Η τραγική ιστορία του Λόκιερ, η δεύτερη κατάρρευση μέσα στο γήπεδο και η κολπική μαρμαρυγή (vids)

Τομ Λόκιερ

i

©Photo by Warren Little/Getty Images/Ideal Images

Η τραγική ιστορία του Λόκιερ, η δεύτερη κατάρρευση μέσα στο γήπεδο και η κολπική μαρμαρυγή (vids)

Κώστας Τόπας 09:05 - 17.12.2023

Ο Τομ Λόκιερ είχε καταρρεύσει ξανά σε αγώνα και συγκεκριμένα στον τελικό ανόδου της Λούτον με την Kόβεντρι τον περασμένο Μάιo.

Το Σάββατο (16/12) ο αρχηγός της Λούτον, Τομ Λόκιερ υπέστη καρδιακή ανακοπή στον αγωνιστικό χώρο κατά τη διάρκεια του αγώνα της ομάδας του κόντρα στη Μπόρνμουθ. Ο σύλλογος ανακοίνωσε ότι ο Ουαλός σέντερ μπακ ανταποκρίθηκε μετά την μετά τη μεταφορά του σε νοσοκομείο.

Αυτό ήταν το δεύτερο παρόμοιο περιστατικό που σχετίζεται με την καρδιά φέτος για τον Λόκιερ, ο οποίος κατέρρευσε κατά τη διάρκεια μιας νίκης στις 27 Μαΐου του 2023, εναντίον της Κόβεντρι Σίτι στο «Γουέμπλεϊ» και πέρασε πέντε ημέρες στο νοσοκομείο για μία κολπική μαρμαρυγή.

Εκείνη την ημερομηνία, η Λούτον απείχε ένα ματς από το να φτάσει στην κορυφαία κατηγορία για πρώτη φορά μετά από 31 χρόνια. Στον τελικό των Play Offs την οδήγησε ο Λόκιερ, ο οποίος οκτώ λεπτά μετά τη σέντρα, έπεσε στο πάτωμα και χρειάστηκε ιατρική βοήθεια. Στη συνέχεια προέκυψε ότι ο 28χρονος υπέστη κολπική μαρμαρυγή, μια κατάσταση που μπορεί να προκαλέσει ακανόνιστο ή ασυνήθιστα γρήγορο καρδιακό ρυθμό

Η πάθηση δεν είναι ασυνήθιστη στον αθλητισμό: έρευνα που δημοσιεύτηκε από το British Journal of Sports Medicine δείχνει ότι οι αθλητές μπορεί να παρουσιάσουν ακανόνιστους καρδιακούς ρυθμούς. Παρόλα αυτά, το θέαμα ενός ποδοσφαιριστή που καταρρέει κατά τη διάρκεια ενός αγώνα θα κρούει πάντα τον κώδωνα του κινδύνου.

Ο Λόκιερ παραδέχτηκε αργότερα ότι δεν θυμόταν να σωριάζεται στο έδαφος, αλλά δεν φαινόταν υπερβολικά ανήσυχος. «Ήταν μάλλον πολύ χειρότερο για όλους τους άλλους που παρακολουθούσαν από ό,τι για μένα», είπε τον Ιούνιο. «Μόλις επέστρεψα, ήμουν καλά. Ποτέ δεν ένιωσα πραγματικά σε κίνδυνο και σίγουρα δεν ήταν τόσο κακό όσο φαινόταν.

«Έκανα την εγχείρηση για να το φτιάξω και δεν θα έπρεπε να ξανασυμβεί. Δεν υπάρχει πραγματικά κανένας λόγος να πούμε γιατί συνέβη αυτό. Μου δόθηκε το ξεκάθαρο. Θέλω απλώς να τραβήξω μια γραμμή κάτω από αυτό τώρα και να προχωρήσω».

Είναι σαφώς πολύ νωρίς για να εξαχθούν συγκεκριμένα συμπεράσματα σχετικά με τα γεγονότα του Σαββάτου (16/12), πόσω μάλλον να γίνει οποιαδήποτε σύνδεση με αυτό που συνέβη τον Μάιο. Αυτή είναι δουλειά για τους γιατρούς και τους καρδιολόγους. Το πλαίσιο, ωστόσο, βοηθά να εξηγηθεί γιατί ο τεχνικός της Λούτον, Ρομπ Έντουαρντς φαινόταν τόσο συναισθηματικός. Έχει δει τώρα τον αρχηγό του να βρίσκεται χτυπημένο στον αγωνιστικό χώρο δύο φορές μέσα σε επτά μήνες. 

Συγκινητικές στιγμές στο Vitality: Ο προπονητής της Λούτον χειροκροτεί όλο το γήπεδο δακρυσμένος μετά την κατάρρευση του Λόκιερ
PREMIER LEAGUE

21:57 - 16.12.2023

Συγκινητικές στιγμές στο Vitality: Ο προπονητής της Λούτον χειροκροτεί όλο το γήπεδο δακρυσμένος μετά την κατάρρευση του Λόκιερ

Μία συγκινητική στιγμή εκτυλίχθηκε στο Vitality με τον προπονητή της Λούτον να χειροκροτεί όλο το γήπεδο δακρυσμένος μετά την κατάρρευση του Τομ Λόκιερ.

Φυσικά, τώρα θα υπάρχουν σκέψεις για την καριέρα του Λόκιερ, κυρίως επειδή έχει παίξει τόσο θαυμάσια από τότε που έφτασε στο υψηλότερο επίπεδο. Πρόκειται άλλωστε για έναν παίκτη που θα εκτοξευόταν μέσα από έναν τοίχο από τούβλα για να αποτρέψει ένα γκολ.

🔴Sportal Sunday Live με Ατρόμητος - Παναθηναϊκός και όλη τη δράση της αγωνιστικής

Κάντε εγγραφή στο YouTube κανάλι του Sportal.gr για αποκλειστικές συνεντεύξεις, Live Streams και πλούσιο video περιεχόμενο!