Ένα καθαρό διαιτητικό «μήνυμα» για τη συνέχεια

Έντονα παράπονα έχει ο Παναθηναϊκός από τη διαιτησία.

i

©intime

Ένα καθαρό διαιτητικό «μήνυμα» για τη συνέχεια

Μπάμπης Τσιμπίδας 00:10 - 20.03.2023 / Ανανεώθηκε: 00:27 - 20.03.2023

Ο Παναθηναϊκός δεν ήταν τόσο καλός όσο θα έπρεπε στη Νέα Φιλαδέλφεια, αλλά εάν ο διαιτητής Νταμπάνοβιτς έδειχνε απλώς τα προφανή, θα κάναμε άλλη συζήτηση…

Υπό κανονικές προϋποθέσεις, το 0-0 του Παναθηναϊκού στην «Αγιά Σοφιά» δεν θα ήταν κακό αποτέλεσμα. Η ΑΕΚ απέτυχε στην έδρα της να προσπεράσει και η ομάδα του Γιοβάνοβιτς δεν έπαιξε τόσο καλά, έχοντας ξανά βασικούς μεσοεπιθετικούς σε κακό βράδυ. Όπως τον Παλάσιος και τον Τσέριν, αργότερα τον Μπερνάρ και τον Βέρμπιτς.

Γιατί με αμιγώς ποδοσφαιρικά κριτήρια, ο Παναθηναϊκός σε άλλο ένα ντέρμπι δεν σκόραρε και δεν ήταν αυτός που έπρεπε. Με μία ευκαιρία, άλλη μία υποψία και μόλις ένα σουτ, πρωταθλητής δεν πρόκειται να στεφθεί. Χρειάζεται μεγάλη βελτίωση για να διατηρηθεί στην κορυφή και τουλάχιστον, υπάρχει χρόνος για διροθώσεις…

Ο Παναθηναϊκός έλαβε ξεκάθαρο μήνυμα στην πρεμιέρα των Play Offs για την αντιμετώπιση που θα έχει από τη διαιτησία. Ο Μαυροβούνιος Νίκολας Νταμπάνοβιτς δεν ευνόησε την ΑΕΚ στα όρια του λάθους, με μία δύο υποδείξεις που θα ήταν συζητήσιμες.

Ο Ντάμπάνοβιτς το… πάλεψε

Ο Νταμπάνοβιτς απέδειξε αρκετές φορές τη διάθεση του να ευνοήσει τους «κιτρινόμαυρους», με πιο κραυγαλέα τη μη αποβολή του Άμραμπατ με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 43’, όταν ο Μαροκινός έκοψε με το χέρι την πάσα του Μπρινιόλι. Ήταν μία αποβολή που θα την υποδείκνυε ο ίδιος ο Άμραμπατ στον εαυτό, από αξιοπρέπεια…

Στο 76’ ο Χατζησαφί γκρέμισε τον Παλάσιος, όμως αντί ο Νταμπάνοβιτς να υποδείξει το προφανές φάουλ, έδωσε επιθετικό. Με την ΑΕΚ να βγαίνει γρήγορα στην κόντρα και τους Κουρμπέλη και Ρούμπεν να «κιτρινίζονται» στην προσπάθεια τους να ανακόψουν την αντεπίθεση. Αντί για ένα φάουλ στο κερδισμένο κέντρο, η ραχοκοκαλιά του Τριφυλλιού λαβώθηκε χωρίς λόγο.

Φυσικά, στην εξίσωση προστίθεται και το χέρι του Χατζησαφί από την εκτέλεση φάουλ του Χουάνκαρ στο 36’. Είναι παράβαση που έπρεπε να υποδειχθεί, όμως εδώ η ευθύνη βαραίνει κυρίως τον Πορτογάλο Μπρούνο Εστέβεζ στο VAR, ο οποίος δεν έστειλε τον διαιτητή να προβεί σε ανασκόπηση της φάσης.

Τέλος, ο Νταμπάνοβιτς πήγε να ολοκληρώσει το «έγκλημα» του στο όγδοο λεπτό των καθυστερήσεων. Σε εκτέλεση κόρνερ του Μάνταλου, ο Παλάσιος βρήκε τη μπάλα πριν από τον Αραούχο, αλλά ο ανεκδιήγητος Μαυροβούνιος σφύριξε πέναλτι. Στο οποίο κατά πάσα πιθανότητα θα επέμενε ακόμα και αν το έβλεπε στο VAR, αλλά αναγκάστηκε να το πάρει πίσω λόγω του επιθετικού φάουλ που είχε προηγηθεί από τον Σιμάνσκι στον Κώτσιρα

Τα PlayOffs πιο συναρπαστικά από ποτέ

Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα στην «Αγιά Σοφιά», τα Play Offs μόλις άρχισαν και η μάχη θα είναι μακρά. Ο Ολυμπιακός είχε εύκολο έργο στο Πανθεσσαλικό Στάδιο απέναντι στον ΝΠΣ Βόλο και ουδείς περίμενε κάτι διαφορετικό από τη νίκη του.

Το πιο ηχηρό ήταν το διπλό του ΠΑΟΚ στο «Κλεάνθης Βικελίδης» 2-1, με ανατροπή αφού ο Άρης προηγηθηκε στο σκορ. Οι «ασπρόμαυροι» απείχαν ελάχιστα από την κατάρρευση μετά το 1-0 του Πάλμα και το δεύτερο γκολ των γηπεδούχων έμοιαζε θέμα χρόνου. Παρόλα αυτά, οι παίκτες του Ραζβάν Λουτσέσκου άντεξαν και επικράτησαν καθαρά και χωρίς αμφισβήτηση.

Αυτό που προμηνυόταν σε κούρσα για δύο, εξελίσσεται σε μάχη τεσσάρων. Κανένας δεν μπορεί να απαγορεύσει πρωτίστως στον Ολυμπιακό, αλλά και στον ΠΑΟΚ, πως δικαιούνται να πιστεύουν στην πρωτιά. Άρα, ο Παναθηναϊκός θα έχει πολύ μεγαλύτερο ανταγωνισμό.

To βέβαιο είναι πως ο Γιάννης Αλαφούζος πιστεύει στον τίτλο και το έδειξε με το πριμ που έταξε στους ποδοσφαιριστές. Ο Γιώργος Σακελλαρίου αποκάλυψε τα ποσά το πρωί της Κυριακής και τα νούμερα δείχνουν μία συμπεριφορά του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ, μοναδική στα χρονικά της δεκαετούς ενασχόλησης του με το Τριφύλλι.