Συγκλονίζει ο Γιανγκ: «Κανείς δεν είναι έτοιμος να ακούσει ότι θα ζει σε αναπηρικό καροτσάκι»

Πάτρικ Γιανγκ

i

©Intime

Συγκλονίζει ο Γιανγκ: «Κανείς δεν είναι έτοιμος να ακούσει ότι θα ζει σε αναπηρικό καροτσάκι»

Νίκος Καλαμπάκας 16:27 - 05.04.2023 / Ανανεώθηκε: 16:27 - 05.04.2023

Ο Πάτρικ Γιανγκ μίλησε στην Euroleague για τη ζωή του πριν και μετά το ατύχημα που τον καθήλωσε σε αναπηρικό καροτσάκι και αναφέρθηκε στο πως υποδέχθηκε τα δυσάρεστα σχετικά με την υγεία του, αλλά και στις κορυφαίες του στιγμές στην Ευρώπη, τις οποίες συνδύασε με τον Ολυμπιακό.

Ο Πάτρικ Γιανγκ φιλοξενείται αυτή την εβδομάδα στη στήλη της Euroleague "𝗧𝗮𝗯𝗹𝗲 𝗧𝗮𝗹𝗸: 𝗛𝗲𝗮𝗹𝘁𝗵𝘆 𝗛𝗮𝗯𝗶𝘁𝘀" και μιλάει για το ατύχημα που του άλλαξε τη ζωή και τις κορυφαίες στιγμές της καριέρας του τις οποίες συνδέει με την παρουσία του στον Ολυμπιακό. 

Αναντολού Εφές: Γιατί η πρωταθλήτρια Ευρώπης κινδυνεύει με αποκλεισμό από τα playoffs
EUROLEAGUE

11:31 - 05.04.2023

Αναντολού Εφές: Γιατί η πρωταθλήτρια Ευρώπης κινδυνεύει με αποκλεισμό από τα playoffs

Το καλοκαίρι που μας πέρασε η Εφές ήταν back to back πρωταθλήτρια Ευρώπης ενώ και στις μεταγραφές είχε πρωταγωνιστικό ρόλο, ωστόσο η φετινή σεζόν δεν εξελίσσεται όπως θα ήθελαν ο Αταμάν και οι παίκτες του.

Ο πρώην σέντερ της ομάδας του Πειραιά είχε σοβαρό τροχαίο ατύχημα τον Ιούλιο του 2022 στη Νεμπράσκα κι έκτοτε είναι καθηλωμένος σε αναπηρικό καροτσάκι και καθημερινά παλεύει ώστε να μπορέσει να σταθεί ξανά στα πόδια του. 

Ο ίδιος παραχώρησε συνέντευξη στην Euroleague και μίλησε για τον αγώνα που κάνει όλο αυτόν τον καιρό, αλλά και για τα όσα έζησε ως παίκτης στη θητεία του στην Ευρώπη.

«Με λένε Πάτρικ Γιανγκ είμαι 30 ετών από την Φλόριντα και είμαι πρώην επαγγελματίας καλαθοσφαιριστής. Αγωνίστηκα στην Ευρώπη με τη Γαλατασαράι και δύο χρόνια με τον Ολυμπιακό, ενώ έπαιξα και στην Αρμάνι και την Αβελίνο», λέει αρχικά ο πρώην σέντερ του Ολυμπιακού.

Στη συνέχεια απαντά στην ερώτηση για τις καλύτερες στιγμές στην καριέρα του:

«Όταν πήγα με τον Ολυμπιακό στο Final Four και επίσης στον Ολυμπιακό, όταν έβλεπα τον Σπανούλη να κερδίζει μόνος του τον Παναθηναϊκό. Οι πανηγυρισμοί στο ΣΕΦ ήταν κάτι το απίστευτο».

Ο Γιανγκ συγκλονίζει όταν αναφέρεται στο ατύχημα που του άλλαξε τη ζωή του, αφού όπως χαρακτηριστικά λέει «Κανείς δεν μπορεί να προετοιμαστεί για το πώς μπορεί να αλλάξει η ζωή του ύστερα από ένα τροχαίο ατύχημα. Και να του πουν ότι ίσως να μην μπορέσεις να περπατήσεις ξανά...».

Στο teaser που δίνει η Euroleague από τη συνέντευξη η οποία θα προβληθεί όλη την Παρασκευή 7/4, μιλάει και η σύζυγος του Αμερικάνου η οποία αναφέρεται στη ζωή τους. Το βίντεο κλείνει με τις ευχαριστίες του Γιανγκ σε εκείνη, αφού όπως αναφέρει είναι το στήριγμά του στην περιπέτεια υγείας που περνάει.