«Ώπα! Κώστας Σλούκας! Καλημέρα, καλησπέρα, καληνύχτα!»: Ο σχολιαστής της Euroleague στο Sportal για το αδιανόητο τρίποντο του Σλούκα (vids)

Λίαμ Κάνι & Κώστας Σλούκας

i

©Intime

«Ώπα! Κώστας Σλούκας! Καλημέρα, καλησπέρα, καληνύχτα!»: Ο σχολιαστής της Euroleague στο Sportal για το αδιανόητο τρίποντο του Σλούκα (vids)

Κώστας Τόπας 15:18 - 05.05.2023 / Ανανεώθηκε: 11:48 - 05.09.2023

Το Sportal επικοινώνησε με τον σχολιαστή της Euroleague, Λίαμ Κάνι, ο οποίος μίλησε για τον Κώστα Σλούκα, τον Ολυμπιακό, τον Ντέιβιντ Ρίβερς, το γεγονός ότι γνωρίζει μερικές ελληνικές λέξεις και τις... ξεστομίζει on-air, αλλά και για το αποψινό παιχνίδι των «ερυθρόλευκων» με τη Φενέρμπαχτσε.

Ο Ολυμπιακός τίθεται αντιμέτωπος με την Φενέρμπαχτσε στην Τουρκία (20:45) το Game 4 των playoffs της EuroLeague με την σειρά στο 2-1, ψάχνοντας για την νίκη που θα τον στείλει στο Final Four του Κάουνας. Την Τετάρτη (03/05) οι «ερυθρόλευκοι» πήραν τη νίκη με 72-71 κόντρα στην τουρκική ομάδα, έχοντας για μεγάλο πρωταγωνιστή τον Κώστα Σλούκα. Ο 33χρονος Έλληνας πόιντ γκαρντ έκανε μυθικό παιχνίδι (25π., 4ρ., 6ασ.), ευστόχησε σε νεκρό χρόνο από τα 6.75 και χάρισε τη νίκη στην ομάδα του, κάνοντας το 2-1 στη σειρά.

«Ώπαααααααα. Κώστας Σλούκας. Καλημέρα, καλησπέρα, καληνύχτα»! Με αυτά τα λόγια περιέγραψε ο σχολιαστής της Euroleague, Λίαμ Κάνι το αδιανόητο τρίποντο του Έλληνα γκαρντ με το οποίο ο Ολυμπιακός πήρε τη νίκη στην Κωνσταντινούπολη.

Το Sportal επικοινώνησε με τον Λίαμ Κάνι, ο οποίος μίλησε για τον Κώστα Σλούκα, τον Ολυμπιακό, τον Ντέιβιντ Ρίβερς, το γεγονός ότι γνωρίζει μερικές ελληνικές λέξεις και τις... ξεστομίζει on-air, αλλά και για το αποψινό παιχνίδι των «ερυθρόλευκων» με τη Φενέρμπαχτσε.

«Εμαθα ελληνικά επειδή δουλεύω και με Έλληνες δημοσιογράφους. Εχω επισκεφθεί και την Αθήνα πολλές φορές.  Διδάσκω επίσης σε ένα διεθνές σχολείο, επομένως υπάρχουν πολλές λέξεις που ακούω τριγύρω μου», ανέφερε αρχικά ο σχολιαστής της Euroleague για να θυμηθεί στη συνέχεια την πρώτη φορά που είπε για πρώτη φορά ελληνικές λέξεις σε ζωντανή μετάδοση.

«Πριν από εποχές, ο Βασίλης Σπανούλης έβαλε ένα buzzer beater σε αγώνα της Euroleague. Μου βγήκαν αμέσως ελληνικές λέξεις στον "αέρα", αλλά μετά προσπάθησα να σκεφτώ έναν τρόπο για να κάνω την περιγραφή μου να ακούγεται πιο δραματική», τόνισε χαρακτηριστικά ο Κάνι για να σχολιάσει στη συνέχεια μέσω του Sportal τις αντιδράσεις των γύρω του όταν τον άκουσαν να λέει: «Ωπα, Κώστας Σλούκας. Καλημέρα, καλησπέρα, καληνύχτα»!

«Λοιπόν οι συνάδελφοί μου τρελαίνονται γιατί βλέπουν ελληνική τηλεόραση και έχουν δει το κλιπ σε όλα τα τηλεοπτικά κανάλια της Ελλάδας και είναι σαν… "Τον ξέρω αυτόν τον σχολιαστή!". Εμαθα ότι έχω γίνει viral», τόνισε ο σχολιαστής της Euroleague, ο οποίος δήλωσε πως το «ευχαριστώ» είναι η αγαπημένη του λέξη.

«Μου αρέσει να χρησιμοποιώ αυτή την λέξη. Είναι ευγενική...».

Οσον αφορά τον Ολυμπιακό, ο Λίαμ Κάνι ανέφερε ότι λόγω του Ντέιβιντ Ρίβερς, άκουσε για πρώτη φορά την ιστορία των «ερυθρόλευκων». 

«Μεγάλωσα ως θαυμαστής του Ντέιβιντ Ρίβερς. Πήγαμε στο ίδιο πανεπιστήμιο, οπότε είχα μάθε από παλιά για την ιστορία του Ολυμπιακού», δήλωσε ο Λίαμ Κάνι για να σχολιάσει έπειτα την εμφάνιση του Κώστα Σλούκα.

«Τόσο γενναίος και θαρραλέος να αναλάβει την ευθύνη γιατί ο Βεζένκοφ είναι ο πρώτος σκόρερ στο πρωτάθλημα. Μεγάλη ικανότητα να βρεις έναν τρόπο να δημιουργήσεις ένα άνοιγμα για τέτοια βολή».

Το δίδυμο Σλούκας - Μπλακ, το κρύο «αίμα» του Βεζένκοφ και τα δύο... match ball για το Κάουνας
EUROLEAGUE

19:24 - 04.05.2023

Το δίδυμο Σλούκας - Μπλακ, το κρύο «αίμα» του Βεζένκοφ και τα δύο... match ball για το Κάουνας

Ο Ολυμπιακός έγραψε ένα ακόμα μπασκετικό έπος στην Κωνσταντινούπολη, αφού με το buzzer beater του Κώστα Σλούκα επανάκτησε το πλεονέκτημα έδρας και πλέον έχει δύο... match ball προκειμένου να βρεθεί στο Κάουνας για το Final Four της Euroleague.

Τέλος, ο σχολιαστής της Euroleague έκανε και την πρόβλεψή του για το αποψινό ματς των Πειραιωτών με τη Φενέρμπαχτσε, λέγοντας πως η τουρκική ομάδα θα ισοφαρίσει στη σειρά.

«Ας ελπίσουμε να έχουμε πάλι ένα σπουδαίο παιχνίδι. Νομίζω ότι η Φενέρ θα ισοφαρίσει στη σειρά. Πρέπει πάντως να εξασκήσω και τα τουρκικά μου».