Στον τελικό με συνοπτικές διαδικασίες η Σαμπαλένκα
i

Αρίνα Σαμπαλένκα / © printscreen twitter

Στον τελικό με συνοπτικές διαδικασίες η Σαμπαλένκα

Sportal newsroom 14:25 - 26.01.2023 / Ανανεώθηκε: 14:44 - 26.01.2023

Η Αρίνα Σαμπαλένκα επικράτησε με 7-6(1), 6-2 της Μάγκντα Λινέτ και προκρίθηκε στον πρώτο major τελικό της καριέρα της.

Σε δαιμονιώδη κατάσταση είναι η Αρίνα Σαμπαλένκα. Η τενίστρια από τη Λευκορωσία επιβλήθηκε με 7-6(1), 6-2 της Μάγκντα Λινέτ και προκρίθηκε στον τελικό του Australian Open.

Είναι ο πρώτος major τελικός για την 24χρονη τενίστρια που έχει μπει στο 2023 με εντυπωσιακούς αριθμούς. Η Σαμπαλένκα κατέκτησε το τουρνουά της Αδελαΐδας χωρίς απώλεια σετ, ενώ συνεχίζει δίχως απώλεια σετ και στη Μελβούρνη.

Η Σαμπαλένκα, Νο.5 της παγκόσμιας κατάταξης, θα διεκδικήσει κόντρα στην Έλενα Ριμπάκινα τον πρώτο τίτλο Grand Slam της καριέρας της. Απέναντι στην τενίστρια από το Καζακστάν διατηρεί εξαιρετική παράδοση αφού μετράει τρεις νίκες σε ισάριθμες αναμετρήσεις.

Η Σαμπαλένκα, μετά την πρόκρισή της στον τελικό θα επιστρέψει στο Νο.2 της παγκόσμιας κατάταξης. Η Λινέτ, από την άλλη, θα πλησιάσει στο Τοπ-20 (No.22) με τον αποκλεισμό της να επιβεβαιώνει την είσοδο της Ριμπάκινα στην κορυφαία δεκάδα.

Αντίθετα, η Μαρία Σάκκαρη θα χάσει θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη. Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια μετά την ολοκλήρωση του Australian Open θα βρεθεί στο Νο.7 του κόσμου.

Η Λινέτ ήταν ανταγωνιστική στο πρώτο σετ. Η τενίστρια από την Πολωνία έκανε πρώτη μπρέικ στο ξεκίνημα του αγώνα. Ωστόσο, η Σαμπαλένκα βρήκε τον ρυθμό της, ισοφάρισε σε 2-2 στο πρώτο σετ και στη συνέχεια δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στην αντίπαλό της.