Μεγάλο διπλό της Βουλιαγμένη στη Νέα Σμύρνη - Πέρασε από την Πάτρα το Περιστέρι
i

© Intime

Μεγάλο διπλό της Βουλιαγμένη στη Νέα Σμύρνη - Πέρασε από την Πάτρα το Περιστέρι

Sportal newsroom 23:28 - 11.11.2023

Μεγάλη νίκη πέτυχε η Βουλιαγμένη που επιβλήθηκε με 17-8 του Πανιωνίου στη Νέα Σμύρνη για την ένατη αγωνιστική του δεύτερου ομίλου της Α1 πόλο ανδρών.

Στην πρώτη θέση του δεύτερου ομίλου της Α1 πόλο ανδρών ανέβηκε η Βουλιαγμένη. Η ομάδα του Βλαντιμίρ Βουγιασίνοβιτς επιβλήθηκε με 17-8 του Πανιωνίου στη Νέα Σμύρνη για την ένατη αγωνιστική

Ο Σέρβος δεν κάθισε στον πάγκο της ομάδας των νοτίων προαστίων αφού βρίσκεται στην πατρίδα του λόγω προσωπικού προβλήματος. Για τη Βουλιαγμένη απουσίασε και ο Μάριος Καπότσης λόγω τραυματισμού. Οι δύο ομάδες ισοβαθμούν στην κορυφή.

Το ματς ήταν πραγματικό ντέρμπι στο πρώτο ημίχρονο, με τη Βουλιαγμένη να είναι καλύτερη. Μια καθοριστική φάση στο 1:34 πριν από τη λήξη της δεύτερης περιόδου (κι ενώ η Βουλιαγμένη προηγείτο ήδη με 8-4), έδωσε τεράστιο προβάδισμα στους φιλοξενούμενους και ήταν το ξεκίνημα της ευρείας επικράτησής τους.

Συγκεκριμένα, ο Νίκολα Μοσκόφ του Πανιωνίου αποβλήθηκε με κόκκινη κάρτα και χωρίς αντικατάσταση «για βίαιο παιχνίδι, διότι κλώτσησε το Νο 8 μπλε του ΝΟΒ (Ντίλαν Γούντχεντ) στο σώμα», όπως αναφέρεται στο φύλλο αγώνα και μετά από συνδρομή του VAR. Έτσι ομάδα των νοτίων προαστίων εκτέλεσε πέναλτι (εύστοχα, για το 4-9) και έπαιξε για 4 αγωνιστικά λεπτά με παίκτη παραπάνω. Το προβάδισμα μεγάλωσε και αυξήθηκε, ακόμα κι όταν οι ομάδες ήλθαν στα ίσα αριθμητικά.

Κορυφαίος σκόρερ των νικητών ήταν ο Νεμάνια Ούμποβιτς με 5 γκολ.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ 8-17

Οκτάλεπτα: 3-4, 2-6, 3-3, 0-4.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Κώστας Δήμου): Γαλανίδης, Κοπελιάδης 1, Μπουζαλάς, Γκιουβέτσης 2, Παπάκος Ι., Γραμματικός, Καλαϊτζής, Μοσκόφ 1, Μουρίκης, Γούνας 3, Ουκρόπινα 1, Καπετανάκης, Μαυροβουνιώτης, Παυλοστάθης, Κατραούρας.

ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ (Γιώργος Χατζηδάκης): Τζωρτζάτος, Αρ. Χαλυβόπουλος 1, Σπάχιτς 1, Καλογερόπουλος 3, Αλμύρας, Ούμποβιτς 5, Παπασηφάκης 3, Γούντχεντ 2, Καστρινάκης, Σαπουνάκης, Κουρούβανης 1, Κωνσταντόπουλος, Ανδρεάδης, Χατζής 1, Μπέλεσης.

Διπλό του Περιστερίου στην Πάτρα

Εύκολο έργο είχε το Περιστέρι που επιβλήθηκε με 16-10 του ΝΟ Πατρών στην αχαϊκή πρωτεύουσα για την ένατη αγωνιστική του πρώτου ομίλου της Α1 πόλο ανδρών. Η ομάδα του Κώστα Λούδη έφτασε τους 19 βαθμούς, ενώ οι Πατρινοί έμειναν στους 6.

Το Περιστέρι επέβαλε τον ρυθμό του από το ξεκίνημα της αναμέτρησης, όταν προηγήθηκε με 4-0 στο πρώτο οκτάλεπτο και ουσιαστικά έβαλε γερές βάσεις για την τελική επικράτηση. Στο δεύτερο ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι αύξησαν τη διαφορά και πήραν τους τρεις βαθμούς της νίκης. Πρώτος σκόρερ για το σύνολο του Κώστα Λούδη ήταν και πάλι ο Άγγελος Φώσκολος που σημείωσε πέντε γκολ.

ΝΟ ΠΑΤΡΩΝ - ΓΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ 10-16

Οκτάλεπτα: 0-4, 4-5, 2-5, 4-2.

ΝΟ ΠΑΤΡΩΝ (Γιώργος Ντόσκας): Καζάκος, Τζώρτζης, Αγγελόπουλος, Κανελλόπουλος, Λαμπάτος 1, Παπαχριστόπουλος 1, Παπαδόγκωνας 2, Πασσάς, Ανδρικόπουλος 1, Γεωργαράς 1, Βικάτος 3, Πολάτος, Βυθούλκας, Γουίλσον, Μπετχαβάς 1.

ΓΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ (Κώστας Λούδης): Αναγνώστου, Μπιτσάκος Χρ. 1, Παπαδημητρίου 1, Μπιτσάκος Κων., Χρυσοσπάθης 2, Κουκουμάκης 1, Άντζιτς 2, Φώσκολος 5, Μπεριστιάνος, Τοράκης 2, Μπιτσάκος Ανδρ. 2, Χόλαντ, Μαστρογιαννάκος, Αλευρίδης.

Ντέρμπι χωρίς νικητή στη Γλυφάδα

Η Γλυφάδα και τα Χανιά τα έδωσαν όλα και έμειναν στην ισοπαλία (12-12) για την ένατη αγωνιστική της Α1 πόλο ανδρών. Η ομάδα του Μανούσου Βιζυράκη προηγήθηκε με 10-12, μόλις 1:04 πριν από τη λήξη του αγώνα με τέρμα του Μητράκη.

Ωστόσο, οι παίκτες του Παπαδόπουλου βρήκαν δύο γκολ σε 44 δευτερόλεπτα με τους Μιγιούσκοβιτς (58 δεύτερα) και Παπαγεωργίου (14 δεύτερα). Η Γλυφάδα έφτασε τους 13 βαθμούς, αλλά έχασε σημαντικό έδαφος για να διεκδικήσει μια θέση στην τετράδα του πρώτου ομίλου, ενώ τα Χανιά ανέβηκαν στους 4.

ΑΝΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ - ΝΟ ΧΑΝΙΩΝ 12-12

Οκτάλεπτα: 1-4, 4-2, 5-4, 2-2.

ΑΝΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ (Γιώργος Παπαδόπουλος): Κουρούβανης Δ., Τζελάτης, Βαλλιανάτος 1, Ναγκλ 3, Μαυράκης, Μπομπός, Μιγιούσκοβιτς 3, Θώμογλου, Παπαγεωργίου 2, Πούρος 2, Ηλιόπουλος Α. 1, Κούκουνας, Ηλιόπουλος Νεκ., Μιγκλής, Πριμηκύριος.

ΝΟ ΧΑΝΙΩΝ (Μανούσος Βιζυράκης): Λεβεντάκης, Μαραγκουδάκης, Αράκι, Παζαΐτης 1, Παππάς 1, Μπατάκης, Αποστολάκης 1, Χαριτάκης 1, Μητράκης 3, Γκουσάροφ 3, Τσιστράκης 2, Μαζοκοπάκης, Κουτρουλάκης.

Άνετος ο ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ δεν αντιμετώπισε προβλήματα κόντρα στον ΟΦΘ. Η ομάδα του Θοδωρή Χατζηθεοδώρου επικράτησε με 13-5 της ομάδας του Λάμπρου Βογιατζόπουλου για την ένατη αγωνιστική του δεύτερου ομίλου της Α1 πόλο ανδρών.

Η ομάδα του Χατζηθεοδώρου έδειξε από το ξεκίνημα της αναμέτρησης τις προθέσεις της και βρέθηκε να προηγείται με 3-0 στα μέσα της δεύτερης περιόδου, πριν σκοράρουν για πρώτη φορά οι φιλοξενούμενοι. Στην τρίτη περίοδο η διαφορά έφθασε και τα επτά γκολ (9-2). Για τον ΠΑΟΚ σκόραραν 9 διαφορετικοί παίκτες.

Η ομάδα του Θοδωρή Χατζηθεοδώρου έφθασε τους 18 βαθμούς και βρίσκεται στην τρίτη θέση του δεύτερου ομίλου, ενώ ο ΟΦΘ είναι στην τελευταία χωρίς βαθμό.

ΠΑΟΚ DOMUS ERGO - ΟΦΘ 13-5

Οκτάλεπτα: 2-0, 4-2, 3-0, 4-3.

ΠΑΟΚ DOMUS ERGO (Θοδωρής Χατζηθεοδώρου): Αϊβαλιώτης, Τσιούμας 1, Λασκαρίδης 1, Προσινικλής Ν. 1, Καπράγκος, Κεχαλάρης, Τσολακούδης 2, Ξυλάς, Ντέλιτς 1, Προσινικλής Π., Κούπμαν 2, Κουγιούνης 2, Σιορδίλης, Σάλεχ 1, Καρατζάς 2.

ΟΦΘ (Λάμπρος Βογιατζόγλου): Τσακίρης, Καρατζοβάλης, Βακαρέλης 1, Στεργίου Γ., Γιώρτσιος, Νάνος, Ιωσήφ, Φουρναράκης, Παυλίδης, Κεϊχανί 1, Βάσιτς 3, Πρωϊμάκης, Βαλτσιώτης, Δημητριάδης, Κορίτσας.

Μοιρασιά στον Πειραιά

Με μεγάλη εμφάνιση στο τέταρτο οκτάλεπτο, ο Εθνικός πήρε τον βαθμό (7-7) απέναντι στο Παλαιό Φάληορ για την ένατη αγωνιστική του δεύτερου ομίλου της Α1 πόλο ανδρών. Η ομάδα του Κώστα Βαμβακάρη είχε φτάσει να προηγείται και με 6-2, στο τέλος της τρίτης περιόδου, με όπλο την άμυνα και επιθετικές λύσεις σα κρίσιμα σημείο.

Στο τέταρτο και τελευταίο οκτάλεπτο, όμως, όλα άλλαξαν, ο Εθνικός βρήκε τρόπο να κερδίσει τον εντυπωσιακό για ένα ακόμα παιχνίδι Φλέγκα, μείωνε το σκορ και ισοφάρισε αρχικά σε 6-6. Το Φάληρο έκανε το 6-7 με τον Πάβιτσιτς, στο 2:25, αλλά στα 6 δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη, με τον Μεσκί, ο Εθνικός πήρε τον βαθμό.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ - ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ 7-7

Οκτάλεπτα: 1-1, 0-3, 1-2, 5-1.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ (Φάνης Κουντουδιός): Γρηγοριάδης, Μυρίλος, Θαλασσινός 1, Τεσάνοβιτς 2, Γερακούδης, Ιωάννου, Πρωτοψάλτης 2, Καραβιώτης, Παπάκος, Λαδάς Π., Μεσκί 1, Λαδάς Σ. 1, Πανάρετος, Μανδαλιός, Κόκκινος.

ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ (Κώστας Βαμβακάρης): Γιαννέλης, Γαλάνης, Ογκουζτσάν 2, Παπαδημητρίου, Δήμου, Καρακάσης 1, Πάβισιτς 1, Φλώρος, Δημακόπουλος, Κάλης 1, Κυπραίος, Κοντονής 2, Φλέγκας, Μάμμος, Λεμπέσης.