Στην πρώτη τριάδα των παικτών με τις περισσότερες επιθετικές πάσες ο Χουάνγκ Ιν-Μπεόμ
i

Χουάνγκ /© Intime

Στην πρώτη τριάδα των παικτών με τις περισσότερες επιθετικές πάσες ο Χουάνγκ Ιν-Μπεόμ

Πάνος Μαλακτάρης • 16:22 - 06.12.2022 / Ανανεώθηκε: 15:57 - 28.04.2023

Ο Νοτιοκορεάτης του Ολυμπιακού ήταν εκ των κορυφαίων του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος της χώρας του στην θετική της πορεία στο μουντιάλ του Κατάρ

Η Νότια Κορέα εντυπωσίασε με την παρουσία της στο τρέχον Παγκόσμιο Κύπελλο, παίρνοντας την πρόκριση από έναν ιδιαίτερα δύσκολο όμιλο, αφήνοντας εκτός συνέχειας τόσο την Γκάνα, όσο και την πολλά υποσχόμενη παρέα των Καβάνι και Σουάρες. Το «σταύρωμα» με τη Βραζιλία δεν άφησε πολλά περιθώρια και ο αποκλεισμός από τη συνέχεια ήρθε αρκετά φυσιολογικά και αναμενόμενα.

Ο άσος του Ολυμπιακού, αφού νωρίτερα είχε καταφέρει ήδη να ξεχωρίσει ως ένας από τους πιο δημιουργικά αναμεμειγμένους παίκτες, τώρα έρχεται και μια ακόμη διάκριση. Σε σχετικό στατιστικό πίνακα που δημοσίευσε η Opta, ο 26χρονος βρίσκεται στη δεύτερη θέση, κάτω μόνο από τον Πέδρι της Ισπανίας, ενώ ισοβαθμεί με τον Γάλλο Ορελιέν Τσουαμενί.

Έτσι βλέπουμε πως ο Χουάνγκ πέτυχε 33 πάσες στο τρίτο μισό του γηπέδου (με απλά λόγια στο επιθετικό κομμάτι) σε 54 προσπάθειές του, με ποσοστό επιτυχίας 61%. Ο Τσουαμενί έφτασε αντίστοιχα στο εντυπωσιακό 33 στις 37, με το ποσοστό του να είναι 89%, ενώ ο πρώτος της σχετικής λίστας νεαρός Ισπανός είχε 44 πετυχημένες από τις 51 που επιχείρησε, ήτοι ποσοστό 86%.

Την σχετική πρώτη οκτάδα συμπληρώνουν όπως βλέπουμε οι Ρόδρι, Ντε Πολ, Τζοακίμ Άντερσεν, Χόιμπιεργκ και Μέσι, όλοι τους με 30 επιτυχημένες μεταβιβάσεις.