Οι Ουίζαρντς ανακοίνωσαν τον Βούκτσεβιτς και η επιθυμία του έγινε... πραγματικότητα

Οι Ουίζαρντς ανακοίνωσαν τον Βούκτσεβιτς και η επιθυμία του έγινε... πραγματικότητα

Γιώργος Γαβριλάκης 00:04 - 15.03.2024 / Ανανεώθηκε: 00:15 - 15.03.2024

O λόγος που ο Τρίσταν Βούκτσεβιτς αποχώρησε προ ωρών από την Παρτίζαν ήταν για να βρεθεί άμεσα στο ΝΒΑ και οι Ουάσινγκτον Ουίζαρντς ανακοίνωσαν επίσημα την απόκτησή του.

Ο Τρίσταν Βούκτσεβιτς πριν καν ολοκληρωθεί η προηγούμενη αγωνιστική περίοδος, είχε εξηγήσει με τις πράξεις του και τις επιλογές του ότι θα έκανε τα πάντα για να βρεθεί το συντομότερο δυνατό στον ΝΒΑ. Γι' αυτό και είχε εγκαταλείψει την Παρτίζαν, γεγονός τότε που είχε κάνει... έξαλλο τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς, για να προπονηθεί στις ΗΠΑ πριν το Draft.

Ένα χρόνο αργότερα, κι ενώ οι Ουάσινγκτον Ουίζαρντς τον είχαν επιλέξει στη λοταρία του 2023 (στο Νο 42) και τον είδαν δοκιμάσει στο Summer League, το όνειρό του γίνεται πραγματικότητα, και λίγες ώρες αφότου έμεινε ελεύθερος από την Παρτίζαν ανακοινώθηκε από τους Μάγους της πρωτεύουσας των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

Μάλιστα, ο 21χρονος με ύψος 213 εκατοστά, που δεν κατάφερε να βρει σημαντικό ρόλο στην ομάδα του Βελιγραδίου στο επίπεδο της EuroLeague, αναμένεται άμεσα να κάνει το ντεμπούτο του στο ΝΒΑ και να παίξει στα τελευταία 15 ματς των Ουίζαρντς μέχρι την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας.

Ο οργανισμός της Ουάσινγκτον, αγωνιστικά δεν έχει στόχους μιας και με ρεκόρ 11-54 αποτελεί την χειρότερη σε ολόκληρο τον «μαγικό πλανήτη» και στο υπόλοιπο θα αφιερωθεί στην εξέλιξη των νεαρών παικτών της. Και συγκεκριμένα του Μπιλάλ Κουλιμπαλί, αλλά και του Τρίσταν Βούκτσεβιτς, τον οποίο έχουν πλέον μαζί τους και διαθέσιμο στο ρόστερ τους.

Αποχώρησε από την Παρτίζαν ο Τρίσταν Βούκτσεβιτς και πάει στο ΝΒΑ από τώρα!
EUROLEAGUE

10:57 - 13.03.2024

Αποχώρησε από την Παρτίζαν ο Τρίσταν Βούκτσεβιτς και πάει στο ΝΒΑ από τώρα!

O 21χρονος Τρίσταν Βούκτσεβιτς ενεργοποίησε την option που είχε στο συμβόλαιό του και αποδεσμεύτηκε από την Παρτίζαν με σκοπό να επιστέψει στις ΗΠΑ και να ασχοληθεί με την επί αμερικάνικου εδάφους καριέρα του με τους Ουάσινγκτον Ουίζαρντς.

Φέτος, στην Ευρώπη και σε 12 συμμετοχές στην Euroleague, σε 9'19'' χρόνο συμμετοχής ανά αγώνα, o Τρίσταν Βούκτσεβιτς είχε 4,4 πόντους με 40% από το τρίποντο και 2,3 ριμπάουντ με την Παρτίζαν. Στη Λίγκα της Αδριατικής πάντως, είχε μεγαλύτερο ρόλο και σε 18,5 λεπτά ανά αγώνα είχε 10,9 πόντους και 3,6 ριμπάουντ μέσο όρο.