Ο Σέμι Οτζελέγιε στο Sportal: «Κίνητρο να παίζεις στο ΟΑΚΑ - Αυτό έγινε το καλοκαίρι με Ολυμπιακό»

Χρήστος Τσάλτας 15:42 - 23.11.2023 / Ανανεώθηκε: 16:18 - 23.11.2023

Η Βαλένθια βρίσκεται στην Αθήνα, για τη «μάχη» κόντρα στον Παναθηναϊκό και το Sportal συνάντησε τον Σέμι Οτζελέγιε ο οποίος μίλησε για την αναμέτρηση με το «τριφύλλι», την ατμόσφαιρα του ΟΑΚΑ, ενώ ξεκαθαρίζει το τοπίο σχετικά με το τι συνέβη το περασμένο καλοκαίρι, ανάμεσα σε εκείνον και τον Ολυμπιακό.

Ο Παναθηναϊκός θέλει να συνεχίσει τη νικηφόρα πορεία του στην φετινή Euroleague και να κάνει ακόμα ένα βήμα προς τα εμπρός. Το έργο της ομάδας του Εργκίν Αταμάν, όμως, μόνο εύκολο δεν θα είναι, καθώς στον ορίζοντα υπάρχει ένα πολύ απαιτητικό παιχνίδι. Η Βαλένθια έφτασε στην Ελλάδα και θέλει να κάνει μία ακόμα ζημιά σε ομάδα που έχει υψηλές βλέψεις στη σεζόν.

Ενόψει της αναμέτρησης στο ΟΑΚΑ, το Sportal συνάντησε τον Σέμι Οτζελέγιε, με τον άλλοτε παίκτη των Μπόστον Σέλτικς να πλέκει το εγκώμιο των φίλων του Παναθηναϊκού, για την ατμόσφαιρα που δημιουργούν στις εξέδρες του κλειστού των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων, ενώ εξήγησε τι φέρνει ο Κέντρικ Ναν με την παρουσία του.

Παράλληλα, στάθηκε στις απαιτήσεις που περιλαμβάνει η αναμέτρηση για την Βαλένθια, ενώ ξεκαθάρισε το τοπίο γύρω από την φημολογία του περασμένου καλοκαιριού που τον έφερνε στόχο του Ολυμπιακού.

-Έχετε ένα δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδι κόντρα στον Παναθηναϊκό. Ποιο είναι το πλάνο σας και τι να περιμένουμε από την Βαλένθια;

«Ο Παναθηναϊκός είναι μια πολύ καλή ομάδα. Παίζει πολύ σκληρά στην έδρα της. Η ατμόσφαιρα θα είναι τρελή. Εμείς θα πρέπει να μην τους κάνουμε τίποτα να είναι εύκολο. Είναι πολύ καλή ομάδα με ταλέντο και τέτοιες ομάδες πρέπει να τις αντιμετωπίζεις για 40 λεπτά σκληρά».

-Θα αντιμετωπίσεις κάποιους από τους καλύτερους ψηλούς στην Euroleague, όπως ο Ματίας Λεσόρ, ο Αλεκσάντερ Μπαλτσερόφσκι, ο Ντίνος Μήτογλου. Τι είδους πρόκληση είναι για σένα;

«Είναι παίκτες με ταλέντο και δεν πρέπει να κάνουμε τίποτα εύκολο. Δεν πρέπει να τους επιτρέψουμε να φτιάξουν plays, γιατί τότε θα μπορούν να επηρεάσουν το παιχνίδι. Όταν τους δίνεις δώρα τα πάντα είναι εύκολα. Πρέπει να κάνουμε απίθανο παιχνίδι για να τους κερδίσουμε και να χαλάσουμε το δικό τους παιχνίδι».

-Αναφέρθηκες στην ατμόσφαιρα. Τι είδους κίνητρο για σένα είναι να παίζεις σε γεμάτες έδρες με παθιασμένο κόσμο; Έπαιξες στην Βίρτους Μπολόνια την περασμένη σεζόν, άρα πώς είναι για σένα το συναίσθημα να παίζεις σε γεμάτα γήπεδα;

«Πραγματικά το απολαμβάνω. Είναι ένα επιπλέον δώρο για εμάς να παίζουμε μπροστά σε παθιασμένο κόσμο που φωνάζει πολύ και δημιουργεί εξαιρετική ατμόσφαιρα. Απολαμβάνω τέτοια ατμόσφαιρα και μας φέρνει πιο κοντά με τους συμπαίκτες μου. Στο τέλος της ημέρας παίζουμε ο ένας για τον άλλο. Είτε παίζουμε εντός είτε εκτός έδρας πρέπει να καθόμαστε όλοι μαζί και να διασκεδάζουμε το παιχνίδι».

-Θα αντιμετωπίσεις τον Κέντρικ Ναν. Τον είχες αντιμετωπίσει και ως παίκτης των Μπόστον Σέλτικς. Τι έχεις δει από εκείνον και πώς περιμένεις το παιχνίδι αυτό;

«Είναι ένας παίκτης με τρομερό ταλέντο. Έχει παίξει στην Ευρωλίγκα και τώρα βρίσκεται εδώ στην Ελλάδα. Παίζει σε υψηλό επίπεδο στην Ευρώπη. Είναι ένας εξαιρετικός σκόρερ και εξαιρετικός πασέρ, αλλά και πολύ καλός αμυντικός. Έχουμε τους παίκτες να τον ματσάρουν στην ομάδα, αλλά είναι ακόμα ένα πολύ μεγάλο κομμάτι για μια σπουδαία ομάδα».

-Δεύτερη σεζόν στην Euroleague, αυτή τη φορά με την Βαλένθια. Πόσο άνετα νιώθεις φέτος στον ρόλο που έχεις;

«Είναι η δεύτερη σεζόν μου στην Ευρωλίγκα. Είναι διαφορετική πόλη, νέα ομάδα. Το απολαμβάνω. Κρατάω το μπάσκετ στη σωστή οπτική. Είναι μέρος της ζωής μου και θέλω να κρατάω στιγμές για χρόνια. Καταλαβαίνω πως θα υπάρχουν καλές και κακές μέρες στη δουλειά, αλλά στο τέλος της ημέρας απολαμβάνω να είμαι με τους συμπαίκτες μου να έχω σπουδαίους προπονητές και να ζω σε σπουδαίες χώρες. Πραγματικά το απολαμβάνω».

-Για το τέλος δύο ερωτήσεις από τον κόσμο. Ζητήσαμε από τον κόσμο να κάνει ερωτήσεις για σένα. Η πρώτη είναι, ποιος ήταν ο πιο σκληρός προπονητής που είχες στην καριέρα σου;

«Αυτή είναι ενδιαφέρουσα ερώτηση. Είχα πολλούς σπουδαίους προπονητές που μου έβαλαν προκλήσεις με διαφορετικούς τρόπους. Ο Λάρι Μπράουν, ο Μάικ Σιζέφσκι, ο κόουτς Σκαριόλο, ο Μπραντ Στίβενς. Ολοι ήταν σπουδαίοι προπονητές και είμαι ευγνώμων που βρέθηκαν στον δρόμο μου».

-Τελευταία ερώτηση, το καλοκαίρι το όνομά σου συνδέθηκε με τον Ολυμπιακό. Υπήρξε φημολογία για σένα και την ομάδα. Θα μπορούσες να ξεκαθαρίσεις την κατάσταση γύρω από αυτό;

«Για αν είμαι ειλικρινής με σένα, παίξαμε το τελευταίο παιχνίδι με την Βίρτους Μπολόνια, που ήταν ο χαμένος τελικός πρωταθλήματος και μετά πήγα σπίτι να ξεκουραστώ. Άφησα τον ατζέντη μου να χειριστεί την κατάσταση. Εγώ παίζω μπάσκετ όταν με καλούν για την ευκαιρία αυτή. Ποτέ όμως δεν άκουσα κάτι από τον ατζέντη μου για τον Ολυμπιακό».

Sportal Euroleague Show με Παναθηναϊκός - Βαλένθια και όλη τη δράση της Πέμπτης