Καταρ(αμένοι) οικοδεσπότες

MUNDIAL 2022 Καταρ(αμένοι) οικοδεσπότες

Sportal newsroom 20:36 - 29.11.2022 / Ανανεώθηκε: 21:59 - 01.12.2022

Το Κατάρ δημιούργησε αρνητικά ρεκόρ στο Παγκόσμιο Κύπελλο που διοργανώνει, αφού ως οικοδέσποινα χώρα έγινε η πρώτη που έχασε σε πρεμιέρα, ενώ δεν πήρε ούτε ένα βαθμό στη φάση των ομίλων!

Πριν την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου πολλοί ήταν αυτοί που είχαν γλωσσοφάει το Κατάρ. Οργισμένες καμπάνιες για εμπάργκο στη διοργάνωση έκαναν καθημερινά την εμφάνισή τους στα social media, ενώ πολλοί ποδοσφαιράνθρωποι είχαν ταχθεί ανοιχτά κατά της διοργάνωσης. 

Οι Άραβες κατάφεραν να πάρουν αυτοί το χρίσμα και να φιλοξενήσουν τη μεγαλύτερη γιορτή του ποδοσφαίρου, αλλάζοντας όμως τους... κανόνες. Φέτος για πρώτη φορά παρακολουθούμε Μουντιάλ στη μέση του χειμώνα, γεγονός που απορρόφησε μεγάλο μέρος της κριτικής που έχει ασκηθεί στους διοργανωτές, ενώ μεγάλη είναι και η συζήτηση για τις συνθήκες στις οποίες στήθηκαν τα γήπεδα της διοργάνωσης. 

Και αφού οι ομάδες τελικά βρέθηκαν στις πόλεις του Εμιράτου και θα μονομαχήσουν για το σπουδαιότερο τρόπαιο του ποδοσφαίρου, το Κατάρ βίωσε δύο ακόμη πρωτιές, αυτή τη φορά όμως αρνητικές. Βλέπετε ποτέ άλλοτε στην ιστορία η διοργανώτρια χώρα δεν είχε ηττηθεί στην πρεμιέρα, όπως και ποτέ δεν είχε ολοκληρωθεί χωρίς βαθμό από τους οικοδεσπότες η φάση των ομίλων. 

Το πρώτο χτύπημα ήρθε από το Εκουαδόρ που νίκησε με σκορ 2-0 χάρη στα γκολ του Βαλέντσια, ακολούθησε το 1-3 από τη Σενεγάλη, ενώ την τελευταία αγωνιστική, ήρθε η Ολλανδία για να... στιγματίσει την ομάδα του Φέλιξ Σάντσες

Το Κατάρ κατάφερε να μείνει στην ιστορία ως η πιο... καταραμένη οικοδέσποινα χώρα και πολλοί κακεντρεχείς θα πουν ότι αυτό μπορεί να επιβάλει και το κάρμα. Πλέον, αυτοί που κατηγορούν και σαμποτάρουν τη φετινή διοργάνωση, έχουν ένα λόγο να πανηγυρίζουν, την ώρα που στις πόλεις του θα πλανάται για πάντα ένα ποδοσφαιρικό φάντασμα.