Ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης στο Sportal: «Όσοι είμαστε εδώ θα δώσουμε το 110% του εαυτού μας» (vid)

Ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης στο Sportal: «Όσοι είμαστε εδώ θα δώσουμε το 110% του εαυτού μας» (vid)

Χρήστος Τσάλτας 17:16 - 26.08.2023

Η Εθνική μπήκε με το «δεξί» στην πρεμιέρα του Παγκοσμίου Κυπέλλου και ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης μίλησε στο Sportal για τη νίκη κόντρα στην Ιορδανία, τα νέα δεδομένα στο πλάνο της «γαλανόλευκης», ενώ έδωσε υπόσχεση... μάχης.

Αποστολή στη Μανίλα

Το πρώτο βήμα για την Εθνική ήρθε, με τρόπο εμφατικό. Η «γαλανόλευκη» πάτησε γκάζι στην τέταρτη περίοδο, κυριάρχησε απέναντι στην Ιορδανία και έφτασε στη νίκη, που της δίνει ψυχολογία για τη συνέχεια, αφήνοντας στην άκρη ένα ταραχώδες 48ωρο, το οποίο επισκιάστηκε από τον τραυματισμό του Ντίνου Μήτογλου.

Ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης βγήκε μπροστά, οδήγησε επιθετικά την Εθνική ομάδα και λίγο αργότερα μίλησε στην κάμερα του Sportal για την επικράτησε απέναντι στους Ιορδανούς και τη δύσκολη συνέχεια.

Αρχικλα ο διεθνής γκαρντ εξήγησε αν τα πράγματα πήγαν έτσι όπως τα σχεδίασε η Εθνική ομάδα. «Ξέραμε ότι η Ιορδανία είναι μια ομάδα σκληρή και θα παίξει κάπως επιθετικά στην άμυνα και έχει δύο πόλους στην επίθεση, τον Χόλις-Τζέφερσον και τον Ντουβερίογλου. Με εξαίρεση το τρίτο δεκάλεπτο που μας έκαναν ένα σερί θεωρώ ότι ελέγξαμε το ματς και λίγο στη αρχή του παιχνιδιού. Αλλά είμαστε πολυ΄χαρούμενοι που ήρθε η νίκη γιατί ήταν το πρώτο ματς και βάζουμε καλές βάσεις, αλλά υπάρχει περιθλωριο βελτίωσης».

Σχετικά με το τι θέλει να κρατήσει η Εθνική από το παιχνίδι αυτό ο Λαρεντζάκης τόνισε πως «σίγουρα την ομαδικότητα που δείξαμε σε άμυνα και επίθεση, την ενέργεια που βγάλαμε σε κάποιες στιγμές του παιχνιδιού. Έχουμε κάνει και λάθη, αλλά υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης. Ήταν το πρώτο ματς που οι πρεμιέρες κρύβουν παγίδες. Ανταπεξήλθαμε, κερδίσαμε και προχωράμε».

Ο βαθμός δυσκολίας ανεβαίνει ακόμα περισσότερη στη συνέχεια, καθώς στον ροίζοντα υπάρχει το παιχνίδι με την Team USA. Και σε αυτό όμως οι διεθνείς θα αγωνιστούν με σκοπό να παλέψουν. «Θα πάμε εκεί για να παίξουμε το παιχνίδι μας, να βάλουμε τους δικούς μας κανόνες και για τη συνέχεια. Δεν πάμε εκεί για να χάσουμε με κατεβασμένα χέρια. Πάμε να παίξουμε το δικό μας μπάσκετ και ό,τι γίνει. Μετά έχουμε ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι με τη Νέα Ζηλανδία, οπότε είναι πολύ σημαντικό παιχνίδι».

Οι τελευταίες μέρες είχαν έναν μεγάλο πρωταγωνιστή για την Εθνική, τον Ντίνο Μήτογλου. Όχι για κάποια εμφάνιση εντός παρκέ, αλλά για τον τραυματισμό στο μικρό δάχτυλο του αριστερού χεριού που τον κράτησε εκτός δράσης.

Ο Κώστας Παπανικολάου στο Sportal: «Να γίνει ο Μήτογλου παράδειγμα για εμάς» (vid)
FIBA WORLD CUP

16:43 - 26.08.2023

Ο Κώστας Παπανικολάου στο Sportal: «Να γίνει ο Μήτογλου παράδειγμα για εμάς» (vid)

O αρχηγός της Εθνικής ομάδας, Κώστας Παπανικολάου, αναφέρθηκε στις τελευταίες 48 ώρες της Εθνικής και τόνισε πως η θέληση του Ντίνου Μήτογλου πρέπει να γίνει παράδειγμα για όλους στην «γαλανόλευκη».

Το σοκ ήταν μεγάλο εντός των τειχών, όμως άπαντες το διαχειρίστηκαν. «Εγώ δεν το είχα πάρει χαμπάρι στην προπόνηση. Ακούσαμε ότι θα πήγαινε για εξετάσεις, αλλά μέχρι εκεί. Η υγεία του παίκτη είναι πάνω απ' όλα. Σίγουρα του αφιερώνουμε τη νίκη. Ήταν πολύ χρήσιμος παίκτης για την ομάδα.

Όπως είπε και ο Κώστας Παπανικολάου, έτσι είναι ο αθλητισμός, υπάρχουυν αναποδιές και πρέπει να καλύψεις τα προβλήματα που υπάρχουν. Σήμερα και ο Θανάσης Αντετοκούνμπο έκανε πολύ καλή δουλειά, όπως και ο Μάνος Χατζηδάκης. Μόνο τα θετικά κρατάμε θα δούμε τα λάθη, θα προσπαθήσουμε να τα βελτιώσουμε για να είμαστε καλύτεροι στη συνέχεια».

Εμβαθύνοντας λίγο παραπάνω, τον ρωτήσαμε αν τα νέα του τραυματισμού του συμπαίκτη του στην Εθνική ομάδα τον άγχωσαν παραπάνω. «Όχι, πρώτα απ' όλα σκέφτηκα αν είναι καλά κι αν έχει τόσο μεγάλη ζημιά. Να του ευχηθώ περαστικά. Η ομάδα είναι αυτή. Ο Ντίνος θα βοηθούσε πολύ. Οσοι είμαστε εδώ έχουμε υποσχεθεί ότι θα δίνουμε το 100% γιατί η φανέλα της Εθνικής είναι μεγάλη η τιμή να εκπροσωπείς τη χώρα σου τεράστια και όπως είπε ο πρόεδρος, Βαγγέλης Λιόλιος, αν αναλογιστούμε από πού ξεκινήσαμε και πού έχουμε φτάσει, είναι κάτι πολύ σημαντικό. Δεν αγχώθηκα, δεν είμαι τέτοιος παίκτης απ' ότι έχετε καταλάβει, αλλά είπα "κοίτα ρε γαμώτο ένας βασικός παίκτης, χρήσιμος έμεινε εκτός". Προχωράμε όσοι έιμαστε».

Κλείνοντας στάθηκε στο κίνητρο που έχει αυτός, αλλά και οι συμπαίκτες του για τη συνέχεια του τουρνουά. «Ανέκαθεν το κίνητρο είναι μεγάλο. Τα ranking εγώ δεν τα παρακολουθώ να σου πω την αλήθεια, αλλά όταν παίζεις για αυτή την ομάδα το κίνητρο είναι τεράστιο. Είπαμε όσοι έχουμε έρθει εδώ θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό, θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να εκπροσωπήσουμε τη φανέλα όσο καλύτερα γίνεται.

Οι απουσίες είναι μέσα στο πρόγραμμα. Εμείς θα παίξουμε εδώ, οπότε όλοι είναι πολύ περήφανοι και υπάρχει θέληση. Το αν θα πετύχουμε κάτι έρχεται σε δεύτερη μοίρα, γιατί η επιτυχία δεν είναι δεδομένη. Το είδαμε πέρυσι από το Ευρωμπάσκετ. Πάμε παιχνίδι με παιχνίδι και όπου βγει».

Το Mundobasket 2023 στο sportal.gr

Η δράση του Παγκοσμίου Κυπέλλου που διεξάγεται σε Φιλιππίνες, Ινδονησία και Ιαπωνία κορυφώνεται και το Sportal.gr είναι εδώ για να σας ενημερώνει με εγκυρότητα και ταχύτητα. Η πορεία και τα νέα της Εθνικής μας, αλλά και όλων των ομάδων, το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα των αγώνων είναι εδώ, για να μην χάσετε ούτε τις λεπτομέρειες του Mundobasket 2023.