Όταν κερδίζεις και στην κακή σου μέρα, είσαι ΜΕΓΑΛΗ ομάδα
i

Παπανικολάου / © Intime

Όταν κερδίζεις και στην κακή σου μέρα, είσαι ΜΕΓΑΛΗ ομάδα

Aχιλλέας Μαυροδόντης 00:12 - 06.12.2022 / Ανανεώθηκε: 01:22 - 06.12.2022

Ο Αχιλλέας Μαυροδόντης γράφει για τον Ολυμπιακό και τη μεγάλη του νίκη επί του Παναθηναϊκού, η οποία ήρθε σε μια βραδιά που επιθετικά οι Πειραιώτες δεν βρέθηκαν σε καλή κατάσταση.

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός σε ένα ντέρμπι σαν να ήταν βγαλμένο από άλλες εποχές! Χαμηλός ρυθμός, νευρικότητα, πολλά λάθη, κακές επιλογές και μπόλικο μπασκετικό ξύλο. Γενικά ένα από τα ματς που έχουν μια άγρια ομορφιά. Η αλήθεια είναι πως είχαμε καιρό να δούμε ένα παιχνίδι σαν αυτό, με τις δύο ομάδες να είναι κακές στην επίθεση, άσχοχες και τόσο νευρικές. Από την άλλη βέβαια, πρέπει να δώσουμε τα εύσημα και στις άμυνες.

Πάμε όμως στα του Ολυμπιακού. Υπάρχουν αρκετά σημεία που αξίζει να σταθούμε, τα οποία μπορούμε να τα πιάσουμε ένα – ένα. Πρώτο είναι ο Κάνααν.

Ο Αϊζάια Κάνααν ήταν εκπληκτικός στην αρχή του αγώνα. Πήρε όλες τις σωστές επιλογές, τιμώρησε την κακή άμυνα του Παναθηναϊκού και μπήκε στον αγώνα με 8 πόντους.

Το παράδοξο της ιστορίας είναι πως οι 24 πόντοι του πρώτου δεκαλέπτου ήταν όλοι από τρεις παίκτες, με Κάνααν, Βεζένκοφ και Φαλ να έχουν από 8.

Επιστρέφοντας στον Αμερικανό, ίσως και να άξιζε περισσότερο χρόνο. Το σημαντικό όμως ήταν ότι με το ξεκίνημά του ανάγκασε τον Παναθηναϊκό να έχει μόνιμα το μυαλό του σε αυτόν.

Μπορεί να το κάνει, για αυτό αποκτήθηκε και ευελπιστώ η εμφάνιση του πρώτου δεκαλέπτου να είναι η αρχή για κάτι πολύ καλό στη συνέχεια. Ας μην τρελαθούμε άλλωστε, για τον Κάνααν μιλάμε, των 7 ετών στο ΝΒΑ, που πέρσι με το σουτ του είχε κάνει πάμπολλες ζημιές σε ολόκληρη την Ευρωλίγκα!

Δεύτερο κομμάτι που πρέπει να σταθούμε είναι ο Μουσταφά Φαλ. Ο Γάλλος ήταν κυρίαρχος και δεν είναι υπερβολή αν πούμε ότι έχει πάρει το σκαλπ του Παπαγιάννη!

Μπήκε μέσα με όρεξη, πήρε πολλές μπάλες και τελείωσε καλά τις φάσεις, όπως φαίνεται και από τους 17 πόντους, που ήρθαν με 8/13 εντός παιδιάς. Παράλληλα είχε και 9 ριμπάουντ. Το βασικό όμως είναι πως πήρε την ομάδα πάνω του σε πολλά σημεία που οι συμπαίκτες του είχαν κολλήσει και μπόρεσε να κάνει την διαφορά. Γι’ αυτό επένδυσε πάνω του ο Γιώργος Μπαρτζώκας.

Ένα ακόμα κομμάτι που θα σταθούμε είναι η άμυνα. Ο Ολυμπιακός δεν άφησε αμαρκάριστα σουτ και ανάγκασε τον Παναθηναϊκό, μια ομάδα που – πλέον – παίζει κυρίως με το ένστικτο, να πάει σε πολύ δύσκολα σουτ. Αυτά σε πολλές περιπτώσεις μπήκαν, όπως τα δύο του Λι και αυτό του Μπέικον στο τέλος, σήμερα αυτά μπήκαν, άλλες φορές δεν θα μπουν.

Για το Βεζένκοφ δεν χρειάζεται να πούμε κάτι. Τα ξέρετε. Είναι ο καλύτερος παίκτης της Ευρώπης και ακόμα και σε ένα ματς που κουράστηκε από τα 37:46, ήταν και πάλι καταλυτικός. 22 πόντους είχε πάλι.

Πάμε στο τελευταίο κομμάτι. Όπως είπαμε, ο Ολυμπιακός δεν ήταν σε καλή βραδιά, όμως κατάφερε να κάνει το κάτι παραπάνω και να πάρει τη νίκη. Αυτό τι σημαίνει όμως;

Αυτό σημαίνει πως ο Ολυμπικός έδειξε για ΑΚΟΜΑ μια φορά πως είναι μια μεγάλη ομάδα. Να το γράψουμε πιο σωστά. ΜΕΓΑΛΗ ΟΜΑΔΑ!

Το Refuse to lose είναι μότο εδώ και πολλά χρόνια και το είδαμε για ακόμα μια φορά να ξετυλίγεται στο παρκέ. Ακόμα και όταν τα πράγματα στράβωσαν, ο Ολυμπιακός έδειξε τη στόφα του και εν τέλει απέδειξε πως και φέτος, παρότι ο Παναθηναϊκός έχει βελτιωθεί, είναι ακόμα καλύτερος και θα το αποδείξει όταν χρειαστεί.

Περισσότερα την Παρασκευή στο ΣΕΦ και τον αγώνα με τη Βίρτους…

ΥΓ. Όταν το ΣΕΦ είναι γεμάτο, η ατμόσφαιρα είναι κάτι μαγικό. Μακάρι να το ζήσουμε πολλές φορές φέτος αυτό…

ΥΓ2. Ο Κάνααν έδειξε δείγματα του ποιος είναι. Λίγη ακόμα υπομονή και τα πράγματα θα γίνουν ακόμη καλύτερα για τον Αμερικανό. Με λίγα λόγια, ήξερε τι έκανε ο Μπαρτζώκας όταν τον υπέγραφε.

ΥΓ3. Με όλο το σεβασμό, δεν πιστεύω πως έγινε κάποια αλλοίωση αποτελέσματος. Θα δω ξανά το ματς, όμως σε γενικές γραμμές και οι δύο ομάδες μπορούν να έχουν παράπονα.

ΥΓ4. Τι παιχτάρα είσαι ρε Ντουέιν Μπέικον…