Τσέλσι και Σίτι χάρισαν ένα μυθικό ματς στο 4-4 του Stamford Bridge!

Τσέλσι και Σίτι χάρισαν ένα μυθικό ματς στο 4-4 του Stamford Bridge!

Ιάσονας Τσίλης 20:36 - 12.11.2023 / Ανανεώθηκε: 21:08 - 12.11.2023

Σε ένα παιχνίδι που κάθε υγιής ποδοσφαιρόφιλος ευχόταν... να μην τελειώσει ποτέ, Τσέλσι και Μάντσεστερ Σίτι ήρθαν ισόπαλες 4-4, με τους γηπεδούχους να ισοφαρίζουν στις καθυστερήσεις. Χαμός στη κορυφή της Premier League, με την διαφορά του 1ου και του 5ου να είναι μόλις στους τρεις βαθμούς.

Η Τσέλσι υποδέχθηκε τη Μάντσεστερ Σίτι στο ντέρμπι της 12ης αγωνιστικής της Premier League και μετά από ένα απίθανο παιχνίδι, ήρθαν ισόπαλες 4-4, με επτά διαφορετικούς σκόρερ!

Το πρώτο μισό του ημιχρόνου ήταν αναγνωριστικό και δεν υπήρξε κάτι αξιόλογο. Η κατάσταση ωστόσο άλλαξε απότομα.

Στο 21', η Σίτι κέρδισε πέναλτι για κράτημα του Κουκουρέγια στον Χάαλαντ. Ο VAR έστειλε τον Άντονι Τέιλορ για on field review, με τον Άγγλο διαιτητή να μην αλλάζει την απόφαση του.

Την εκτέλεση ανέλαβε ο Έρλινγκ Χάαλαντ, ο οποίος ευστόχησε και άνοιξε το σκορ για τους πρωταθλητές Αγγλίας.

Η Τσέλσι αντέδρασε άμεσα και στο 29', μετά από κόρνερ του Γκάλαχερ, ο Τιάγκο Σίλβα πήδηξε ψηλότερα απ' όλους και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Οι «μπλε» του Λονδίνου έφτασαν στην ολική ανατροπή οκτώ λεπτά αργότερα με τον πρώην παίκτη της Σίτι, Ραχίμ Στέρλινγκ να σκοράρει με εξαιρετικό τελείωμα μέσα στην περιοχή.

Στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, ο Μπερνάρντο Σίλβα έκανε τη σέντρα από δεξιά και ο Ακάντζι έπιασε την κεφαλιά ανενόχλητος, στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα για το 2-2.

Οι «πολίτες» μπήκαν δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο και έκαναν ανατροπή στην ανατροπή στο 47', όταν μετά από εξαιρετική ομαδική συνεργασία, ο Άλβαρες έκανε το γύρισμα μέσα στην περιοχή και ο Χάαλαντ τελείωσε τη φάση για το 3-2 της Σίτι. Η φάση εξετάστηκε για χέρι του Νορβηγού, ωστόσο η απόφαση του Τέιλορ δεν άλλαξε και το γκολ μέτρησε κανονικά.

Στο 67' μετά από φάση διαρκείας, μετά από σουτ του Έντσο Φερνάντες, ο Τζάκσον πήρε το ριμπάουντ από την ασταθή απόκρουση του Έντερσον και ισοφάρισε σε 3-3.

Στο 86', οι παίκτες της Σίτι «έκρυψαν» τη μπάλα και μετά από καταπληκτική ομαδική προσπάθεια, η μπάλα έφτασε στα πόδια του Ρόδρι, ο οποίος εξαπέλυσε ένα δυνατό σουτ εκτός περιοχής, το οποίο κόντραρε στον Τιάγκο Σίλβα και κατέληξε στη δεξιά γωνία του Σάντσες για το 4-3.

Με μαγικό Τσιμίκα η Λίβερπουλ κέρδισε τη Μπρέντφορντ - Νίκη στο τέλος για τη Γουέστ Χαμ, απώλεια για τη Μπράιτον
PREMIER LEAGUE

18:05 - 12.11.2023

Με μαγικό Τσιμίκα η Λίβερπουλ κέρδισε τη Μπρέντφορντ - Νίκη στο τέλος για τη Γουέστ Χαμ, απώλεια για τη Μπράιτον

Η Λίβερπουλ με καταπληκτικό Τσιμίκα, επικράτησε 3-0 της Μπρέντφορντ, με τον Έλληνα αμυντικό να μοιράζει δύο ασίστ. Η Γουέστ Χαμ σε ένα συναρπαστικό παιχνίδι «λύγισε» τη Νότιγχαμ στο 88' και νίκησε με 3-2, ενώ η Μπράιτον έμεινε στο 1-1 κόντρα στη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ.

Η Τσέλσι ωστόσο, δεν είχε πει την τελευταία της λέξη και κέρδισε πέναλτι στο 94', το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο Κόουλ Πάλμερ, διαμορφώνοντας το τελικό 4-4. Οι «μπλε» παρέμειναν αήττητοι για 4ο συνεχόμενο ντέρμπι και έδειξαν ότι στα μεγάλα παιχνίδια έχουν τον τρόπο τους. Η Μάντσεστερ Σίτι από την άλλη, έχασε «χρυσή» ευκαιρία να ξεφύγει λίγο από τους διώκτες της και πλέον, βρίσκεται μόλις ένα βαθμό πάνω από Λίβερπουλ και Άρσεναλ και δύο από την Τότεναμ!

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ 12ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ (13ΗΣ) ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ