Το παρασκήνιο από το ΔΣ της Super League: Η συμφωνία, η ηρεμία και η επόμενη μέρα
i

© Intime

Το παρασκήνιο από το ΔΣ της Super League: Η συμφωνία, η ηρεμία και η επόμενη μέρα

Sportal newsroom 22:18 - 12.12.2023 / Ανανεώθηκε: 22:24 - 12.12.2023

Μπορεί πολλοί να περίμεναν εντάσεις λόγω του τεταμένου κλίματος και των εξελίξεων, αλλά τελικά στο σημερινό Διοικητικό Συμβούλιο κύλησε με τη λογική της ανάγκης για άμεσες λύσεις.

Από τη στιγμή που διέρρευσε από το απόγευμα της Δευτέρας η κίνηση των ΑΕΚ, Άρη, Παναθηναϊκού και ΠΑΟΚ για την πρόταση μομφής προς τον Βαγγέλη Μαρινάκη προκειμένου να εκπέσει του αξιώματος του προέδρου της Super League, όλοι περίμεναν το σημερινό ΔΣ ώστε να φανούν οι εξελίξεις επί του πρακτέου.

Υπήρχαν προβλέψεις για εντάσεις και διαλόγους που πάντα προκύπτουν σε τέτοιου είδους συμβούλια, τουλάχιστον σε αυτά της Super League, ωστόσο τελικά είχαμε ανατροπή των δεδομένων και όλα πήραν τον δρόμο τους από τη στιγμή που ο ίδιος ο Βαγγέλης Μαρινάκης έδωσε τον… τόνο.

Ο ισχυρός άνδρας του Ολυμπιακού αποφάσισε μέσω επιστολής να παραιτηθεί από τη θέση του προέδρου της Super League, οπότε ούτε προέκυψαν ψηφοφορίες για το μέλλον του, ούτε άλλες εντάσεις. Άλλωστε, όπως φάνηκε από τη στάση συγκεκριμένων ΠΑΕ (Αστέρας Τρίπολης και Βόλος), πολλοί δεν ήθελαν να μπουν σε αυτή τη διαδικασία, που για να μην… κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας, είχε και τη μορφή των παιχνιδιών εξουσίας ανάμεσα στους «μεγάλους», κάτι που ελάχιστα ενδιαφέρει αυτή τη στιγμή τις υπόλοιπες ομάδες.

Αυτό που τους «καίει» πραγματικά τη δεδομένη χρονική συγκυρία είναι η μεγάλη ζημιά που θα υποστούν με την κυβερνητική απόφαση για τη δίμηνη απαγόρευση παρουσίας φιλάθλων στα γήπεδα, χωρίς μάλιστα να φέρουν την παραμικρή ευθύνη, διότι ανάθεμα κι αν έχουν υπάρξει σοβαρά ζητήματα βίας στα γήπεδα των λιγότερο εμπορικών ομάδων.

Σε αυτό το πλαίσιο, λοιπόν, και από τη στιγμή που ο Βαγγέλης Μαρινάκης ούτε που παρουσιάστηκε στο σημερινό Διοικητικό Συμβούλιο, οι εξελίξεις κύλησαν πολύ πιο γρήγορα κι αυτό που ομόφωνα αποφασίστηκε, είναι να κινηθούν γρήγορα οι διαδικασίες για την εκλογή του επόμενου προέδρου ώστε να προχωρήσουν τα καίρια ζητήματα που είναι αυτή τη στιγμή στην επικαιρότητα.

Για αυτό τον λόγο, προτιμήθηκε η λύση της Κάτιας Κοξένογλου (η οποία επίσης απουσίαζε λόγω ασθένειας) ως προσωρινή πρόεδρος, καθώς είναι πολύπειρη στα διαδικαστικά θέματα που αφορούν στη διοργανώτρια αρχή και εκτός των άλλων είναι ένα πρόσωπο που εμπνέει σεβασμό προς την πλευρά της κυβέρνησης, με έντονη δράση σε κοινωνικά ζητήματα, ενώ ακόμα και στην UEFA τη γνωρίζουν άριστα.

Συμφωνία για τα επόμενα βήματα

Πρώτο θέμα, λοιπόν, που συμφωνήθηκε είναι ότι η εκλογή του νέου προέδρου πρέπει να δρομολογηθεί άμεσα. Δεύτερον, αυτό που επίσης ήταν κοινώς αποδεκτό είναι ότι επιβάλλεται άμεσα συνάντηση με την πλευρά της κυβέρνησης, ώστε να συζητηθεί η προοπτική του ανοίγματος των γηπέδων πολύ νωρίτερα (έως και άμεσα) σε σχέση με τα όσα εξαγγέλθηκαν τη Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου.

Επιπλέον, το άλλο θέμα που «καίει» η διαχείριση της κατάστασης με τη στάση των διαιτητών. Η πλευρά των τελευταίων φαίνεται αυτή τη στιγμή αμετακίνητη και θέλει να συνεχίσει την αποχή, αφού ακόμα δεν έχει πειστεί ότι πράγματι θα αλλάξει κάτι μετά τα όσα έχουν συζητηθεί με την ΕΠΟ το τελευταίο διάστημα.

Στη Super League συμφωνούν ότι δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να χαθεί κι άλλη αγωνιστική, αφού τότε το καλεντάρι θα πιεστεί σε τεράστιο βαθμό και μάλιστα σε ένα καλοκαίρι που υπάρχει Euro και δεν υπάρχει η δυνατότητα παράτασης της σεζόν.

Συνοψίζοντας, κόντρα σε όλα τα προγνωστικά, το σημερινό ΔΣ ήταν ήρεμο χωρίς ιδιαίτερες αντεγκλήσεις και μένει να φανεί αν αυτό οφείλεται στη σοβαρότητα της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί αυτή τη στιγμή.