Όλα στραβά κι ανάποδα!

Απογοήτευση παικτών Ολυμπιακού

i

© Intime

Όλα στραβά κι ανάποδα!

Ο Διονύσης Βερβελές στέκεται στην κάκιστη εικόνα του Ολυμπιακού στη Λεωφόρο, αλλά και στη δύσκολη συνέχεια…

Τέτοια πίκρα και απογοήτευση που «κέρασε» η ομάδα τον κόσμο της, δεν υπάρχει! Ο Ολυμπιακός στη Λεωφόρο αποδείχθηκε για τα καλά κατώτερος των περιστάσεων και πιστεύω πως ίσως ήταν το χειρότερο φετινό ματς στις διοργανώσεις εντός συνόρων. Γιατί και από την ΑΕΚ ηττήθηκε στο Κύπελλο με 3-0, αλλά… Κι εκεί βέβαια είχε αυτογκόλ. Κι εκεί είχε εύκολα λάθη, έδωσε δικαιώματα. Είχε, όμως και δύο δοκάρια, ένα γκολ που ακυρώθηκε, άλλη μια καλή ευκαιρία. Το 2-1 π.χ. θα έδειχνε πιο δίκαιο ως εικόνα. Στη Λεωφόρο, δεν έδειξε να αξίζει τίποτα περισσότερο!

Υπάρχει εξήγηση; Ο Ανιγκό στις δηλώσεις του προσπάθησε να δικαιολογήσει τις επιλογές του. Προτίμησε τον Ελ Αραμπί αντί του Μπακαμπού, γιατί του είπε λέει πως ένιωθε κουρασμένος μετά την προσπάθεια με τον ΠΑΟΚ. Μάλιστα. Αποφάσισε να δώσει φανέλα βασικού στον Χάμες, ο οποίος στα δικά μου μάτια είναι ανέτοιμος για τέτοιο επίπεδο αγώνων και ανασταλτικά, σου δίνει την εντύπωση πως παίζεις με… δύο λιγότερους. Όταν πας τον Φορτούνη στα άκρα που δεν είναι και η καλύτερή του, ξέρεις τι θα χάσεις και τελικά, όχι, όλοι οι καλοί δεν χωράνε. Τους ενδοιασμούς μου για το σχήμα με τα τρία «δεκάρια» τους είχα εκφράσει κι από όταν το έκανε ο Μίτσελ. Όταν από τα λάθη σου δεν μαθαίνεις, το πιο επικίνδυνο είναι να τα πληρώσεις. Ε, όταν τα λάθη τα κάνουν δύο παίκτες με την εμπειρία του Παπασταθόπουλου και του Ελ Αραμπί, τι να ζητήσεις μετά από τον κάθε… Ρέτσο.

Ο Ολυμπιακός παίζει σε κάθε ματς υπό καθεστώς πίεσης. Και αυτή πιστεύω, αποτυπώνεται ακόμη και σε απλές κινήσεις παικτών του. Δεν γίνεται ένας παίκτης του επιπέδου του Σωκράτη να κάνει τέτοιο λάθος! Μπαίνει μπροστά ο Παναθηναϊκός. Μετά από ένα αχρείαστο κόρνερ, με τον Πασχαλάκη να μην εκτιμά σωστά την πορεία της μπάλας, έρχεται και το 2-0. Με αυτογκόλ του Ελ Αραμπί παρακαλώ. Το ζήσαμε και αυτό!

Ο Ανιγκό διάβασε το παιχνίδι λάθος. Ο Γιοβάνοβιτς αποδείχθηκε πολύ πιο διαβασμένος και σε έναν Ολυμπιακό χωρίς τρεξίματα και κατοχή μπάλας, ανέβασε ρυθμό. Φαίνονταν να μην μπορούν να ακολουθήσουν οι «ερυθρόλευκοι».

Τι κι αν ήρθαν αλλαγές στο ημίχρονο, αλλά και αργότερα, τίποτα δεν άλλαξε και ο Ολυμπιακός πραγματοποίησε μία από τις χειρότερες εμφανίσεις του στη Λεωφόρο. Το πρόβλημα, όμως, δεν είναι μόνο στην απώλεια βαθμών. Το πρόβλημα είναι πως οι ποδοσφαιριστές με την εικόνα τους έδωσαν δικαιώματα στον κάθε… τυχάρπαστο και βασιλιά της καχυποψίας, να λέει τα δικά του.

Ναι, πήγε να χάσει στη Λεωφόρο ο Ολυμπιακός, να καθίσει… Αυτό διαβάζουμε από χθες το βράδυ, σύμφωνα με τους «ειδικούς», λες και δεν μπορείς να χάσεις αν είσαι αποκαρδιωτικός. Και γι’ αυτή τη σπέκουλα, τη μεγαλύτερη ευθύνη την φέρουν οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές. Γιατί όταν είσαι… κυριλέ και χαλαρός, δίνεις δικαιώματα να σου λέει ο καθένας με ψευδώνυμο, την ιστορία του.

Να ζημιώνεται επικοινωνιακά ο Ολυμπιακός που ακόμη και αν δεν τα καταφέρει να φτάσει στην κορυφή, θα πρέπει να παίξει για την ιστορία του. Δεν χωράει το δικό μου μυαλό, ότι ο Ολυμπιακός μπορεί να αποτελέσει το ρυθμιστή των πλέι οφ.

Την επόμενη αγωνιστική θα υποδεχθεί την ΑΕΚ. Οφείλει να την νικήσει για να πάει ξανά στο -3 και να ελπίζει σε γκέλα του Παναθηναϊκού στην Τούμπα, για να ξαναμπεί στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος. Αυτό πρέπει να κάνει. Δεν είναι εύκολο, ναι, αλλά το πρόγραμμα μπορεί να τον επαναφέρει, αν θυμίσει Ολυμπιακό και όχι αυτόν που πήγε με ερυθρόλευκες φανέλες χθες στη Λεωφόρο, αλλά δεν ήταν… ο Ολυμπιακός!

Μεσολαβεί ένα ματς με την ΑΕΚ τη Μεγάλη Τετάρτη για το Κύπελλο. Να είχες ένα σκορ 1-0, 2-0 από το πρώτο ματς, να έλεγες πως θα το παλέψεις. Τώρα, όμως, πας πληγωμένος, με τον κόσμο πικραμένο. Και είναι ένα ματς που θα πας χωρίς άγχος, αλλά… μπορεί να σου κάνει το Πάσχα ακόμη χειρότερο.

Γιατί το πιο πιθανό σενάριο, θα είναι ο Ολυμπιακός το βράδυ της Μεγάλης Τετάρτης να είναι και στο -6 από το πρωτάθλημα αλλά και αποκλεισμένος από το Κύπελλο. Δεν πιστεύω σε θαύματα, σε αυτό το επίπεδο και με αυτές τις συνθήκες.

Το χειρότερο που έκαναν οι παίκτες χθες, είναι πως δεν δίνουν τροφή για άλλα. Αυτό που συνέβη π.χ. με την αλλαγή των Πολωνών διαιτητών του ΑΕΚ-Άρης, χρήζει έρευνας σοβαρής. Πρέπει να απολογηθούν και να παραιτηθούν από την ΚΕΔ, από την ΕΠΟ. Σου λέει ένας μέσος Ολυμπιακός, όμως, τώρα «τι να τα κάνω αυτά…». Εξίσου σοβαρά θέματα είναι αυτά, αλλά με την απογοήτευση που εισέπραξε, δεν έχει κουράγιο να αναλύσει. Ο Ολυμπιακός με τη διοίκησή του, όμως, θα πρέπει να ασχολούνται, ξεκάθαρα. Όπως θα έχουν και πολύ δύσκολο έργο για τη νέα σεζόν. Γιατί και πολλοί παίκτες θα χρειαστούν και ένας προπονητής που θα εμπνεύσει.

Κάτι ακόμη… Ο Ολυμπιακός ακόμη και αν δεν τα καταφέρει για τον τίτλο, που δείχνει πλέον το πιο πιθανό σενάριο, πρέπει να κυνηγήσει τη δεύτερη θέση. Ακόμη και τρίτος να τερματίσει, αν ο ΠΑΟΚ πάρει το Κύπελλο, θα τρέχει προκριματικά του Conference League και αν κάποιοι πιστεύουν πως δεν θα επηρεάσει τον προγραμματισμό του για τη νέα σεζόν, είναι μακριά νυχτωμένοι. Το πιο δύσκολο κομμάτι πάντως, θα είναι η αξιολόγηση αυτού του ρόστερ. Γιατί αρκετοί δείχνουν πως δεν μπορούν και η προσέγγιση πρέπει να είναι κυνική. Ο Ολυμπιακός για μένα πρέπει να γίνει ξανά αθλητική ομάδα, να έχει και ταλέντο, να αντέχει και τα λάθη.

Παραβιάστηκαν πολλές βασικές αρχές του ποδοσφαίρου για πολλούς λόγους και τώρα… τρέχει και δεν φτάνει. Και σίγουρα, η δουλειά που θα έχει να κάνει η διοίκηση των Πειραιωτών το καλοκαίρι του 2023, θα είναι περισσότερη από αυτή του 2022. Το θέμα είναι πως ζούμε και μια χρονιά που έχει πολύ τοξικότητα. Φταίνε τα πάντα, σε όλους. Μία ο Σωκράτης, μία ο Σισέ. Μία ο Ρέτσος, μία ο Βατσλίκ. Μία ο Άβιλα, μία ο Μίτσελ. Μία ο Ζινκερνάγκελ, μία ο Μασούρας. Και… πάει και με πολλούς άλλους ακόμη. Είναι περίεργο μονοπάτι η συνέχεια και καλό είναι για μένα να υπάρχει ψυχραιμία και αντοχή, γιατί πιστεύω πως δεν τα έχουμε δει όλα ακόμη… Έχουμε πολλά μπροστά μας.

Καλό Πάσχα σε όλους με υγεία. Να προσέχετε τους εαυτούς σας και να είστε πάντα καλά!

Tags: