Έτοιμος να πάρει τη Μάριμπορ ο Ατζούν – Τον καλωσόρισαν οι Σλοβένοι

Έτοιμος να πάρει τη Μάριμπορ ο Ατζούν – Τον καλωσόρισαν οι Σλοβένοι

Γιώργος Σακελλαρίου 19:20 - 30.04.2024 / Ανανεώθηκε: 14:19 - 21.05.2024

Ο Τούρκος καναλάρχης κι επιχειρηματίας Ατζούν Ιλιτσαλί, ο οποίος δραστηριοποιείται και στην Ελλάδα θα βάλει χρήματα στη σλοβενική Μάριμπορ.

«Με την υποστήριξη εκατομμυρίων από την Τουρκία, γεννιέται το NK Maribor 2.0».

Αυτός είναι ο τίτλος στα ΜΜΕ της Σλοβενίας, μετά την αποκάλυψη που έκανε ο Τούρκος επιχειρηματίας Ατζούν Ιλιτσαλί στο Sportklub και την εκπομπή Pod prečko ότι θέλει να επενδύσει τα εκατομμύριά του στη Μάριμπορ.

«Αφού ερευνήσαμε ποιος σύλλογος στη Σλοβενία είναι ο καταλληλότερος για εμάς, αποφασίσαμε ότι αυτός είναι η Μάριμπορ. Ήμουν στο Μάριμπορ την περασμένη εβδομάδα, μου αρέσει πολύ η πόλη, μου αρέσει πολύ το γήπεδο και μου αρέσουν πολύ οι άνθρωποι που διοικούν τον σύλλογο», είπε ο Ατζούν σε συνέντευξη στο Sportklub.

Έτσι, ο μεγιστάνας των ΜΜΕ τερμάτισε τις υποθέσεις για το ποια ομάδα της Σλοβενίας θα αναλάβει και θα επενδύσει τα χρήματά του. Αναφέρθηκε η Ολύμπια, μετά η Μούρα, αλλά πλέον δεν υπάρχουν αμφιβολίες.

Ο διευθυντής της Μάριμπορ Μπόγιαν Μπαν ανέφερε για το θέμα: «Όπως αναφέραμε πριν από λίγο καιρό, η Μάριμπορ προσπαθεί να βρει έναν στρατηγικό εταίρο που θα βοηθούσε να ανέβει επίπεδο ο σύλλογος. Έχουμε κάνει πολλή δουλειά σε αυτόν τον τομέα, με στόχο να καταλήξουμε σε συμφωνία με έναν διαφανή και σταθερό επιχειρηματικό εταίρο.

Γνωρίζουμε ότι αυτή είναι μια εξαιρετικά σημαντική απόφαση και κάνουμε τα πάντα με τη μεγαλύτερη ευθύνη απέναντι στο κλαμπ και τους φιλάθλους»

Είμαστε χαρούμενοι που ο Ατζούν και η ομάδα του αναγνώρισαν τη Μάριμπορ ως τον πιο επιτυχημένο σύλλογο και το καλύτερο brand στη Σλοβενία. Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι συναντηθήκαμε και ξεκινήσαμε την αρχική φάση των συνομιλιών. Πρέπει να αναφέρουμε, ωστόσο, ότι δεν πρόκειται για μια τελειωμένη ιστορία.

Στο πλαίσιο της σλοβενικής οικονομίας και με τα διαθέσιμα κονδύλια χορηγιών, είναι δύσκολο να διατηρηθεί το έργο στο επιθυμητό επίπεδο, το οποίο θα συνδύαζε τη μακροπρόθεσμη χρηματοοικονομική σταθερότητα με ανταγωνιστικές φιλοδοξίες. Σύμφωνα με την έρευνα που έγινε και τα μέχρι τώρα ευρήματα, στη διοίκηση είμαστε πεπεισμένοι ότι ο Ατζούν είναι κατάλληλος στρατηγικός εταίρος που μοιράζεται τις αξίες και τις φιλοδοξίες μας».

Στη συνέντευξή του ο Ατζούν είπε επίσης: «Είμαι μεγάλος οπαδός της Φενέρμπαχτσε, πήγαινα σχεδόν σε κάθε αγώνα του συλλόγου. Σήμερα είμαστε το μεγαλύτερο τηλεοπτικό κανάλι στην Τουρκία, έχουμε επεκτείνει την παραγωγή σε 13 χώρες. Το ποδόσφαιρο παρέμεινε μέρος του εαυτού μου. Είμαι απλά τρελός για το ποδόσφαιρο. Η Σλοβενία έχει μεγάλες δυνατότητες με εγχώριους παίκτες, στους οποίους είναι απαραίτητο να προσθέσουμε κάποια ξένη ποιότητα και να δημιουργήσουμε ένα μείγμα που μπορεί να είναι επιτυχημένο στην Ευρώπη.

Ατζούν: «Ο Μαρινάκης μου είπε ότι δεν έχει ακούσει ξανά τόσο θόρυβο σε γήπεδο»
CONFERENCE LEAGUE

13:07 - 21.04.2024

Ατζούν: «Ο Μαρινάκης μου είπε ότι δεν έχει ακούσει ξανά τόσο θόρυβο σε γήπεδο»

Ο Ατζούν Ιλιτζαλί μίλησε για την αγάπη που τρέφει για τη Φενέρμπαχτσε αλλά και για τον διάλογο που είχε με τον ισχυρό άνδρα του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη κατά τη διάρκεια της ρεβάνς μεταξύ της τουρκικής ομάδας και των Πειραιωτών στο «Σαρατσόγλου».

Θα είμαι πολύ ειλικρινής, από επιχειρηματική άποψη, τα κέρδη μας είναι πολύ μικρά και το να φτιάξουμε μια δυνατή ομάδα κοστίζει. Είναι ξεκάθαρο ότι θα χάσεις χρήματα. Αυτός μπορεί να είναι ο λόγος που νωρίτερα δεν υπήρχαν περισσότεροι επενδυτές στη Σλοβενία. Τα κέρδη σε αυτήν την επιχείρηση είναι πολύ αβέβαια, ο κίνδυνος είναι υψηλός. Οι επενδυτές έχουν στο μυαλό τους μόνο πώς θα βγάλουν κέρδος. Αν σκέφτεσαι έτσι, τότε δεν είναι και το πιο σοφό να μπεις στο σλοβενικό ποδόσφαιρο, γιατί ο κίνδυνος είναι πραγματικά μεγάλος.

Είμαι όμως αυτός που ρισκάρει. Μπορείς να πεις ότι είμαι λίγο «τρελός». Τα χρήματα δεν είναι σημαντικά για μένα. Είναι σημαντικό για μένα να είμαστε επιτυχημένοι».