Η Πένυ Ρόγκα στο Sportal: «Στόχος το νταμπλ και μία καλή πορεία στην Ευρώπη - Πλήγμα η μη τηλεοπτική μετάδοση του πρωταθλήματος»
i

© Intime

Η Πένυ Ρόγκα στο Sportal: «Στόχος το νταμπλ και μία καλή πορεία στην Ευρώπη - Πλήγμα η μη τηλεοπτική μετάδοση του πρωταθλήματος»

Η Πένυ Ρόγκα μίλησε στο Sportal για τους στόχους της ομάδας βόλεϊ γυναικών του Παναθηναϊκού, την αλλαγή έδρας ενώ σχολίασε και το γεγονός ότι το πρωτάθλημα της Volleyleague γυναικών δεν μεταδίδεται από την τηλεόραση.

Είναι, πλέον, παλιοσειρά στον Παναθηναϊκό. Η Πένυ Ρόγκα θα αγωνιστεί στο τριφύλλι για τρίτη διαδοχική σεζόν και όγδοη συνολικά έχοντας κατακτήσει δύο πρωταθλήματα και ένα Κύπελλο.

Η έμπειρη λίμπερο μίλησε στο Sportal για τους στόχους του Παναθηναϊκού τη νέα σεζόν ενώ σχολίασε το γεγονός ότι το πρωτάθλημα της Volleyleague γυναικών δεν μεταδίδεται τηλεοπτικά. Παράλληλα, η Πένυ Ρόγκα εκφράζει τις σκέψεις της για την αλλαγή έδρας του τμήματος.

«Είμαστε μία καινούργια ομάδα πάλι. Θεωρώ ότι θέλουμε πάρα πολύ δουλειά. Αυτό που περιμένω είναι να υπερασπιστούμε τα κεκτημένα, να κάνουμε μία καλή πορεία στην Ευρώπη και να πάρουμε και το Κύπελλο, γιατί πέρσι το Κύπελλο το κατέκτησε η ΑΕΚ. Νομίζω ότι ο Παναθηναϊκός πλέον έχει υψηλούς στόχους. Η ομάδα ανεβαίνει επίπεδο κάθε χρόνο σε όλους τους τομείς: οργανωτικά, οικονομικά αγωνιστικά. Το να θέτεις υψηλούς στόχους είναι από το «πρέπει» του Παναθηναϊκού», σημείωσε αρχικά στο Sportal η Πένυ Ρόγκα.

Ο Παναθηναϊκός διατήρησε στις τάξεις, εκτός από τη Ρόγκα, την Αθηνά Παπαφωτίου, την Ειρήνη Χατζηευστρατιάδου και τη Μάρετ Γκρόθες βασικούς πυλώνες της κατάκτησης των δύο διαδοχικών πρωταθλημάτων. «Σίγουρα είναι ένα πλεονέκτημα», σχολίασε η Πένυ Ρόγκα. «Σε καίριες θέσεις έχουμε καινούργιες παίκτριες που πρέπει να εγκλιματιστούν και καταλάβουν τι σημαίνει Παναθηναϊκός. Θεωρώ ότι κι εμείς οι «παλιότερες» βοηθάμε σε αυτό και να κατανοήσουν την έννοια της ομάδας και του Παναθηναϊκού», συμπλήρωσε η έμπειρη λίμπερο.

Η ομάδα βόλεϊ γυναικών του Παναθηναϊκού θα αγωνιστεί τη φετινή σεζόν στο κλειστό του Μετς. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του sportal, η Πένυ Ρόγκα σημειώνει ότι το γεγονός αυτό έχει ελάχιστη σημασία, ωστόσο επεσήμανε ότι ως έδρα δεν είναι και τόσο φιλική στους φίλους του Παναθηναϊκού. «Τόσο καιρό είμαι στον Παναθηναϊκό, κάθε χρονιά παίζω και σε διαφορετικό γήπεδο. Έχω γυρίσει όλη την Αθήνα. Από το Μετς, στην Κυψέλη, στον Χολαργό... Θεωρώ ότι εν μέρει μπορεί να μας δυσκολεύσει στην αρχή αλλά μία ομάδα δεν μπορεί να χρησιμοποιεί ως δικαιολογία την αλλαγή έδρας. Θα κάνουμε τις προπονήσεις και στο γήπεδο εκεί, να το μάθουμε και από εκεί και πέρα θεωρώ ότι εξαρτάται από εμάς καθαρά πώς θα παίξουμε και τι απόδοση θα έχουμε. Το ερώτημα είναι αν θα έχουμε στο πλευρό μας τους φίλους της ομάδας. Γιατί όταν είχαμε ξαναπαίξει στο Μετς είχαν γίνει κάποια άσχημα σκηνικά και δεν ξέρω κατά πόσο θεωρείται φιλική έδρα προς τους Παναθηναϊκούς. Ζούμε καθημερινά με τα επεισόδια, με τις εντάσεις που υπάρχουν εκτός και εντός γηπέδων γενικότερα. Το σκέφτομαι αλλά δεν είναι κάτι που να με φοβίσει στο να παίξω στην έδρα εκεί. Θεωρώ ότι οι οπαδοί είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι της ομάδας, κάθε χρόνο είναι στο πλάι. Εύχομαι να είναι και πάλι», είπε σχετικά η Πένυ Ρόγκα.

Τη φετινή σεζόν η ομάδα βόλεϊ γυναικών του Παναθηναϊκού θα ξεκινήσει τις επίσημες υποχρεώσεις της από την Ευρώπη αφού στις 11 Οκτωβρίου θα υποδεχθεί την Τσβόλε ενώ μία εβδομάδα αργότερα θα παίξει στην Ολλανδία. «Βλέπω το κάθε γεγονός ότι τη θετική του πλευρά και το τι μπορούμε να κερδίσουμε. Σκέφτομαι ότι θα είμαστε πιο έτοιμες για το πρωτάθλημα γιατί θα έχουμε ήδη δύο θεωρητικά δυνατά ματς. Ο προπονητής και όλο το σταφ έχουν δει το χρονοδιάγραμμα και έχουν προγραμματίσει τα φιλικά, ώστε να είμαστε έτοιμες για την πρόκληση της Ευρώπης που ξεκινάει πριν το ελληνικό πρωτάθλημα», σχολίασε σχετικά η Πένυ Ρόγκα.

Ο Παναθηναϊκός θα δώσει διαδοχικά ντέρμπι στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος αφού παίζει με την ΑΕΚ την τρίτη αγωνιστική και με τον Ολυμπιακό την τέταρτη. «Νομίζω ότι είναι θέμα του σταφ κατά πόσο θα είμαστε έτοιμες να αντιμετωπίσουμε τόσο νωρίς τόσο δυνατούς αντιπάλους. Νομίζω ότι όλα καλά θα πάνε, έχω πίστη γιατί έζησα και την περσινή χρονιά που είχαμε ατυχίες, τερματίσαμε στην τρίτη θέση της κανονικής περιόδου και παρόλα αυτά πήραμε το πρωτάθλημα. Το ντέρμπι είναι ντέρμπι, είναι σημαντικοί αγώνες αλλά θεωρώ ότι στην κανονική διάρκεια δεν κρίνεται ποτέ ο πρωταθλητής. Έχω μάθει να είμαι αισιόδοξη. Δεν βοηθάει κανέναν να σκέφτεται αρνητικά. Πιστεύω σε όλη την ομάδα, στον σύλλογο και θεωρώ ότι όλα θα πάνε καλά. Να είμαστε υγιείς πάνω απ' όλα και όλα θα κριθούν μέσα στο γήπεδο», τόνισε η έμπειρη λίμπερο.

Η συγκλονιστική ιστορία του Τσιμάνγκα: Ο τραγικός θάνατος εν ώρα αγώνα, η παράκληση της οικογένειας και η παρέμβαση του Χάρρυ Κλυνν
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

12:47 - 14.09.2023

Η συγκλονιστική ιστορία του Τσιμάνγκα: Ο τραγικός θάνατος εν ώρα αγώνα, η παράκληση της οικογένειας και η παρέμβαση του Χάρρυ Κλυνν

Στις 30 Απριλίου του 1995, η αναμέτρηση ανάμεσα στον Πανελευσινιακό και τον Ατρόμητο σημαδεύτηκε από τον θάνατο του Μουκάντι Τσιμάνγκα, ο οποίος ήρθε στην Ελλάδα για μία καλύτερη ζωή, αλλά η μοίρα του έπαιξε «άσχημο» παιχνίδι.

Το πρωτάθλημα της Volleyleague γυναικών δεν μεταδίδεται τηλεοπτικά εδώ και πολλά χρόνια. «Είναι κάτι που μας ενοχλεί, χρόνια το λέμε. Είναι ένα άθλημα που θα πρέπει να μπαίνει στα σπίτια των απλά ανθρώπων, να το βλέπουν και τα μικρά παιδιά και να έρχονται κοντά στον αθλητισμό γιατί νομίζω ότι από πολύ μικρή ηλικία τα παιδιά θα πρέπει να ασχολούνται με τον αθλητισμό για να μην έχουν άλλα θέματα. Θεωρώ ότι ο αθλητισμός είναι υγεία και μπορείς να κερδίσεις πολλά πράγματα. Δυστυχώς, αυτό δεν μπορεί να επικοινωνηθεί γιατί το πρωτάθλημά μας δεν έχει τηλεοπτική κάλυψη και θα πρέπει κάθε ομάδα να φροντίσει για να κάνει streaming μέσω του καναλιού που έχει στο youtube. Θα μπορούσε να μεταδίδεται ένα ματς κάθε Σαββατοκύριακο είτε πρόκειται για ντέρμπι είτε όχι. Θεωρώ ότι πλήγμα και για τις ομάδες. Αν θέλεις να κερδίσεις χορηγούς, το πρώτο πράγμα που χρειάζεσαι είναι η τηλεόραση», σχολίασε η Πένυ Ρόγκα.