Ο... προφήτης Μάικ Τζέιμς δικαιώθηκε για Παναθηναϊκό!

Κέντρικ Ναν και Ουέιντ Μπόλντγουιν

i

©Intime

Ο... προφήτης Μάικ Τζέιμς δικαιώθηκε για Παναθηναϊκό!

Νίκος Καλαμπάκας 17:26 - 17.04.2024 / Ανανεώθηκε: 17:42 - 17.04.2024

Ο Παναθηναϊκός θα τεθεί αντιμέτωπος της Μακάμπι στα playoffs της Euroleague και οι Ναν και Μπάλντουιν που πριν λίγες μέρες άνοιξαν μεταξύ τους... κόντρα, είναι έτοιμοι να λύσουν τις διαφορές τους στο παρκέ! Το Sportal σας παρουσιάζει την ιστορία της διαμάχης τους και τα στατιστικά τους στη φετινή Euroleague, με τον Μάικ Τζέιμς να δικαιώνεται για την επιθυμία του.

O ένας βρίσκεται στην Ευρώπη λίγους μήνες και με τις εμφανίσεις του κατάφερε να αλλάξει... σελίδα μια ολόκληρη ομάδα. Ο Άλλος διανύει την 5η του σεζόν στο κορυφαίο πρωτάθλημα της Euroleague και έχει εξελιχθεί σε ηγέτη της ομάδας του. Η μονομαχία των Κέντρικ Ναν και Ουέιντ Μπάλντουιν είναι από αυτές που μαγνητίζουν το ενδιαφέρον, κυρίως εξαιτίας του γεγονότος ότι οι δύο παίκτες πρόσφατα άνοιξαν... διαμάχη και η μοίρα τους έφερε αντιπάλους στα playoffs του κορυφαίου ευρωπαϊκού πρωταθλήματος μπάσκετ.

Το όνομα του Κέντρικ Ναν απασχολούσε όλο το περασμένο καλοκαίρι το ελληνικό κοινό. Ο παίκτης δεν έβρισκε ομάδα στο ΝΒΑ, ο Ολυμπιακός τον είχε βάλει στο... στόχαστρό του και ο ίδιος φιγούραρε καθημερινά σε όλα τα αθλητικά sites και τις εφημερίδες.

Ο Ναν «δίκασε» τον Μπάλντγουϊν: «Δεν μπαίνω σε αντιπαράθεση με παίκτη που έχει μέσο όρο καριέρας 3 πόντους» (pic)
EUROLEAGUE

17:58 - 04.04.2024

Ο Ναν «δίκασε» τον Μπάλντγουϊν: «Δεν μπαίνω σε αντιπαράθεση με παίκτη που έχει μέσο όρο καριέρας 3 πόντους» (pic)

Ο Κέντρικ Ναν απάντησε στον Ουέιντ Μπάλντγουϊν και τις... αντιρρήσεις του παίκτη της Μακάμπι σχετικά με το εάν ο γκαρντ του Παναθηναϊκού είναι ο κορυφαίος στην Ευρώπη.

Ο Ναν τελικά προτίμησε να περιμένει μήπως βρει ομάδα στη χώρα του, αυτό δεν συνέβη και κάπως έτσι, με συνοπτικές διαδικασίες ο Παναθηναϊκός τον έκανε δικό του λίγο μετά το ξεκίνημα της σεζόν και πλέον οι φίλοι της ομάδας τον απολαμβάνουν να «φορτώνει» με πόντους τα αντίπαλα καλάθια.

Από την πλευρά του ο Ουέιντ Μπάλντγουιν είναι πια γνωστός στην Ήπειρό μας. Φέτος αγωνίζεται για 5η σεζόν στην Euroleague. Μας συστήθηκε το 2019-2020 με τη φανέλα του Ολυμπιακού, συνέχισε την επόμενη σεζόν στην Μπάγερν, το 2021-22 αγωνίστηκε στην Μπασκόνια, ενώ τα τελευταία δύο χρόνια απολαμβάνει το μπάσκετ με τη φανέλα της Μακάμπι στην οποία έχει εξελιχθεί ως παίκτης και είναι πλέον από τα βασικά της γρανάζια.

Δεν πέρασε καιρός από την 4η Απριλίου, όταν ο Ναν πληροφορήθκε ότι ο γκαρντ της Μακάμπι είχε κάνει δηλώσεις για την απόδοσή του. Ο Μπάλντουιν είχε πει ότι μπορεί ο Ναν να αισθάνεται ότι είναι ο καλύτερος σκόρερ της Euroleague, όμως η στατιστική δείχνει ότι παίκτες όπως ο Μάικ Τζέιμς, ο Κίναν Έβανς και ο Μάρκους Χάουαρντ είναι καλύτεροι.

«Δεν θέλω να μπω σε διαμάχη με κάποιον που έχει μέσο όρο καριέρας τρεις πόντους», ήταν το σχόλιο του Κέντρικ Ναν, ο οποίος αναφέρθηκε στην καριέρα του Μπάλντουϊν στο ΝΒΑ, ο οποίος σε 56 ματς με Γκρίζλις και Μπλέιζερς (2016-2019) είχε 3,1 πόντους.

Η διαμάχη έχει ανοίξει εδώ και λίγες εβδομάδες και η μοίρα τα έφερε έτσι ώστε οι δύο παίκτες θα τεθούν αντιμέτωποι, διεκδικώντας με τις Μακάμπι και Παναθηναϊκό ένα εισιτήριο για το Final 4 του Βερολίνου.

Οι μονομαχίες αυτές είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για τους δυό τους να δώσουν απαντήσεις, ωστόσο σε αυτούς τους αγώνες προέχει η ομάδα και όχι η ατομική στατιστική. Μένει να δούμε αν κάποιος από τους δύο θα παρασυρθεί στην προσπάθειά του να δώσει απαντήσεις, ή αν θα υπηρετήσουν πρωταρχικά τον σύλλογο που τους δίνει εργασία...

Τα στατιστικά τους φέτος στην Euroleague