Το Μεξικό θέλει να διοργανώσει τους Ολυμπιακούς του 2036

Τόμας Μπάχ

i

© φωτογραφία αρχείου Intime

Το Μεξικό θέλει να διοργανώσει τους Ολυμπιακούς του 2036

Sportal newsroom 20:50 - 25.03.2023

Το Μεξικό έστειλε επιστολή στον Τόμας Μπαχ, με την οποία γνωστοποιεί την πρόθεσή του να διοργανώσει Ολυμπιακούς αγώνες.

Το Μεξικό θέλει να διοργανώσει Ολυμπιακούς αγώνες. Ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Μαρσέλο Έμπραντ, γνωστοποίησε μέσω twitter την επιστολή που εστάλη στον Τόμας Μπαχ, πρόεδρο της ΔΟΕ, προκειμένου να αναλάβει η χώρα τη διοργάνωση της μεγάλης γιορτής του αθλητισμού το 2036.

O υπουργός Εξωτερικών μαζί με την πρόεδρο της Μεξικανικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Μαρία Χοσέ Αλκαλά, συναντήθηκαν με τον επικεφαλής της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Τόμας Μπαχ, στην έδρα της ΔΟΕ, στη Λοζάνη. Οι δύο πλευρές συζήτησαν το ενδεχόμενο το Μεξικό να αναλάβει τη διοργάνωση των Ολυμπιακών αγώνων.

Η υποβολή της υποψηφιότητας συμπίπτει με τη συμπλήρωση 100 ετών από την ίδρυση της Μεξικανικής Ολυμπιακής Επιτροπής. Οι εκπρόσωποι του Μεξικού ανέφεραν ότι το μεγαλύτερο μέρος των υποδομών που απαιτούνται για τη φιλοξενία του κορυφαίου αθλητικού «ραντεβού» είναι ήδη έτοιμο.

Το Μεξικό, το οποίο διοργάνωσε τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1968. Ακόμη, έχει φιλοξενήσει δύο φορές το Μουντιάλ το 1970 και το 1986. Θα συνδιοργανώσει, μάλιστα, τη μεγάλη γιορτή του ποδοσφαίρου του 2026 μαζί με τον Καναδά και τις ΗΠΑ.