Μίδας: Αυτά είναι τα χρήματα που προσφέρει ο Παναθηναϊκός στον Ναν για να τον κρατήσει στο ΟΑΚΑ έως το 2026

Κέντρικ Ναν

i

© EuroLeague Basketball

Μίδας: Αυτά είναι τα χρήματα που προσφέρει ο Παναθηναϊκός στον Ναν για να τον κρατήσει στο ΟΑΚΑ έως το 2026

Βασίλης Μοιρώτσος 17:48 - 30.03.2024 / Ανανεώθηκε: 18:15 - 30.03.2024

Ο Παναθηναϊκός κάνει τα πάντα για να κρατήσει τον Κέντρικ Ναν για δύο ακόμα χρόνια στα πράσινα ώστε να ζει ανάλογες βραδιές με αυτή στην Μπολόνια.

«Είναι ο καλύτερος επιθετικός παίκτης στη Euroleague». Με αυτή την ατάκα ο Μάικ Τζέιμς μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο «X» (πρωήν Twitter) υποκλίθηκε στο μεγαλείο του Κέντρικ Ναν. Μετά από μία ακόμα καταπληκτική εμφάνιση του σούπερ σταρ του Παναθηναϊκού και φυσικά του buzzer beater που σημείωσε στην Μπολόνια το βράδυ της Παρασκευής. Ένα σουτ που είναι πια πολύ πιθανό να δώσει το πλεονέκτημα έδρας στον Παναθηναϊκό.

Για να... υποκλίνεται κοτζάμ Τζέιμς, που είναι εδώ και λίγο καιρό ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία όλης της Euroleague, καταλαβαίνουμε πόσο καλά τα κάνει όλα μέσα στο γήπεδο ο Κέντρικ Ναν. Ένας παίκτης που ήρθε μεσούσης της σεζόν, αποτέλεσε επί της ουσίας το... κερασάκι στην πλούσια μεταγραφική τούρτα του Παναθηναϊκού το καλοκαίρι και άλλαξε τα δεδομένα.

Μαζί με το αναμενόμενο ανέβασμα του Σλούκα, με το... λαχείο που ακούγει στο όνομα Γκραντ, με τον «οδοστρωτήρα» Λεσόρ, ο Ναν ήρθε να «κουμπώσει» και να εκτοξεύσει τον Παναθηναϊκό. Αλήθεια θυμάται κανείς τι κουβέντες κάναμε πριν έρθει ο Αμερικανός για τη θέση του Παναθηναϊκού στη regular season; Αν δε θυμάστε, θα σας το θυμίσουμε: «δύσκολο για εξάδα, θα παλέψει για τα Play In». Αυτή ήταν η κουβέντα.

Ποια είναι η κουβέντα στις 30 Μαρτίου και με δύο ματς να απομένουν. Το αν ο Παναθηναϊκός θα βγει δεύτερος. Όχι εντός εξάδας, όχι αν θα προλάβει τη δεκάδα, όχι αν θα πάρει το πλεονέκτημα έδρας ως τέταρτος. Αλλά το αν θα τερματίσει μονάχα πίσω από τη - υπερηχητική για μεγάλο μέρος της σεζόν - Ρεάλ Μαδρίτης.

Κατά γενική ομολογία ολόκληρης της Ευρώπης, ο Κέντρικ Ναν ήταν αυτός που άλλαξε το... τσιπάκι. Και ο Παναθηναϊκός δε θα μπορούσε παρά να κάνει τη μεγάλη προσπάθεια για να τον κρατήσει. Έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό τις κουβέντες μαζί του, βλέποντας πως και ο ίδιος απολαμβάνει στην Αθήνα και το μπάσκετ και τη ζωή. Το δέλεαρ της επιστροφής στο NBA είναι σίγουρα μεγάλο, πλην όμως ο Παναθηναϊκός έχει κάνει όλο αυτό που πρέπει για να... γλυκάνει τον σούπερ σταρ του. Και πλέον έχει περάσει στο... παρασύνθημα.

Όπως διαβάσατε χθες αργά το βράδυ στο Sportal, ο Ναν έχει στα χέρια του πρόταση ανανέωσης της συνεργασίας του με τον Παναθηναϊκό για δύο ακόμα χρόνια. Μια πρόταση που θα τον κάνει έναν από τους πιο ακριβοπληρωμένους παίκτες στην Ευρώπη. Σύμφωνα με πληροφορίες οι «πράσινοι» προσφέρουν στον Κέντρικ Ναν περίπου έξι εκατομμύρια ευρώ έως το καλοκαίρι του 2026 για να τον κρατήσουν ντυμένο στα πράσινα.

Κι επειδή ξεκινήσαμε με Μάικ Τζέιμς, η πρόταση είναι περίπου ίδια με αυτή που και η Μονακό φέρεται να έχει καταθέσει στον δικό της σκόρερ για να τον κρατήσει στο Πριγκιπάτο. Τρία εκατομμύρια ευρώ ετησίως. Αυτοί οι παίκτες, άλλωστε, πληρώνονται ακριβά ακριβώς γιατί είναι ξεχωριστοί. Και παίρνουν την ευθύνη σε ματς που η μπάλα «καίει», όπως έγινε την Παρασκευή στην Μπολόνια. Για κάτι τέτοιες βραδιές ο Παναθηναϊκός πήρε και τον Σλούκα το καλοκαίρι.

Και κάτι ακόμα: το να δώσει ο Παναθηναϊκός ένα τόσο μεγάλο συμβόλαιο στον Ναν, δε λέει το παραμικρό για τα επόμενα συμβόλαια και αυτά που θα γίνουν το καλοκαίρι. Δεν υπάρχει συγκεκριμένο μπάτζετ, ούτε «πλαφόν» στον αριθμό μεγάλων συμβολαίων. Το είδαμε το περασμένο καλοκαίρι, θα το δούμε σε ακόμα μεγαλύτερο βαθμό το ερχόμενο καλοκαίρι. Για όλα αυτά, ωστόσο, χρειάζεται υπομονή και κανείς να μην μπαίνει στο... τριπάκι ονομάτων και σεναρίων. Όλος ο οργανισμός του Παναθηναϊκού τούτη τη στιγμή είναι αφοσιωμένος στους στόχους του. Με βασικότερο όλων αυτή την ώρα την παρουσία στο Final 4.