Στον αστερισμό των Big-3: Αυτοί που κάνουν... κουμάντο στο ΝΒΑ

Στον αστερισμό των Big-3: Αυτοί που κάνουν... κουμάντο στο ΝΒΑ

Χρήστος Τσάλτας 13:08 - 19.06.2023 / Ανανεώθηκε: 13:10 - 19.06.2023

Οι Φοίνιξ Σανς δημιούργησαν μια νέα πανίσχυρη Big-3 με την προσθήκη του Μπράντλεϊ Μπιλ δίπλα στους Κέβιν Ντουράντ και Ντέβιν Μπούκερ και το Sportal καταγράφει τις τριάδες που δίνουν άλλη αίγλη και δυναμική στη λίγκα.

Για ακόμα ένα καλοκαίρι το θερμόμετρο ανεβαίνει κατακόρυφα στο ΝΒΑ. Σε αυτό φρόντισαν οι Φοίνιξ Σανς που έδειξαν από νωρίς τις διαθέσεις τους ενόψει της ερχόμενης αγωνιστικής περιόδου, αποδεικνύοντας πως δεν συμβιβάζονται με τίποτε άλλο πέραν της κατάκτησης του τίτλου.

Η ομάδα από την Αριζόνα έκανε το κόλπο-γκρόσο και κατάφερε να πείσει τον Μπράντλεϊ Μπιλ να μετακομίσει στο Φοίνιξ, προκειμένου να συνθέσει μια εντυπωσιακή Big-3 μαζί με τους Κέβιν Ντουράντ και Ντέβιν Μπούκερ, υπό τις οδηγίες του Φρανκ Βόγκελ.

Ο έμπειρος προπονητής θα έχει 3 σταρ πρώτης γραμμής κια θα πρέπει να τους έχει όλους.... χαρούμενος, σε μια αποστολή που αναμένεται να καθορίσει πολλά για την πορεία της ομάδας του Φοίνιξ στη σεζόν. Άλλωστε οι «ήλιοι» την ερχόμενη σεζόν δεν θα συμβιβαστούν με τίποτε άλλο πέραν της κατάκτησης του τίτλου.

Win or bust: Οι Φοίνιξ Σανς τα έπαιξαν όλα για όλα με τον Μπράντλεϊ Μπιλ και πάνε ολοταχώς για πρωτάθλημα!
NBA

10:24 - 19.06.2023

Win or bust: Οι Φοίνιξ Σανς τα έπαιξαν όλα για όλα με τον Μπράντλεϊ Μπιλ και πάνε ολοταχώς για πρωτάθλημα!

Η μεγάλη κίνηση του καλοκαιριού είναι γεγονός. Οι Φοίνιξ Σανς έκαναν το trade του καλοκαιριού, αποκτώντας τον Μπράντλεϊ Μπιλ, σε μια κίνηση με ξεκάθαρη κατέυθυνση: την κατάκτηση του πρωταθλήματος στο ΝΒΑ!

Η Big-3 που δημιουργήθηκε στο Φοίνιξ δεν είναι ούτε η πρώτη, αλλά ούτε και η τελευταία στο ΝΒΑ, καθώς οι ομάδες προσπαθούν να δημιουργήσουν ισχυρές τριάδες, προκειμένου να πλησιάσουν ακόμα πιο κοντά στην κατάκτηση ενός τίτλου. Παρακάτω θα δούμε τα πιο ενδεικτικά παραδείγματα Big-3 στην κορυφαία λίγκα του πλανήτη.

Μπόστον Σέλτικς

Τζέισον Τέιτουμ, Τζέιλεν Μπράουν, Μάρκους Σμαρτ

Από το 2017, όταν και ο Τέιτουμ μπήκε στη λίγκα η τριάδα αυτή «έδεσε» και αποτυπώνει κάθε φορά πάνω στο παρκέ την έννοια της Celtics Pride. Οι 3 παίκτες είναι το μυαλό, η ψυχή και η καρδιά του ρόστερ και ο ένας συμπληρώνει τον άλλο. Τέιτουμ και Μπράουν σε ρόλο ηγετών στην επίθεση και ο Σμαρτ, που αναδείχθηκε κορυφαίος αμυντικός της σεζόν για το 2022, είναι το σημείο αναφοράς στην άμυνα. Οι 3 παίκτες είναι αυτοί που καθοδηγούν εντός παρκέ τους «Κέλτες», έχοντας μια συγκεκριμένη αποστολή: το 18ο μπάνερ στην οροφή του TD Garden.

Ντένβερ Νάγκετς

Νίκολα Γιόκιτς, Τζαμάλ Μάρεϊ, Μάικλ Πόρτερ τζούνιορ

Οι φετινοί πρωταθλητές του ΝΒΑ κινούνται στους ρυθμούς του Νίκολα Γιόκιτς μεν, αλλά ο Σέρβος δεν είναι μόνος και αυτό φάνηκε σε όλη τη διάρκεια της σεζόν. Με την επιστροφή των Τζαμάλ Μάρεϊ και Μάικλ Πόρτερ τζούνιορ στη δράση οι Νάγκετς δυνάμωσαν σημαντικά και έγιναν πρωταγωνιστές σε μια άκρως απαιτητική λίγκα. Οι δύο παίκτες πήραν πολύ από την πίεση που είχε στους ώμους του ο Joker τα προηγούμενα χρόνια, μετατρέποντας την ομάδα του Μάικλ Μαλόουν σε «πολεμική μηχανή» ικανή να κερδίσει κάθε αντίπαλο στο διάβα της. Το γεγονός άλλωστε πως μέτρησαν μόλις 4 ήττες στα πλέι οφ (και μόλις 1 εντός έδρας) αποτυπώνει του λόγου το αληθές.

Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς

Στεφ Κάρι, Κλέι Τόμπσον, Ντρέιμοντ Γκριν

Αν υπάρχει μια τριάδα που άλλαξε το μπάσκετ ολοκληρωτικά, αυτή χωρίς αμφιβολία βρίσκεται στην Bay Area. Οι Ουόριορς έγιναν μια δυναστεία χάρη στους Στεφ Κάρι, Κλέι Τόμπσον και Ντρέιμοντ Γκριν. Οι δύο πρώτοι ήταν οι Splash Brothers, που διέλυαν κάθε αντίπαλη άμυνα με το περιφερειακό τους σουτ, ενώ ο Γκριν ήταν ο παίκτης που έδινε τον ρυθμό μέσα από την άμυνα. Η ενέργεια και η ένταση που Γκριν πλαισίωνε την ικανότητα των Καρι-Τόμπσον στην είθεση και το αποτέλεσμα ήταν να φορέσουν 4 δαχτυλίδια πρωταθλητή σε διάστημα 8 ετών. Όχι κι άσχημα!

Μιλγουόκι Μπακς

Γιάννης Αντετοκούνμπο, Τζρου Χόλιντεϊ, Κρις Μίντλετον

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο άλλαξε το στάτους των Μπακς από τη μέρα που μετακόμισε στο Μιλγουόκι. Μαζί του έφερε... λάμψη και ανέβασε επίπεδο όλη την ομάδα. Σε τέτοιο βαθμό ώστε ο Κρις Μίντλετον να εξελιχθεί σε All-Star και παίκτης που έχει τον τρόπο να κάνει τη διαφορά στην επίθεση. Σε αυτούς προστέθηκε το καλοκαίρι του 2020 και ο Τζρου Χόλιντεϊ για να φέρει «ισορροπία» σε όλα τα επίπεδα και να ανοίξει διαδρόμους στην επίθεση για τους συμπαίκτες του. Οι 3 τους οδήγησαν τους Μπακς στην κατάκτηση του πρωταθλήματος το 2021, κάνοντας μοναδικά πράγματα, με τον Γιάννη να έχει τα ιδανικά στηρίγματα ώστε να φτάσει στο Έβερεστ του παγκοσμίου μπάσκετ!

Μαϊάμι Χιτ

Τζίμι Μπάτλερ, Μπαμ Αντεμπάγιο, Τάιλερ Χίρο

Τα τελευταία 4 χρόνια οι Μαϊάμι Χιτ έχουν δείξει τρομακτική συνέπεια στο υψηλότερο επίπεδο. Δύο παρουσίες σε τελικούς ΝΒΑ, μία παρουσία σε τελικούς Ανατολικής Περιφέρειας, με την πρόκριση στους τελικούς να χάνεται σε ένα άστοχο τρίποντο. Ο Πατ Ράιλι έχει βρει τον τρόπο να δημιουργεί ομάδες που πρωταγωνιστούν, με τους Χιτ να μην έχουν την... λάμψη άλλων ομάδων, όμως έχουν κι αυτοί τους παίκτες που μπορούν να αλλάξουν τις ισορροπίες. Ο Τζίμι Μπάτλερ είναι αυτός που κάνει τα πάντα στο παρκέ, ο Μπαμ Αντεμπάγιο βγάζει ένταση και ενέργεια στην άμυνα, ο Τάιλερ Χίρο είναι ο παίκτης των μεγάλων στιγμών. Οι 3 τους έχουν «δέσει» για τα καλά, αποδεικνύοντας πως είναι τριάδα στο υψηλότερο επίπεδο.

Μινεσότα Τίμπεργουλβς

Καρλ Άντονι Τάουνς, Άντονι Έντουαρντς, Ρούντι Γκομπέρ

Το πάντρεμα του περασμένου καλοκαιριού δεν είχε επιτυχία, αλλά η τριάδα Τάουνς-Γκομπέρ-Έντουαρντς είναι μια από τις πιο λαμπερές και πιο... ακριβές στο ΝΒΑ. Όταν ο Γάλλος σέντερ μετακόμισε στη Μινεσότα, αφήνοντας την Γιούτα και τους Τζαζ, ο ΚΑΤ ήταν ξεκάθαρος. «Είναι σεζόν πρωταθλήματος ή αποτυχίας». Τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν όπως τα περίμεναν όλες οι πλευρές, ωστόσο τη νέα σεζόν αναμένεται να παρουσιαστούν βελτιωμένοι. Ιδίως στον τομέα της χημείας. Και με τον Άντονι Έντουαρντς στον προθάλαμο για την «εκτόξευση» σε επίπεδο superstar, οι «Λύκοι» μοιάζουν ικανοί να... δαγκώσουν τους αντιπάλους τους την ερχόμενη σεζόν.

Bonus, η Big-3 του μέλλοντος... Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ

Σάι Γκίλτζιους-Αλεξάντερ, Τζος Γκίντι, Τσετ Χόλμγκρεν

Το hype που υπάρχει γύρω από τους τρεις παίκτες είναι τεράστιο. Ο πρώτος έχει εδραιωθεί πλέον σε επίπεδο σούπερ σταρ, κάνοντας break out σεζόν με τους Θάντερ. Ο δεύτερος έχει καταφέρει να εδραιωθεί, αν και μόλις στη δεύτερη σεζόν του στο ΝΒΑ, ως έναςν από τους πιο έξυπνους γκαρντ της λίγκας, «διαβάζοντας» το παιχνίδι στο υψηλότερο επίπεδο. Όσο για τον τρίτο; Έχασε όλη την περασμένη σεζόν λόγω τραυματισμού, όμως οι Θάντερ τον προετοίμαζαν με σκοπό να είναι στο 100% τους επόμενους μήνες. Το «δέσιμό» του με τον Γκίντι υπάρχει ήδη και τη νέα σεζόν το πρότζεκτ «Θάντερ» αναμένρται με τεράστιο ενδιαφέρον, βασιζόμενο στους Γκίλτζιους-Αλεξάντερ, Γκίντι και Χόλμγκρεν. Το μέλλον είναι εδώ!