«Τα οφέλη του αυνανισμού εις τον αθλητισμόν», διά στόματος της συζύγου του Ρουί Πατρίσιο
i

Βέρα Πατρίσιο/ © Instagram Vera R Patricio

«Τα οφέλη του αυνανισμού εις τον αθλητισμόν», διά στόματος της συζύγου του Ρουί Πατρίσιο

Sportal newsroom 18:47 - 08.12.2022 / Ανανεώθηκε: 18:49 - 08.12.2022

Η σύζυγος του τερματοφύλακα της Ρόμα και σεξολόγος στο επάγγελμα, έχει στο παρελθόν συμβουλέψει τους παίκτες της Πορτογαλίας σχετικά με την αποφόρτιση που μπορούν να επιτύχουν

Ο Πορτογάλος γεννηθείς το 1988 κίπερ της Ρόμα, γνωρίστηκε με τη μετέπειτα σύζυγό του Βέρα γύρω στο 2004.  Το 2011 ενώθηκαν με τα δεσμά του γάμου, χώρισαν, και τελικά παντρεύτηκαν για δεύτερη φορά και παραμένουν έκτοτε μαζί, έχοντας στην πορεία αποκτήσει ένα γιο και μια κόρη. 

Έτσι, λίγο πριν το μουντιάλ του 2018, η Βέρα Ριμπέιρο, «sex therepist» στο επάγγελμα, είχε τονίσει πως οι παίκτες δύνανται να αποφορτιστούν με έναν πολύ απλό τρόπο, δεδομένης της απομόνωσης στην οποία εισέρχονται κατά τις μεγάλες διοργανώσεις, μακριά από τις φίλες ή/και τις συζύγους τους. 

«Οι παίκτες δεν πρέπει να απέχουν από την σεξουαλική πράξη πριν από αγώνες, ωστόσο γνωρίζουμε πως-κατά κανόνα-δεν είναι δίπλα στις συντρόφους τους πριν από αυτά». Είχε επίσης διαφωνήσει ανοιχτά με απόψεις που συνέδεαν τις επιδόσεις αθλητών με το αν είχαν κάνει σεξ ή όχι τις αμέσως προηγούμενες μέρες-ή και ώρες-πριν από αγώνες, καταλήγοντας πως η αυτοϊκανοποίηση είναι ο ενδεδειγμένος τρόπος να αποβάλουν οι αθλητές την ένταση που συνήθως έχουν πριν τα ματς. 

Οι δηλώσεις της γνωστής ψυχολόγου και θεραπεύτριας σεξουαλικής αγωγής ήρθαν έγιναν πάλι επίκαιρες, λίγες μόνο ώρες πριν την αναμέτρηση της Πορτογαλίας με το Μαρόκο για μια θέση στην τελική οκτάδα του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Το αν θα ενστερνιστούν τελικά ή όχι οι συμπατριώτες της τις αρκετά απελευθερωμένες απόψεις της με σκοπό την αποφόρτισή τους, είναι κάτι που σίγουρα-θα πρέπει να- γνωρίζουν μόνο οι ίδιοι.