Λαπροβίτολα: «Χρειαζόμουν κάποιον σαν τον Σάρας να μου φωνάζει για να γίνω καλύτερος - Ο Γκριμάου μού έδωσε ελευθερία»

Λαπροβίτολα: «Χρειαζόμουν κάποιον σαν τον Σάρας να μου φωνάζει για να γίνω καλύτερος - Ο Γκριμάου μού έδωσε ελευθερία»

Γιώργος Γαβριλάκης 13:49 - 19.12.2023 / Ανανεώθηκε: 14:08 - 19.12.2023

Την επίδραση που έχουν ακόμα πάνω του οι δύο προπονητές του στην Μπαρτσελόνα εξήγησε ο Νίκο Λαπροβίτολα και στην πραγματικότητα υποκλίθηκε και στον τέως Σάρας Γιασικεβίτσιους και στον νυν Ρότζερ Γκριμάου.

Μετά τα πρώτα... άντα ο Νίκο Λαπροβίτολα κατάφερε να βρει «ταυτότητα» στο παιχνίδι του. Πάντα ήταν ταλαντούχος, γι' αυτό άλλωστε έφθασε να αγωνίζεται μέχρι και το ΝΒΑ (2016, Σαν Αντόνιο Σπερς). Τώρα όμως, που είναι 33 ετών μπορεί ξεκάθαρα κανείς να αντιληφθεί την ποιότητα στο παιχνίδι του. 

Αυτή ουσιαστικά εντοπίστηκε από τον καιρό που εμφανίστηκε στη Βαρκελώνη (το 2021) για λογαριασμό της «Μπάρτσα». Το βιογραφικό του -έτσι κι αλλιώς- ήταν... πλούσιο, άλλωστε αποκτήθηκε από την Ρεάλ Μαδρίτης, ενώ και της συμμετοχής του στον «μαγικό πλανήτη», με την εθνική ομάδα της Αργεντινής ήταν... εκεί σε μεγάλες επιτυχίες: Όπως στο χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2019. 

Αυτή τη στιγμή είναι ο άνθρωπος που κάνει τη διαφορά στο παιχνίδι της Μπαρτσελόνα και ο ουσιαστικό λόγος που η ομάδα βρίσκεται στην δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα έπειτα από 14 αγωνιστικές στην EuroLeague. Λίγο πριν την 15η υποχρέωση των Καταλανών, ο λατινοαμερικάνος γκαρντ (ιταλικής καταγωγής) εξήγησε με συνέντευξη που παραχώρησε στo BasquetPlus τον ρόλο που έχει παίξει η Μπαρτσελόνα και οι προπονητές που συνάντησε στην πόλη. 

«Ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους άλλαξε την καριέρα μου και τον τρόπο που αγωνιζόμουν», είπε και εννοούσε πως ο Λιθουανός το έκανε για... καλό του. «Είναι ο καλύτερος προπονητής που είχα ποτέ μου. Όπως κάθε άνθρωπος είχε και τα αρνητικά του, αλλά του είμαι ευγνώμον για όλα όσα έκανε για μένα». 

Ολυμπιακέ θέλεις νίκη στην Μπολόνια; Ιδού πως θα το κάνεις!
EUROLEAGUE

11:05 - 19.12.2023

Ολυμπιακέ θέλεις νίκη στην Μπολόνια; Ιδού πως θα το κάνεις!

Μία έξοδος στην Μπολόνια ποτέ δεν είναι εύκολη υπόθεση. Πόσο μάλλον τώρα που η Βίρτους αποτελεί μία από τις ομάδες που πρωταγωνιστούν στην EuroLeague και το κάνει με τρόπο εντυπωσιακό και μετά από αρκετά χρόνια σχετικής αδράνειας. Ο Ολυμπιακός, το βράδυ της Τρίτης (19/12, 21:30, NovaSports), αντιμετωπίζει τους Ιταλούς και υπάρχει τρόπος, αλλά απαιτείται κόπος για να τα καταφέρει...

Βέβαια, φέτος δεν συνεργάζεται με τον «Σάρας», καθώς το καλοκαίρι αποχώρησε από την ομάδα και πριν από λίγες μέρες αντικατέστησε τον Δημήτρη Ιτούδη στον πάγκο της Φενέρμπαχτσέ. Ο Λαπροβίτολα πλέον καθοδηγείται από τον κόουτς Ρότζερ Γκριμάου και όχι μόνο δεν έχει κανένα παράπονο από τη συνεργασία τους, αλλά όπως εξήγησε «μέσα από το σύστημά του και την φιλοσοφία του έχει δώσει μεγάλη ελευθερία κινήσεων σε όλους του παίκτες και προσωπικά το νοιώθω και το ευχαριστιέμαι αυτό. Υπάρχει μία ηρεμία που νομίζω πως την χρειαζόμασταν ως σύνολο». 

Sportal Euroleague Show με Βίρτους Μπολόνια - Ολυμπιακός και όλη τη δράση της Τρίτης

Κάντε εγγραφή στο YouTube κανάλι του Sportal.gr για αποκλειστικές συνεντεύξεις, Live Streams και πλούσιο video περιεχόμενο!