την έναρξη των σεναρίων περί της αναγκαιότητας για ανανέωση στον πάγκο  τους. Χωρίς να έχει διαρρεύσει κάτι από επίσημα χείλη, η παραφιλολογία δεν άργησε να κάνει την εμφάνισή της. 

Ο ίδιος ο Σάουθγκεϊτ δήλωσε σχετικά: «Υπάρχουν πολλές αντικρουόμενες σκέψεις αυτή τη στιγμή στο μυαλό μου, ωστόσο ένα είναι σίγουρο, πως έχω την ενέργεια να συνεχίσω να το κάνω αυτό (να προπονώ). Δεν θέλω μετά από 4-5 μήνες να σκεφτούμε πως πήραμε τη λάθος απόφαση. Είναι πολύ σημαντικό για όλους το να μην παρθεί η λάθος απόφαση»

Την στήριξη της αρμόδιας ομοσπονδίας την έχει, τουλάχιστον για την ώρα, οπότε το μόνο που μπορούμε να κάνουμε δεν είναι άλλο από το να δούμε τα σενάρια που κυκλοφόρησαν ήδη στη Γηραιά Αλβιώνα σχετικά με τον πιθανό αντικαταστάτη του. Πάμε να τα δούμε παρέα. 

Τόμας Τούχελ

Αποτελεί ίσως το πιο καυτό όνομα αυτή τη στιγμή, και από τη μέρα που λύθηκε η συνεργασία του με την Τσέλσι το όνομά του φιγουράρει πρώτο και καλύτερο κάθε φορά που γίνεται συζήτηση για αλλαγή προπονητή σε τοπ επίπεδο, είτε αυτό αφορά συλλόγους είτε εθνικές ομάδες. Αναμφισβήτητα η πιθανή του πρόσληψη στον πάγκο της Αγγλίας θα ήταν ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον πρότζεκτ. 

Μαουρίσιο Ποτσετίνο

Δεν είναι λίγοι στο «νησί» αυτοί που ισχυρίζονται πως το αγαπημένο 4-2-3-1 του Αργεντίνου προπονητή ταιριάζει απόλυτα παικτικά στην Αγγλία. Έχοντας δουλέψει στην Τότεναμ έχει και ο ίδιος καλή γνώση της τοπικής ποδοσφαιρικής αγοράς και κουλτούρας, και θα αποτελούσε κι αυτή με τη σειρά της μία αν μη τι άλλο ενδιαφέρουσα συνεργασία. 

Μπρένταν Ρότζερς

Ο σχεδόν 50χρονος τεχνικός της Λέστερ αποτελεί ακόμη μία περίπτωση η οποία βρίσκεται στα ραντάρ της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας. Αδιαμφισβήτητα διαθέτει βαθιά γνώση του αγγλικού ποδοσφαίρου και πιθανή πρόσληψή του θα σήμαινε αυτόματα πως δεν θα χρειαζόταν την παραμικρή περίοδο προσαρμογής στα καθήκοντά του. 

Στίβεν Τζέραρντ

Ένα σχετικά αποτυχημένο πέρασμα από την Άστον Βίλα και ένα πετυχημένο στον πάγκο της Ρέιντζερς, σίγουρα δε σημαίνει πως είναι έτοιμος για τον πάγκο των λιονταριών. Ωστόσο μιλάμε για ειδική περίπτωση, έναν θρυλικό παίχτη με μεγάλη απήχηση στον ευρύ κοινό που σίγουρα θα «χτύπαγε» στο συναισθηματικό κομμάτι της πλατιάς μάζας των Άγγλων φιλάθλων. 

Φρανκ Λάμπαρντ

Θα μπορούσαμε να κάνουμε αντιγραφή-επικόλληση ό,τι γράψαμε ακριβώς από πάνω αλλάζοντας μόνο τα ονόματα των ομάδων σε Ντέρμπι Κάουντι και Έβερτον και ουδείς θα καταλάβαινε την διαφορά. Οι πάλαι ποτέ «διόσκουροι» της μεσαίας γραμμής της Αγγλίας αποτελούν πραγματικά πανομοιότυπες περιπτώσεις. 

Αυτά είναι τα τοπ 5 ονόματα που ακούγονται αυτή τη στιγμή, χωρίς ξαναλέμε να έχει αποφασιστεί ακόμα τίποτα αναφορικά με την συνέχιση της παρουσίας του Σάουθγκεϊτ στην πάντα χαρακτηριζόμενη «ηλεκτρική καρέκλα» του προπονητή της Αγγλίας. Ο χρόνος θα δείξει αργά ή γρήγορα τι μέλλει γενέσθαι.