Στη δεύτερη θέση θα φανούν τα κότσια του Παναθηναϊκού

Τσέριν και Παλάσιος

i

© ΙΝΤΙΜΕ

Στη δεύτερη θέση θα φανούν τα κότσια του Παναθηναϊκού

Μπάμπης Τσιμπίδας 15:35 - 10.03.2023 / Ανανεώθηκε: 15:35 - 10.03.2023

Ο Παναθηναϊκός επανήρθε στο ρόλο του κυνηγού και τώρα είναι αυτός ο οποίος δεν έχει το παραμικρό περιθώριο λάθους.

Στη μεγαλύτερη διάρκεια του φετινού πρωταθλήματος, ο Παναθηναϊκός ήταν πρωτοπόρος, οι διώκτες του τον καταδίωκαν και το μόνο που αυξομειωνόταν ήταν η διαφορά στη βαθμολογία. Πλέον, μετά το διπλό της ΑΕΚ στο Περιστέρι με 1-0 επί του Ατρόμητου, το Τριφύλλι πρέπει να συνηθίσει σε μία νέα κατάσταση. Τουλάχιστον, προσωρινά...

Από εκεί που τον κυνηγούσαν, τώρα ο Παναθηναϊκός θα πάρει ρόλο κυνηγού. Αναμφίβολα είναι μία διαφορετική διαδικασία και το κάθε λάθος κοστίζει ακόμα περισσότερο, ειδικά όταν αυτή που προπορεύεται είναι η ΑΕΚ του Αλμέιδα, πού έχει αποδείξει την ικανότητά της να νικάει και μεγαλώνει διαρκώς την αυτοπεποίθησή της.

Στον αντίποδα, κάθε συναίσθημα που σχετίζεται με τον πρωταθλητισμό, είναι καινούργιο για τους «πράσινους». Πρόκειται για ένα γκρουπ ποδοσφαιριστών που το διάστημα που βρίσκονται στο «Γεώργιος Καλαφάτης» -από τον παλαιότερο, μέχρι τον νεότερο- δεν έχουν διεκδικήσει τον τίτλο του πρωταθλητή.

Άρα, κατά κάποιο τρόπο, όπως έπρεπε να συνηθίσουν στην κορυφή, τώρα πρέπει να συνηθίσουν και στην καταδίωξη. Φυσικά, μεγάλη σημασία έχει και πόσοι θα διεκδικήσουν τον τίτλο. Γιατί είναι διαφορετικό να εξελιχθεί σε κούρσα για δύο (Παναθηναϊκός και ΑΕΚ) και θα έχει πολύ μεγαλύτερο σασπένς εάν ο Ολυμπιακός διατηρηθεί ζωντανός ή επανακάμψει και ο ΠΑΟΚ.

Εξυπακούεται ότι αυτό σχετίζεται με τον κίνδυνο που θα έχει ο Παναθηναϊκός να χάσει τη δεύτερη θέση και αν θα νιώθει βέβαιος για τον μίνιμουμ σκοπό, ώστε θα διεκδικήσει χωρίς άγχος το καλύτερο. Όσο και αν ακούγεται οξύμωρο, ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς είχε θέσει ως στόχο από την αρχή της σεζόν, να τερματίσει η ομάδα του στις δύο πρώτες θέσεις της βαθμολογίας και να πάρει μέρος στα προκριματικά του Champions League της περιόδου 2020-2024.

Πρακτικά μιλώντας, αυτό το ευρωπαϊκό «εισιτήριο» δίνει, εκτός από το πρεστίζ της συμμετοχής στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, και τη δυνατότητα με μία πρόκριση το καλοκαίρι, ο Παναθηναϊκός να παίξει σίγουρα σε όμιλο! Απλώς θα ξεκαθαρίσει το πού!

Κάτι που το επιθυμεί μετά... μανίας ο Γιοβάνοβιτς, για να πιστοποιήσει με χειροπιαστά αποτελέσματα την πρόοδο των ποδοσφαιριστών του. Σίγουρα, τον οπαδό ενός συλλόγου τον ενδιαφέρουν οι τίτλοι και τα υπόλοιπα τον αφήνουν παγερά αδιάφορο. Ωστόσο, επειδή ο Γιοβάνοβιτς -όπως εξήγησε και στη συνέντευξη Τύπου της προηγούμενης Δευτέρας- δουλεύει με βάση ένα ποδοσφαιρικό σχέδιο. Θέλει μεν το καλύτερο, αλλά ο σκοπός είναι να βλέπει την εξέλιξη. Για αυτό και ο Σέρβος θέτει συγκεκριμένους στόχους και τους περιγράφει σε κάθε ευκαιρία.

Με δεδομένο ότι η ΑΕΚ προσπέρασε τον Παναθηναϊκό μόλις την Τετάρτη, η πρώτη αντίδραση των παικτών του Τριφυλλιού θα φανεί την Κυριακή στο Περιστέρι κόντρα στον Ατρόμητο στην τελευταία αγωνιστική της κανονικής διαρκείας. Την ίδια ώρα ,η ΑΕΚ θα υποδέχεται τον Ολυμπιακό στη Νέα Φιλαδέλφεια και το βράδυ της ίδιας μέρας θα έχουμε την πρώτη εικόνα για τα Play Offs…

var disqus_config = function () { this.callbacks.onNewComment = [function(comment) { trackCommentGA4(comment); }]; }; (function() { var d = document, s = d.createElement('script'); s.src = 'https://www-sportal-gr.disqus.com/embed.js'; s.setAttribute('data-timestamp', +new Date()); (d.head || d.body).appendChild(s); })(); function trackCommentGA4(comment) { window.dataLayer = window.dataLayer || []; window.dataLayer.push({ event: 'submit_comment', form_state: 'success', method: 'cms' }); }