Αλεξάνδρα Κοτσιάφτη – Στάλα Κοτσιρέα: «Μαζεύαμε χρήματα για να ταξιδέψουμε στο παγκόσμιο»

Χριστίνα Βραχάλη 10:37 - 12.09.2023 / Ανανεώθηκε: 10:44 - 12.09.2023

Η εθνική ομάδα μπάσκετ κωφών γυναικών είναι η μοναδική ομάδα που έχει κάνει τρέμπλ στον ελληνικό αθλητισμό. Χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο, Χρυσό Παγκόσμιο και Χρυσό Ευρωπαϊκό. Oι δυο χρυσές Ολυμπιονίκες, Αλεξάνδρα Κοτσιάφτη και Στάλα Κοτσιρέα, μιλούν στο Sportal για το συναίσθημα που νιώθουν όταν βρίσκονται στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου και παρακολουθούν στη νοηματική τον εθνικό ύμνο.

Είναι μία ομάδα που από τη στιγμή που δημιουργήθηκε μετρά μετάλλια. Είναι συνεπής στο ραντεβού της με το βάθρο σε κάθε μεγάλη διοργάνωση. Είναι η μοναδική ομάδα που έχει κάνει τρέμπλ στον ελληνικό αθλητισμό. Χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο, Χρυσό Παγκόσμιο και Χρυσό Ευρωπαϊκό. Παρ’ όλα αυτά η προβολή την οποία έχει είναι ελάχιστη έως και ανύπαρκτη. Και επουδενί δεν ανταποκρίνεται σε αυτό που πραγματικά αξίζει. Το γεγονός μάλιστα πως πριν από μερικά χρόνια, τα κορίτσια έκαναν «έρανο» για να ταξιδέψουν στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα, δε μας τιμά καθόλου ως χώρα.

Πριν από λίγες, επέστρεψε από την Κρήτη με μία ακόμα διάκριση. Με μια τρίτη παγκόσμια θέση προθέτοντας ένα ακόμα τρόπαιο στην πλούσια συλλογή της. Η ΕΘΝΙΚΗ ΚΩΦΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ κάνει εκκωφαντικό θόρυβο με τις επιτυχίες της και ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ να την ακούσουμε.

Η αρχηγός της εθνικής επί σειρά ετών, Αλεξάνδρα Κοτσιάφτη, έχει σηκώσει στους ώμους της τα περισσότερα από τα τρόπαια της εθνικής γυναικών. Πριν από λίγο διάστημα έχασε και τους δυο της γονείς από covid 19, με μία ημέρα διαφορά. Για εκείνη η ομάδα αυτή είναι η οικογένεια της. Η οικογένεια που τη «σήκωσε» στην πιο δύσκολη φάση της ζωής της.

Η Στάλα Κοτσιρέα, είναι η πιο παλιά καραβάνα της γαλανόλευκης. Τιμά το εθνόσημο εδώ και 23 ολόκληρα χρόνια. Είναι εργαζόμενη μητέρα δύο παιδιών, σύζυγος, αθλήτρια της εθνικής ομάδας κωφών και πλέον υπεύθυνη του τμήματος.

Οι δυο χρυσές Ολυμπιονίκες, μιλούν στο Sportal.gr για την τελευταία τους επιτυχία στο Παγκόσμιο, το συναίσθημα που νιώθουν όταν βρίσκονται στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου και παρακολουθούν στη νοηματική τον εθνικό ύμνο, και καλούν τα νέα κορίτσια που έχουν προβλήματα ακοής να ξεπεράσουν τα ταμπού και να δοκιμάσουν να ενσωματωθούν στην ομάδα.

Βασιλική Μιλλούση: «Ο Λευτέρης μου είπε: "Θες; Παμε!"»
ΣΠΟΡ

15:27 - 14.08.2023

Βασιλική Μιλλούση: «Ο Λευτέρης μου είπε: "Θες; Παμε!"»

Βασιλική Μιλλούση. Η πρωταθλήτρια της ενόργανης γυμναστικής, μιλά στο sportal για τη συνειδητή επιλογή της μητρότητας, για την επιστροφή της στον πρωταθλητισμό και για την υποστήριξη του συζύγου της, και κορυφαίου Έλληνα αθλητή, Λευτέρη Πετρούνια σε αυτή της την απόφασή.

Τα δυο κορίτσια μας δίνουν ένα ξεκάθαρο μάθημα, πως «η αναπηρία δεν είναι ένας θαρραλέος αγώνας ή θάρρος ενάντια στις αντιξοότητες. Η αναπηρία είναι μια ΤΕΧΝΗ. Είναι ένας ΕΞΥΠΝΟΣ τρόπος ζωής». Οφείλουμε να την αγαπήσουμε. Οφείλουμε να αγαπήσουμε τον εαυτό μας. Και τους άλλους.