Ίλιγγος: Το αδιανόητο ποσό που έχει σε συνολικά χρηματικά έπαθλα ο Στέφανος Τσιτσιπάς!
i

© Intime

Ίλιγγος: Το αδιανόητο ποσό που έχει σε συνολικά χρηματικά έπαθλα ο Στέφανος Τσιτσιπάς!

Πηνελόπη Παπαδήμου 17:25 - 15.04.2024 / Ανανεώθηκε: 18:50 - 15.04.2024

Με την κατάκτηση του τουρνουά του Μόντε Κάρλο, ο Στέφανος Τσιτσιπάς ξεπέρασε τα 30 εκατομμύρια ευρώ σε χρηματικά έπαθλα.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς επέστρεψε στις κατακτήσεις τίτλων. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας όλων των εποχών πιστοποίησε την καλή αγωνιστική του κατάσταση στον τελικό του Μόντε Κάρλο, όπου επικράτησε σε straight sets του Κάσπερ Ρουντ.

Με την κατάκτηση του τροπαίου, για τρίτη φορά στην καριέρα του, ο Στέφανος Τσιτσιπάς ξεπέρασε τα 30 εκατομμύρια ευρώ σε χρηματικά έπαθλα στην καριέρα του. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας έγινε ο πρώτος γεννημένος το 1998 ή αργότερα που έφτασε σε αυτό το επίτευγμα. Το ρεκόρ του, βέβαια, απειλείται από τον Κάρλος Αλκαράθ που σε ηλικία 20 ετών έχει ξεπεράσει τα 28 εκατομμύρια δολάρια σε χρηματικά έπαθλα. Πρώτος σε χρηματικά έπαθλα τη φετινή σεζόν είναι ο Γιάνικ Σίνερ, που έχει κατακτήσει τρεις τίτλους, δεύτερος είναι ο Ντανίλ Μεντβέντεφ και τρίτος ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ.

Τσιτσιπάς: «Είμαι ευγνώμων σε κάθε άνθρωπο, το τρίτο είναι το πιο ξεχωριστό»

Ευτυχισμένος μετά την κατάκτηση του Μόντε Κάρλο δήλωσε ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας όλων των εποχών σημείωσε ότι το τρίτο του τρόπαιο στη διοργάνωση είναι το πιο ξεχωριστό.

«Ήταν πολύ δύσκολα... οπότε το να επιστρέφω στο βάθρο, στο να κερδίσω τουρνουά, είναι εκπληκτικό συναίσθημα. Δεν μπορώ να ευχαριστήσω αρκετά την οικογένειά μου και τους φίλους μου που έκαναν αυτή τη στιγμή εφικτή.

Είμαι ευγνώμων σε κάθε άνθρωπο που βρίσκεται πίσω απ' αυτό το ταξίδι. To τρίτο είναι πιο ξεχωριστό από το πρώτο ή το δεύτερο. Είναι κάτι απίστευτο για μένα, ήταν πολύ αγχωτικό ματς αλλά ήθελα πολύ τον τρίτο τίτλο και είμαι πολύ χαρούμενος που τα κατάφερα», ανέφερε αρχικά ο Έλληνας πρωταθλητής.

Για το μήνυμά του στην κάμερα: «Είχα μια συζήτηση με ένα μέλος της ομάδας μου και μιλήσαμε γι' αυτό (για το ότι δεν φοβάται πλέον). Έπρεπε να βγω έξω και να δείξω αυτό το τένις γιατί έδωσα υπόσχεση σε όλους ότι δεν θα τα παρατήσω, θα κάνω το καλύτερο που μπορώ και είμαι χαρούμενος που έπαιξα αυτό το τένις».