Τούχελ για Στάνισιτς: «Στην Αγγλία οι δανεικοί παίκτες δεν παίζουν κόντρα στις ομάδες που ανήκουν»
i

©PrtScr

Τούχελ για Στάνισιτς: «Στην Αγγλία οι δανεικοί παίκτες δεν παίζουν κόντρα στις ομάδες που ανήκουν»

Στέλιος Βαρδάκης • 10:30 - 11.02.2024 / Ανανεώθηκε: 12:40 - 23.05.2024

Ενοχλημένος φάνηκε ο Τόμας Τούχελ στη συνέντευξη Τύπου, μετά την ήττα της Μπάγερν Μονάχου από τη Λεβερκούζεν, για τη συμμετοχή του Γιόσιπ Στάνισιτς στο ματς. Ο Κροάτης αγωνίζεται στις «ασπιρίνες» ως δανεικός από τους «Βαυαρούς» και μάλιστα σκόραρε στον αγώνα.

Η φοβερή και τρομερή Λεβερκούζεν υπέταξε την Μπάγερν Μονάχου (3-0) και εδραιώθηκε στη κορυφή της βαθμολογίας της Bundesliga, καθώς είναι πλέον στο +5 από τους «Βαυαρούς». 

Η ομάδα του Τσάμπι Αλόνσο φαίνεται πως είναι έτοιμη να γράψει ιστορία καθώς με 13 αγωνιστικές να απομένουν, μοιάζει να είναι το απόλυτο φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος και την εκθρόνιση της Μπάγερν, που απολαμβάνει την κορυφή του γερμανικού πρωταθλήματος για 11 συνεχόμενες σεζόν. Μάλιστα, αν το καταφέρει αυτό θα είναι και το πρώτο πρωτάθλημα που κατακτάει στην ιστορία της, ενώ ο τελευταίος της τίτλος χρονολογείται στο 1993 όταν και πανηγύρισε το Κύπελλο Γερμανίας.

Οι «ασπιρίνες» πραγματοποίησαν μία πολύ πειστική εμφάνιση και δεν άφησαν κανένα περιθώριο στην ομάδα του Τόμας Τούχελ να διεκδικήσει κάτι από το ματς. Οι σκόρερ για την Λεβερκούζεν ήταν οι Στάνισιτς (18'), Γκριμάλντο (50') και Φρίμπονγκ (90+5').

Το ενδιαφέρον που προκύπτει από αυτό είναι ότι ο σκόρερ του πρώτου τέρματος, Στάνισιτς, ανήκει στην Μπάγερν Μονάχου και αγωνίζεται με τη μορφή δανεισμού στη Λεβερκούζεν. Αυτό ήταν και το πρώτο γκολ του Κροάτη κεντρικού αμυντικού με τη φανέλα των πρωτοπόρων της Bundesliga και έμελλε να είναι απέναντι στην ομάδα στην οποία ανήκει. 

Το γεγονός αυτό σχολίασε αργότερα στη συνέντευξη Τύπου ο Τόμας Τούχελ, ο οποίος μάλλον δεν ήταν ιδιαίτερα ευχαριστημένος με την συμμετοχή του ποδοσφαιριστή στο συγκεκριμένο ματς.

«Στην Αγγλία υπάρχει ένας ωραίος κανόνας όπου όταν δανείζεις έναν παίκτη, δεν μπορεί να παίξει εναντίον σου. Για μένα αυτό είναι πιο λογικό. Ο κανόνας αυτός δυστυχώς δεν υπάρχει στη Γερμανία», ήταν τα λόγια του προπονητή της Μπάγερν.

Ο Στάνισιτς παραχωρήθηκε δανεικός από τη Μπάγερν στη Λεβερκούζεν προς το τέλος της μεταγραφικής περιόδου του καλοκαιριού. Έκτοτε, μετράει με τη ομάδα του Αλόνσο, 20 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις με απολογισμό ένα γκολ και τρεις ασίστ, ενώ στα μισά από τα παιχνίδια που έχει παίξει η ομάδα του έχει κρατήσει ανέπαφη την εστία του.

Ανεπανάληπτο ξέσπασμα του Μίλερ στην κάμερα μετά την ήττα από τη Λεβερκούζεν: «Είμαι σκ...! Μας λείπουν τα αρχ... στο παιχνίδι μας!» (vid)
BUNDESLIGA

23:12 - 10.02.2024

Ανεπανάληπτο ξέσπασμα του Μίλερ στην κάμερα μετά την ήττα από τη Λεβερκούζεν: «Είμαι σκ...! Μας λείπουν τα αρχ... στο παιχνίδι μας!» (vid)

Ο Τόμας Μίλερ έκανε την αυτοκριτική του μετά την ήττα της Μπάγερν Μονάχου από τη Λεβερκούζεν, «καλύπτοντας» τον Τόμας Τούχελ.

Ο Κροάτης ποδοσφαιριστής έγινε μέλος των ακαδημιών της Μπάγερν το 2017, ενώ το καλοκαίρι του 2021 προωθήθηκε στην πρώτη ομάδα με την οποία έχει καταγράψει έως τώρα 21 συμμετοχές με ένα γκολ και μία ασίστ.