Ο Αντουάν Λεμαρί στο Sportal: «Στον Πανηλειακό μου επιτέθηκαν, μου έδωσαν ένα σπίτι βρώμικο και δεν με σεβάστηκαν»
i

Ο Αντουάν Λεμαρί

Ο Αντουάν Λεμαρί στο Sportal: «Στον Πανηλειακό μου επιτέθηκαν, μου έδωσαν ένα σπίτι βρώμικο και δεν με σεβάστηκαν»

Κώστας Τόπας 10:19 - 20.01.2023 / Ανανεώθηκε: 11:52 - 05.09.2023

Ο Αντουάν Λεμαρί μίλησε στο Sportal για τις σοβαρές καταγγελίες αναφορικά με τις συνθήκες που συνάντησε στον Πανηλειακό, τονίζοντας ότι δέχθηκε σωματικές επιθέσεις όταν ζήτησε να φύγει, δεν έλαβε ποτέ χρήματα και ζούσε σε άθλιες συνθήκες.

Τον Αντουάν Λεμαρί, συνοδεύει μια απίστευτη ιστορία, ενός νεαρού παιδιού, το οποίο προσπάθησε να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα. Nα παίξει ποδόσφαιρο σε επαγγελματικό επίπεδο. Όταν όμως είδε ότι το όνειρο αυτό στη Γαλλία δεν μπορούσε να υλοποιηθεί, τότε αναγκάστηκε να φτάσει στην άλλη άκρη του πλανήτη, στη Σιγκαπούρη, εκεί όπου έμεναν ο θείος και η θεία του, πριν κάνει το άλμα για να συνάψει ένα καλό συμβόλαιο στη δεύτερη κατηγορία της Αυστραλίας. 

Σοκαριστικές καταγγελίες στο Twitter για τον Πανηλειακό και τον πρόεδρό του από Γάλλο ποδοσφαιριστή!
Γ΄ΕΘΝΙΚΗ

00:41 - 20.01.2023

Σοκαριστικές καταγγελίες στο Twitter για τον Πανηλειακό και τον πρόεδρό του από Γάλλο ποδοσφαιριστή!

Μέσω Twitter, o πρώην ποδοσφαιριστής του Πανηλειακού, Aντουάν Λεμαρί, κατήγγειλε τον πρόεδρο της ομάδας πως του επιτέθηκε σωματικά, αφού πρώτα αθέτησε τις υποσχέσεις του.

Γεννήθηκε σε μια περιοχή κοντά στο Παρίσι, το Τιό κι από μικρή ηλικία αναγκάστηκε να δουλεύει ώστε να συγκεντρώσει χρήματα και να ταξιδέψει στη Σιγκαπούρη. Κι από εκεί και να δοκιμαστεί στην Αυστραλία και να συνάψει ένα συμβόλαιο με την ομάδα του Περθ. Δεν ήταν εύκολο να φτάσει ως εκεί, αφού χρειάστηκε να πουλάει παπούτσια στη Γαλλία, ακόμα και να κάνει τη μασκότ στο γήπεδο Βελντρόμ της Μασσαλίας για να μαζέψει χρήματα. Σήμερα, ο Λεμαρί δεν αγωνίζεται σε κάποια ομάδα, μιας και... κατάφερε όπως τόνισε ο ίδιος στο Sportal να ξεφύγει από τον Πανηλειακό, στον οποίο είπε ότι έζησε τις χειρότερες ημέρες της ζωής του.

Ο Γάλλος χαφ, ο οποίος στο παρελθόν αγωνίστηκε στη Φινλανδία, στις Βααγιακόσκι, Γιβάσκιλα, Έσποο, στην αγγλική Φάρσλεϊ και στη Φόρεστφιλντ από την Αυστραλία, μίλησε στο Sportal για τις άθλιες συνθήκες διαμονής του, τα χρήματα που δεν πήρε ποτέ, ενώ παράλληλα κατήγγειλε πως ο πρόεδρος της ομάδας επιτέθηκε σωματικά τόσο στον ίδιο όσο και σε συμπαίκτη του.

Ακολουθούν οι σοκαριστικές δηλώσεις του Αντουάν Λεμαρί στο Sportal:

«Για να είμαι ειλικρινής, δεν καταλαβαίνω πόσο επικίνδυνοι μπορεί να είναι αυτοί οι άνθρωποι. Ξέρω ότι έχουν μεγάλη επιρροή στον Πύργο, αλλά έξω από την πόλη τους δεν ξέρω. Αυτή είναι η πρώτη μου εμπειρία στην Ελλάδα και για να είμαι ειλικρινής δεν ήταν και η καλύτερη. Ας δούμε τι διαστάσεις θα πάρει αυτή η ιστορία. Ωστόσο, έλαβα επίσης πολλά υποστηρικτικά μηνύματα από Έλληνες και γνώρισα επίσης μερικούς πολύ καλούς ανθρώπους κατά τη διάρκεια του ταξιδιού μου εδώ.

«Ημουν μόνος κι απροστάτευτος»

Νομίζω πως έφταιγαν και δύο πλευρές. Και η εταιρεία "FokomSportsManagement" και ο Πανηλειακός. Η πρώτη είχε εκπρόσωπο στην Ελλάδα, οπότε ήταν κι αυτός υπεύθυνος. Όταν με έστειλαν στον Πανηλειακό, δεν γνώριζαν ότι θα ήταν έτσι τα πράγματα. Ωστόσο, έχουν μεγάλο μερίδιο ευθύνης για το γεγονός ότι δεν με στήριξαν καθόλου. Ηταν στο πλευρό του συλλόγου παρά στο δικό μου. Ενιωθα ότι ήμουν μόνος και απροστάτευτος. Μάλιστα το μόνο που μου έλεγε ήταν «πρέπει να συνεχίσεις να αγωνίζεσαι για την ομάδα». Δεν μπορούσαν να μπουν στη θέση μου για να δουν τι περνάω.

«Ολοι οι ξένοι έφυγαν»

Το μόνο που τους ενδιέφερε ήταν πώς θα βγάλουν χρήματα. Κι από την άλλη σχετικά με τον Πανηλειακό, ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζει τους παίκτες… Ω Θεέ μου. Δεν ήμουν ο πρώτος που του συνέβη κάτι τέτοιο. Γενικά τα πράγματα στον σύλλογο δεν πήγαιναν καλά. Αλλαξαν τρεις προπονητές σε επτά παιχνίδια. Ο σύλλογος είχε από την αρχή της σεζόν πολλούς ξένους και όλοι έφυγαν. Αυτό από μόνο του λέει πολλά. Ολοι είχαν πρόβλημα κι έφευγαν. Δεν ξέρω αν δέχθηκε κάποιος σωματική επίθεση, όπως εγώ, αλλά δεν θα μου προκαλέσει έκπληξη αν έγινε κι αυτό σε άλλους.

Ο Αντουάν Λεμαρί με τη φανέλα του Πανηλειακού (ο δεύτερος κάτω αριστερά)

Εχεις κάποια επαφή σήμερα με κανέναν;

«Μετά την ανάρτηση που έκανα, δεν είχα νέα ούτε από την Fokom ούτε από τον Πανηλειακό. Η πρώτη με μπλοκάρισε στα social media αμέσως. Από τον Πανηλειακό τους έκανα εγώ όλους μπλοκάρισμα γιατί δεν θέλω να έχω νέα τους. Απλά να φύγω όσο το δυνατόν πιο μακριά γίνεται».

Οι συμπαίκτες σου ήταν στο πλευρό σου;

«Το πρόβλημα ήταν ότι ήμουν στην ομάδα για μόνο μία εβδομάδα. Οπότε δεν ήξερα ποιος είναι κοντά στον πρόεδρο και ποιος τα έχει καλά μαζί του. Ηξερα όμως ότι πολλοί παίκτες ακόμα κι Έλληνες, είχαν τέτοια προβλήματα όπως εγώ. , δεν έπαιρναν τα χρήματα που τους είχαν υποσχεθεί. 

«Δεν είχα ούτε χαρτί υγείας για να καθαρίσω»

Ενας ξένος ποδοσφαιριστής μάλιστα ζούσε μαζί με έναν συμπαίκτη του στο ίδιο μικρό διαμέρισμα και είχαν μόνο ένα κρεβάτι. Στο δικό μου διαμέρισμα, δεν είχα καν χαρτί υγείας. Αντί για σεντόνια στο κρεβάτι μου, είχα κάτι που έμοιαζε περισσότερο με κουρτίνες. Επίσης δεν υπήρχε τίποτα στο σπίτι για να καθαρίσω. Και πήρα το διαμέρισμα τόσο βρώμικο και δεν είχε και τίποτα για να το καθαρίσω. 

Οπότε γενικά δεν είχαν καμία υποστήριξη. Επίσης, υπήρξε ένας ποδοσφαιριστής, ο οποίος είχε έρθει λίγες ημέρες μετά από εμένα και είχε ακούσει όλα όσα περνούσα εγώ. Επειτα ήθελε κι αυτός να αποχωρήσει και η διοίκηση του ασκούσε πίεση. Επιαναν από κοντά τους παίκτες και τους έλεγαν "τι είναι αυτά που λέτε’’. Δεν σέβονταν κανέναν εκεί πέρα. 

Ολο αυτό είναι πολύ φρέσκο στο μυαλό μου. Η επίθεση που δέχθηκα έγινε πριν δυο-τρεις ημέρες. Είναι πολύ δύσκολο αυτή τη στιγμή να σκεφτώ το ποδόσφαιρο. Σίγουρα, η επόμενη ομάδα που θα βρω θα πρέπει να είναι εκτός Ελλάδας γιατί δεν μου έχουν υπογράψει τα χαρτιά από τον Πανηλειακό και δεν μου επιτρέπεται να αγωνιστώ στη χώρα σας. 

Οι υπόλοιποι ξένοι ποδοσφαιριστές αντιμετώπιζαν τα ίδια προβλήματα;

«Είχε έρθει ένας ποδοσφαιριστής ο οποίος ήταν ξένος. Όταν πρωτοέφτασε στην ομάδα έπιασε τους ξένους παίκτες για να μιλήσει μαζί τους, ώστε να του πουν την κατάσταση που επικρατεί στον σύλλογο. Μίλησε με κάποιους Βραζιλιάνους που είχε ο Πανηλειακός και του είπαν όλη την αλήθεια. Η διοίκηση του έδωσε επίσης ένα άθλιο διαμέρισμα, όπως έκαναν και σε εμένα. Μολις τα έμαθε όλα, ήθελε να φύγει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Ο ατζέντης του κάλεσε τον πρόεδρο για να του πει ότι θέλει να αποχωρήσει άμεσα. 

«Ο πρόεδρος δεν σεβόταν κανέναν»

Από την πρώτη ημέρα κιόλας. Και ξέρετε τι έγινε στη συνέχεια; Ο πρόεδρος πήγε και βρήκε τους παίκτες που του μίλησαν και τους έλεγε: "Τι είναι αυτά τα πράγματα που του είπατε; Γιατί λέτε ψέματα; Δεν έπρεπε να μιλήσετε". Είναι φυσιολογικό οι παίκτες να τα λέμε όλα μεταξύ μας και να μην καλύπτουμε τέτοια πράγματα. Ειδικά τύπους που δεν μας σέβονται και δεν μας πληρώνουν. 

Ποια είναι η επόμενη ημέρα για σένα;

«Όπως σας είπα, δεν μου υπέγραψαν τα χαρτιά από τον Πανηλειακό. Αυτό μου δημιουργεί πρόβλημα γιατί είχα εναλλακτικό σχέδιο να αγωνιστώ σε άλλη ομάδα της Ελλάδας. Τώρα όμως αυτό δεν γίνεται και με λυπεί. 

Ηταν πολύ σημαντικό για εμένα που μιλήσαμε. Μετά την ανάρτηση που έκανα, έλαβα πάρα πολλά μηνύματα από άλλους παίκτες που βρέθηκαν σε παρόμοια κατάσταση με τη δική μου. Το γεγονός όμως ότι δεν είμαι ο μόνος που έχει βιώσει κάτι τέτοιο, δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να το ανεχόμαστε κιόλας. Αγαπάμε το ποδόσφαιρο, ναι, αλλά δεν μπορούμε να τα δεχόμαστε όλα. Οσοι αντιμετωπίζονται έτσι θα πρέπει να βγαίνουν μπροστά και να τα λένε δημόσια, προκειμένου να κάνουμε την κατάσταση καλύτερη.  

Όταν έφτασα στην Ελλάδα, ήμουν ενθουσιασμένος που θα αγωνιστώ σε μία ελληνική ομάδα. Αμα ακούσετε το βίντεο που σας στέλνω είναι οι πρώτες μου εντυπώσεις από το διαμέρισμα. Φυσικά δεν ήμουν καθόλου ευχαριστημένος από τις συνθήκες, ωστόσο προσπαθούσα να είμαι αισιόδοξος.

Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε εσάς που ρίξατε φως στην υπόθεσή μου. Ελπίζω με όλα αυτά που σας είπα, τα πράγματα να βελτιωθούν στο μέλλον. Αν όχι για εμένα, τουλάχιστον για τους υπόλοιπους παίκτες που είναι ακόμα εκεί…».