Greek Freak εναντίον Joker: Σεζόν 8, Επεισόδιο 13

Γιάννης Αντετοκούνμπο, Νίκολα Γιόκιτς

i

photo by Stacy Revere / Getty Images / Ideal Images

Greek Freak εναντίον Joker: Σεζόν 8, Επεισόδιο 13

Γιώργος Γαβριλάκης 07:39 - 26.03.2023 / Ανανεώθηκε: 20:44 - 26.03.2023

Τα ξημερώματα της Κυριακής (26/3) ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και ο Νίκολα Γιόκιτς στην όγδοη κοινή τους σεζόν στο ΝΒΑ αναμετρήθηκαν για 13η φορά και ο Σέρβος σέντερ πήρε την ένατη νίκη στις μεταξύ τους μονομαχίες φτιάχνοντας πλέον μία… μικρή παράδοση!

Ο ένας είναι γεννημένος στις 6 Δεκεμβρίου του 1994 στην Αθήνα και ο άλλος -δυόμιση μήνες μικρότερος- γεννημένος στις 19 Φεβρουαρίου του 1995 στο Σομπρόρ της Σερβίας. Και οι δύο μαζί είναι τα… αφεντικά του ΝΒΑ και φυσικά οι δύο MVP των τελευταίων τεσσάρων ετών. 

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι ο Greek Freak, ήρωας των Μιλγουόκι Μπακς, της καλύτερης ομάδας της Ανατολής και ο Νίκολα Γιόκιτς τρομοκρατεί με τους Ντένβερ Νάγκετς ως Joker

Ο Αντετοκούνμπο ήταν το Νο 15 στο Draft του 2013, ενώ ο Γιόκιτς εμφανίστηκε έναν χρόνο αργότερα -ως το No 41 του Draft του 2014. Ο Έλληνας με καταγωγή από τη Νιγηρία έχει ήδη κατακτήσει ένα υπέρλαμπρο πρωτάθλημα (το 2021), ενώ ο Σέρβος είναι έτοιμος να γίνει ο πρώτος σέντερ στην ιστορία του ΝΒΑ που θα ολοκληρώσει τη χρονιά με μέσους όρους triple double. 

Οι δυό του βρίσκονται στο πικ της καριέρας τους, έχουν χρόνια μπροστά τους και θα μονομαχήσουν αρκετές φορές σε προσωπικό επίπεδο. 

Η μοναχική προσπάθεια του Αντετοκούνμπο στο Ντένβερ με τους 31 πόντους σε 32 λεπτά (vids)
NBA

06:52 - 26.03.2023

Η μοναχική προσπάθεια του Αντετοκούνμπο στο Ντένβερ με τους 31 πόντους σε 32 λεπτά (vids)

Ήταν ορμητικός και αποτελεσματικός από το ξεκίνημα. Δεν πήρε βοήθειες κι έτσι ο Αντετοκούνμπο κατάφερε να κρατήσει ανταγωνιστικό το Μιλγουόκι μόνο για ένα ημίχρονο. Έβαλε 24 πόντους στο πρώτο μέρος που οι Μπακς προηγούνταν με 66-63, αλλά μετά ήταν η... πτώση!

Προς το παρόν ο Γιόκιτς έχει περισσότερες νίκες στις μεταξύ τους μονομαχίες και μπορεί το γεγονός ότι ο Αντετοκούνμπο φοράει ήδη δαχτυλίδι πρωταθλητής γεγονός που κάνει τη... διαφορά, αλλά ο Σέρβος δεν έχει σταματήσει να το διεκδικεί. 

Τα ξημερώματα της Κυριακής (26/3) κατά τη διάρκειας την όγδοης κοινής τους σεζόν στον «μαγικό πλανήτη» αναμετρήθηκαν για 13η φορά και ο Γιόκιτς πήρε την ένατη νίκη! Μάλιστα, αυτή ήρθε με εντυπωσιακό τρόπο και με μεγάλη άνεση στο δεύτερο ημίχρονο, μέχρι το τελικό 129-106.

Οι πορεία των δύο mega star όμως, δεν σταματάει εδώ! Αλλά ρίχνουμε μία στατιστική ματιά στις μεταξύ τους μονομαχίες. 

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ

 

Πόντοι

Ριμπάουντ

Ασίστ

Κλεψίματα

Μπλοκ

Γιάννης Αντετοκούνμπο

23,5

9,7

5,1

0,9

1,7

Νίκολα Γιόκιτς

21,7

9,8

8,5

1,1

0,8

Αυτό ήταν το δεύτερο ματς της τρέχουσας regular season των Μπακς με τους Νάγκετς. Στο πρώτο, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είχε οδηγήσει το Μιλγουόκι στη νίκη (107-99) και είχε 33 πόντους και 14 ριμπάουντ, αλλά με το Ντένβερ δεν είχε αγωνιστεί τότε ο Νίκολα Γιόκιτς, εξαιτίας τραυματισμού. 

Άρα είναι η πρώτη τους φορά για φέτος, ενώ επί αμερικάνικου εδάφους για να ξανασυναντηθούν θα πρέπει οι ομάδες τους να φθάσουν μέχρι τους τελικούς του ΝΒΑ. Ακόμα κι αν δεν συμβεί αυτό, αναμένεται να μονομαχίσουν ξανά φέτος κατ’ αρχάς στο Τουρνουά Ακρόπολις, όπου η Σερβία θα φιλοξενηθεί από το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα και (ποιος ξέρει;) μπορεί και στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου που θα γίνει τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο στα γήπεδα της Ιαπωνίας, της Ινδονησίας και των Φιλιππίνων. Αρκεί βέβαια ο Γιόκιτς να εμφανιστεί με τη Σερβία, μία απόφαση που όπως ο ίδιος εξήγησε πως θα πάρει μετά το τέλος των υποχρεώσεών του στο ΝΒΑ.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΡΕΚΟΡ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ

 

Πόντοι

Ριμπάουντ

Ασίστ

Κλεψίματα

Μπλοκ

Γιάννης Αντετοκούνμπο

36

16

13

2

3

Νίκολα Γιόκιτς

37

15

17

3

3