Το Ολλανδία - Αργεντινή, η σύμπτωση και ο Μπέργκαμπ (vid)
i

Μπέργκαμπ / ©Intime

Το Ολλανδία - Αργεντινή, η σύμπτωση και ο Μπέργκαμπ (vid)

Sportal newsroom 16:59 - 09.12.2022

Μόλις μία φορά έχουν συναντηθεί Ολλανδία και Αργεντινή στη φάση των «8» και οι Οράνιε έχουν να το θυμούνται...

Ολλανδία και Αργεντινή «διασταυρώνουν τα ξίφη τους», με στόχο ένα εισιτήριο στα ημιτελικά του φετινού Μουντιάλ. Η ομάδα του Μέσι μπήκε ως φαβορί στη διοργάνωση κι όμως η παρέα του Ντούμφρις μόνο εύκολος αντίπαλος δεν είναι. 

Αυτή θα είναι η δεύτερη φορά για τους δύο που θα αναμετρηθούν για την προημιτελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου, με την προηγούμενη να «ξυπνάει» κακές μνήμες στην μεριά των Λατίνων. Ειδικότερα, ήταν 4 Ιουλίου του 1998, όταν οι «Οράνιε» έριξαν στο «καναβάτσο» την «Αλμπισελέστε», λίγα δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη. 

Το «Velodrome» υποδεχόταν δύο τεράστιους συλλόγους του παγκοσμίου στερεώματος και εκείνοι έσπευσαν να δικαιώσουν τους θεατές του αγώνα, για τον χρόνο που αφιέρωσαν. Δύο γρήγορα γκολ (Πάτρικ Κλάιφερτ στο 12΄ και Λόπεζ στο 17΄) έδωσαν την εντύπωση πως ο αγώνας θα εκτυλισσόταν σε «ροντέο». Αντ' αυτού κατέληξε σε ένα ανελέητο «μπρα ντε φερ» με αρκετά νεύρα (εξου και οι δύο κόκκινες), πάθος και ουκ ολίγες ευκαιρίες.

Γκολ όμως δεν έμπαινε! Η μάλλον δεν έμπαινε μέχρι το 90'. Διότι εκεί εμφανίστηκε ο «μάγος» Ντένις Μπέργκαμπ και με ένα εξαιρετικό κοντρόλ, σούταρε για το 2-1 και έκανε τον Ολλανδό σπίκερ να ουρλιάζει.

 Μάλιστα, μία ακόμα σύμπτωση είναι πως στα ημιτελικά η Ολλανδία αντιμετώπισε τη Βραζιλία, σε ένα επίσης αξέχαστο παιχνίδι. Αν, λοιπόν, οι «Οράνιε» και η «Σελεσάο» κερδίσουν σήμερα, τότε το μοτίβο θα είναι πανομοιότυπο με την νοκ-άουτ φάση του Μουντιάλ της Γαλλίας.