Κι όμως: Η εμφάνιση καριέρας του Τολιόπουλου δεν είναι τη φετινή σεζόν - Όταν ο Σπανούλης του έβγαλε το καπέλο και το «Βασιλάκης» (vid)

Βασίλης Τολιόπουλος

Κι όμως: Η εμφάνιση καριέρας του Τολιόπουλου δεν είναι τη φετινή σεζόν - Όταν ο Σπανούλης του έβγαλε το καπέλο και το «Βασιλάκης» (vid)

Aχιλλέας Μαυροδόντης 17:07 - 27.02.2024 / Ανανεώθηκε: 17:09 - 27.02.2024

Ο Βασίλης Τολιόπουλος έχει «τρελάνει» όλη την μπασκετική Ελλάδα με τις εμφανίσεις του φέτος, όμως ο διεθνής γκαρντ του Άρη, παρότι κάνει σεζόν καριέρας, δεν έχει καταφέρει να σπάσει το ατομικό του ρεκόρ, το οποίο το έκανε την περασμένη σεζόν, απέναντι μάλιστα στον αγαπημένο του Βασίλη Σπανούλη!

Ο Βασίλης Τολιόπουλος είναι ό,τι πιο «καυτό» στην μπασκετική Ελλάδα φέτος.

Ο αρχηγός και ηγέτης του Άρη πραγματοποιεί την μια σπουδαία εμφάνιση μετά την άλλη, έχοντας υποτάξει ομάδες όπως ο Ευρωλιγκάτος Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ, όμως, όσο παράξενο κι αν φαίνεται, δεν έχει πιάσει ακόμη την καλύτερη εμφάνιση της καριέρας του. Αυτή την σημείωσε πέρσι, όταν και το έβλεπε... βαρέλι απέναντι στο Περιστέρι του Βασίλη Σπανούλη!

Στις 19 Νοεμβρίου του 2022 ο Βασίλης Τολιόπουλος σημείωσε 38 πόντους, σουτάροντας με 13/21 εντός παιδιάς (4/6 δίποντα, 9/15 τρίποντα, 3/4 βολές), ενώ μάζεψε 5 ριμπάουντ, μοίρασε 3 ασίστ και έκανε 4 κλεψίματα. Παρόλα αυτά, δεν ήταν αρκετός για να μπορέσει να υποτάξει την ομάδα του ινδάλματός του, Βασίλη Σπανούλη, η οποία επικράτησε με 92-90.

Με λίγα λόγια, ο Βασίλης Τολιόπουλος είχε το 42,2% των πόντων της ομάδας του, σε μία ΡΑΔΩΔΙΑ από τα 6,75μ. και όχι μόνο! Μόνο στη τρίτη περίοδο, είχε 5/5 τρίποντα και ήταν ο κύριος λόγος για την ανατροπή του Άρη (από 53-44 στο 20′), χωρίς όμως να υπάρξει ανάλογη συνέχεια στο φινάλε, καθώς ο Βασίλης Σπανούλης, αφού έψαξε σε όλη την 12άδα του για το αντίδοτο, τελικά βρήκε τρόπο να τον περιορίσει.

Το μεγαλύτερο «παράσημο» πάντως για τον Βασίλη Τολιόπουλο δεν είναι το ρεκόρ καριέρας. Αυτό άλλωστε θα το αντάλλασσε εύκολα τη νίκη της ομάδας του απέναντι στο Περιστέρι, σε αυτό το μυθικό παιχνίδι. Όταν όμως το ίνδαλμά σου σε αποθεώνει, αυτό δεν το ξεχνάς ποτέ.

Βασίλης Τολιόπουλος Βασίλης Τολιόπουλος / © Intime

«Πετύχαμε τον Βασιλάκη (σ.σ. Τολιόπουλο) σε εκπληκτική ημέρα. Συγχαρητήρια, έκανε εκπληκτικό παιχνίδι. Στο τέλος καταφέραμε να τον περιορίσουμε με τον Τζούστον που έκανε εκπληκτική δουλειά πάνω του... Ο Τολιόπουλος ήταν εκπληκτικός. Όταν ο αντίπαλος έχει έναν παίκτη που βάζει εννιά τρίποντα και η ομάδα του επιτυγχάνει συνολικά 16 τρίποντα, κατά 98% κερδίζει! Το να καταφέρεις να πάρεις αυτό το παιχνίδι δείχνει και τη δυναμική τη δική μας. Το πόσο καλά παίξαμε και πόσο δεν επηρεαστήκαμε απ’ όλο αυτό, γιατί συνήθως όταν ένας παίκτης βάζει τόσο μεγάλα σουτ επηρεάζει όλη την ομάδα και μεγαλώνει την αυτοπεποίθηση της δικιάς του ομάδας», ήταν τα λόγια του Βασίλη Σπανούλη τότε, με τον Βασίλη Τολιόπουλο να μην τα ξεχνά ακόμη και σήμερα.

«Ο Βασίλης είναι το είδωλο από μικρός. Τον θαύμαζα και ένοιωθα δέος μπροστά του. Ήμουν χαρούμενος τέτοια εμφάνιση στο ίδιο παρκέ μαζί του. Μου είπε συγχαρητήρια και τίποτε άλλο», είχε πει μετά το παιχνίδι σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ, λόγια που δείχνουν όλα όσα ένιωθε παίζοντας απέναντι στον Βασίλη Σπανούλη.

Πλέον τα δεδομένα άλλαξαν. Από αντίπαλοι, Βασίλης Τολιόπουλος και Βασίλης Σπανούλης είναι μαζί στην Εθνική ομάδα, με τον «Kill Bill» να καλεί τον «Τολιό» στο παράθυρο του Φλεβάρη, με τον διεθνή γκαρντ να γίνεται... ένας μικρός Σπανούλης και απέναντι στην Ολλανδία να σημειώνει ρεκόρ καριέρας με την Εθνική, έχοντας 26 πόντους, με 9/18 σουτ εντός παιδιάς, 3 ριμπάουντ, 8 ασίστ και 2 κλεψίματα.

Παρόλα αυτά, εκείνη η μεγάλη βραδιά στο Περιστέρι παραμένει η κορυφαία της καριέρας του Βασίλη Τολιόπουλου. Λέτε, μαζί με όλα τα σπουδαία που κάνει φέτος, να τον δούμε να την ξεπερνά; Ο χρόνος θα το δείξει...

Ο Τολιόπουλος «εκτοξεύει» την καριέρα του έχοντας την... αύρα του Σπανούλη
ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

10:41 - 27.02.2024

Ο Τολιόπουλος «εκτοξεύει» την καριέρα του έχοντας την... αύρα του Σπανούλη

Όταν η Εθνική τον χρειάστηκε εκείνος έκανε δυναμικό step up και οδήγησε εκ του ασφαλούς την ομάδα στη νίκη. Ο Βασίλης Τολιόπουλος επιβεβαίωσε και στη Χάγη την καταπληκτική φόρμα στην οποία βρίσκεται, έχοντας αυτή την φορά και την αύρα από τον Βασίλη Σπανούλη να τον ακολουθεί.