Οι Ουόριορς έχουν «σφυγμό» και μείωσαν κόντρα στους Λέικερς

Κάρι - Ντέιβις

Οι Ουόριορς έχουν «σφυγμό» και μείωσαν κόντρα στους Λέικερς

Χρήστος Τσάλτας 07:30 - 11.05.2023 / Ανανεώθηκε: 07:32 - 11.05.2023

Οι Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς αντέδρασαν και με επιβλητική εμφάνιση επικράτησαν των Λος Άντζελες Λέικερς (121-106), μειώνοντας τη σειρά σε 3-2.

Στο πρώτο do or die παιχνίδι τους στη φετινή σεζόν οι Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς έβγαλαν αντίδραση και έδειξαν έτοιμοι για την πρόκληση. Η ομάδα του Στιβ Κερ μπήκε αποφασισμένη από το ξεκίνημα να πάει το παιχνίδι στον δικό της ρυθμό, πάτησε γκάζι στην τρίτη περίοδο και «καθάρισε», φτάνοντας στη νίκη.

Με το αποτέλεσμα του αγώνα στο Chase Center οι πρωταθλητές μείωσαν σε 3-2 τη σειρά των ημιτελικών της Δύσης και πάνε στο Λος Άντζελες για την ισοφάριση και την ολική ανατροπή μέσω του Game 7.

Μπράνσον για... φίλημα οδήγησε σε νίκη τους Νικς
NBA

05:05 - 11.05.2023

Μπράνσον για... φίλημα οδήγησε σε νίκη τους Νικς

Οι Νιου Γιορκ Νικς έβγαλαν αντίδραση για τις δύο ήττες στο Μαϊάμι και με οδηγό τον ασταμάτητο Τζέιλεν Μπράνσον και βοήθειες από Μπάρετ και Ραντλ επικράτησαν στο Game 5 των Χιτ (112-103), μειώνοντας τη σειρά σε 3-2.

Εξ αρχής άλλωστε, τα δεδομένα ήταν ξεκάθαρα για την ομάδα του Κερ. Οι «πολεμιστές», μετά την ήττα στο Game 4 αντιμετώπιζαν κατάματα τον αοπκλεισμό από τη συνέχεια των πλέι οφ. Και σε ένα παιχνίδι χωρίς αύριο μπήκαν πολύ δυνατά, επιβάλλοντας τον δικό τους ρυθμό.

Όπως και συνέβη. Οι γηπεδούχοι είχαν τον έλεγχο από το ξεκίνημα και παρά τις προσπάθειες των Ντέιβις και ΛεΜπρόν οι Λέικερς δεν είχαν άλλες αξιόπιστες λύσεις στην επίθεση. Κάτι που φάνηκε ακόμα πιο ξεκάθαρα στην τρίτη περίοδο, εκεί όπου οι Ουόριορς πάτησαν γκάζι, είχαν πολυφωνία στην περίθεση και συντήρησαν τη διαφορά σε υψηλά επίπεδα.

Ο Στεφ Κάρι με 27 πόντους, 12/23 σουτ και 8 ασίστ ήταν ο παίκτης που έδωσε τον τόνο στους Ουόριορς, με τον Άντριου Ουίγκινς να φωνάζει εμφατικά παρών στη σειρά (25π, 7ρ, 10/18 σουτ), ενώ εξαιρετική εμφάνιση πραγματοποίησε ο Ντρέιμοντ Γκριν με 20 πόντους, 10 ριμπάουντ, 4 ασίστ και 2 κλεψίματα.

Από πλευράς Λέικερς, ο Λεμπρόν Τζέιμς ήταν ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του με 25 πόντους, μαζεύοντας και 9 ριμπάουντ, με τον Άντονι Ντέιβις να ακολουθεί με 23 πόντους και 9 ριμπάουντ, ωστόσο λίγπ πριν από το φινάλε αποχώρησε τραυματίας από την αναμέτρηση. Ο Όστιν Ριβς ακολούθησε με 15 πόντους και 7 ριμπάουντ, όμως δεν κατάφερε να αλλάξει τον ρου του αγώνα.

Έτσι, η σειρά παραμένει... ζωντανή, με τους Ουόριορς να βγάζουν μέταλλο πρωταθλητή την πιο κρίσιμη στιγμή, να μειώνουν σε 3-2 και πλέον πάνε να τα παίξουν όλα για όλα στην Crypto.com Arena, στο καθοριστικό Game 6 της σειράς.