Κοντά στην έξοδο ο Τερίμ από τον Παναθηναϊκό - Αναζητεί λύση μέχρι τέλος της σεζόν ο Αλαφούζος

Φατίχ Τερίμ

i

Intime

Κοντά στην έξοδο ο Τερίμ από τον Παναθηναϊκό - Αναζητεί λύση μέχρι τέλος της σεζόν ο Αλαφούζος

Βασίλης Μοιρώτσος 00:45 - 30.04.2024 / Ανανεώθηκε: 08:41 - 16.05.2024

Σύμφωνα με πληροφορίες του Sportal από την Τουρκία, ο Γιάννης Αλαφούζος έχει πάρει την απόφαση να χωρίσει τους δρόμους του με τον Φατίχ Τερίμ κατά τη διάρκεια της διακοπής και να πάει με υπηρεσιακό μέχρι το τέλος της σεζόν.

Καταιγιστικές αναμένεται να είναι οι εξελίξεις στον Παναθηναϊκό μετά τη νέα ήττα, αυτή τη φορά εντός έδρας από τον Άρη, που σήμανε παράλληλα και την οριστική απώλεια του πρωταθλήματος, που ούτως ή άλλως ήταν το πιθανότερο μετά την ήττα με κάτω τα χέρια από την ΑΕΚ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Sportal από την Τουρκία, ο Γιάννης Αλαφούζος φανερά προβληματισμένος τόσο από τα αποτελέσματα (και από την περίοδο της κανονικής διάρκειας), όσο και από την ανεπαρκή απόδοση της ομάδας εντός αγωνιστικού χώρου, είναι αποφασισμένος να αναλάβει δράση παίρνοντας σημαντικές πρωτοβουλίες, πρώτα από όλα με την απομάκρυνση του Τούρκου προπονητή.

Ο διοικητικός ηγέτης του «τριφυλλιού» προφανώς χρεώνει το μεγαλύτερο μερίδιο στον έμπειρο προπονητή και θέλει με την άμεση απομάκρυνσή του να προκαλέσει ένα «ηλεκτροσόκ» στο Κορωπί ώστε η ομάδα να φανεί πιο συσπειρωμένη στα δύο τελευταία ματς του πρωταθλήματος που θα κριθεί η αποφυγή της 4ης θέσης και φυσικά ο τίτλος του Κυπέλλου Ελλάδας, στον τελικό κόντρα στον Άρη. Μεγάλο ρόλο στις σκέψεις του έπαιξαν οι σφοδρές αποδοκιμασίες στη Λεωφόρο μετά την ήττα κόντρα στους Θεσσαλονικείς.

Τι υπάρχει αυτή τη στιγμή στο μυαλό του Γιάννη Αλαφούζου; Το να βρεθεί λύση προπονητή αυτή την περίοδο που θα θεωρηθεί μόνιμη σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα είναι ένα απίθανο σενάριο, καθώς μέχρι και το ματς με τον Άρη δεν υπήρχαν τέτοιες σκέψεις.

Η επιδίωξη είναι να βρεθεί μία λύση υπηρεσιακού προπονητή για τα εναπομείναντα τρία παιχνίδια και στο μεταξύ να συνεχιστεί η αναζήτηση ενός τεχνικού που θα αναλάβει το πολύ δύσκολο έργο να ξανακάνει τον Παναθηναϊκό μια ομάδα που πρώτα απ’ όλα θα εμπνεύσει τον κόσμο της, όπως συνέβαινε με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς και κατ’ επέκταση θα την οδηγήσει στην κατάκτηση του πρωταθλήματος, που λείπει από τους «πράσινους» τα τελευταία 14 χρόνια και πάμε στον 15ο.

Ο μοναδικός τρόπος με τον οποίο δεν θα προχωρήσει αυτό το πλάνο έκτακτης ανάγκης είναι να μην βρεθεί τελικά υπηρεσιακός τεχνικός που θα αναλάβει την ευθύνη αυτών των τριών αγώνων, που θα κρίνουν τόσο το ευρωπαϊκό μέλλον του Παναθηναϊκού, όσο και έναν τίτλο. Είναι αντιληπτό πόσο μεγάλο είναι αυτό το βάρος της ευθύνης, ακόμα και για έναν υπηρεσιακό προπονητή, που δεν θα του προσάψει κανείς πολλά πράγματα σε περίπτωση αποτυχίας.

Αυτό το σενάριο φαντάζει το λιγότερο πιθανό, αλλά σε κάθε περίπτωση είναι δεδομένο ότι βρισκόμαστε εν μέσω πολύ σοβαρών εξελίξεων στον Παναθηναϊκό για ακόμα μια φορά στη σεζόν, ενώ είναι πρώτη φορά στα χρονικά, που ο Γιάννης Αλαφούζος θα προχωρήσει σε δεύτερη απομάκρυνση προπονητή μέσα στην ίδια σεζόν.