Το μήνυμα «επιστροφής» του Χεζόνια και η παγίδα του +44 για τον Παναθηναϊκό

Ο Μάριο Χεζόνια

i

© Intime

Το μήνυμα «επιστροφής» του Χεζόνια και η παγίδα του +44 για τον Παναθηναϊκό

Ηλίας Λαλιώτης 08:41 - 20.05.2023 / Ανανεώθηκε: 08:41 - 20.05.2023

Ο Ηλίας Λαλιώτης γράφει για το τι θα πρέπει να προσέξει ο Παναθηναϊκός στο Game 2 κόντρα στο Περιστέρι, αλλά και την ατάκα του Μάριο Χεζόνια στην κάμερα του Sportal.

Ο Παναθηναϊκός είναι έτοιμος για το δεύτερο παιχνίδι της ημιτελικής σειράς της Basket League κόντρα στο Περιστέρι (20/5, 19:15), θέλοντας να κάνει το αποφασιστικό βήμα για την πρόκρισή του στους τελικούς.

Μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας βέβαια… Την ίδια στιγμή διεξάγεται στο Κάουνας το Final Four της Euroleague και κανείς φίλαθλος της ομάδας, ούτε όσοι βρίσκονται σε αυτή, δεν γίνεται να μην έχουν στο μυαλό τους πόσο τους λείπει αυτή η εμπειρία. Όλοι θα ήθελαν να βρίσκονται εκεί. Ανυπομονούν για τη μέρα που θα επιστρέψουν εκεί που ανήκουν. Ειδικά τώρα που αντιλαμβάνονται πως χτίζεται κάτι πολύ καλό για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος.

Ανάμεσά τους και ο Μάριο Χεζόνια! Ο Κροάτης σταρ της Ρεάλ Μαδρίτης, λίγα λεπτά μετά τη σπουδαία πρόκριση της «μισής» Ρεάλ στον τελικό της Euroleague επί της πολυδιαφημισμένης Μπαρτσελόνα, δεν κρατήθηκε και φανέρωσε την «πράσινη» καρδιά του. Μίλησε όπως κάθε οπαδός του, αν και η δική του ατάκα έχει ακόμα μεγαλύτερη σημασία, αν αναλογιστούμε πως είναι ένας επαγγελματίας μπασκετμπολίστας που έχει μπροστά του μια τεράστια πρόκληση.

Όταν ρωτήθηκε από τον συνάδελφο, Αχιλλέα Μαυροδόντη, στην κάμερα του Sportal για το αν είναι ιδιαίτερο για αυτόν να παίζει κόντρα στον Ολυμπιακό σε ένα τόσο μεγάλο παιχνίδι, είπε αυτό που σκέφτονται όλοι οι φίλοι της καλύτερης ομάδας στον ελληνικό αθλητισμό. «Ιδιαίτερο θα είναι όταν ο Παναθηναϊκός επιστρέψει εκεί που ανήκει, στο Final Four»! Αυτή την «επιστροφή» επιθυμούν όλοι και αυτό το μήνυμα έστειλε και ο Μάριο Χεζόνια.

Τώρα, αν η επιστροφή του Παναθηναϊκού στο κορυφαίο επίπεδο, συνδυαστεί και με την επιστροφή του ίδιου του Κροάτη στην ομάδα της καρδιάς του είναι κάτι που θα ξεκαθαρίσει το επόμενο διάστημα. Το σίγουρο είναι πως η διάθεση και από τις δύο πλευρές είναι υπαρκτή. Από αυτό όμως, μέχρι να υπάρξουν οι προϋποθέσεις για να ολοκληρωθεί, υπάρχει ακόμα απόσταση.

Μέχρι όμως αυτές τις… επιστροφές, η πραγματικότητα του σήμερα θέλει τον Παναθηναϊκό να αγωνίζεται στο Περιστέρι. Η ομάδα του Χρήστου Σερέλη εξέπληξε τους πάντες ευχάριστα με την εμφάνισή της στο πρώτο παιχνίδι της σειράς στο ΟΑΚΑ. Έκανε πράγματα στο παρκέ που δεν είχαμε ξαναδεί φέτος. Είχε συγκέντρωση και σοβαρότητα για 40 λεπτά, έπαιξε άμυνα με «λύσσα» και «διάβασε» πολύ καλά όλες τις καταστάσεις στην επίθεση, δημιουργώντας ανέλπιστα καλά με 32 ασίστ (ισοφάρισε το ιστορικό ρεκόρ του για τα playoffs).

Ο Παναθηναϊκός ήταν ΟΜΑΔΑ κι έκανε πράγματα που δεν είχαμε ξαναδεί φέτος

Ο Παναθηναϊκός ήταν ΟΜΑΔΑ κι έκανε πράγματα που δεν είχαμε ξαναδεί φέτος

Ο Ηλίας Λαλιώτης γράφει για τον πρώτο ημιτελικό του Παναθηναϊκού με το Περιστέρι, την πρώτη εξαιρετική αντίδραση μετά την αποχώρηση του Ντουέιν Μπέικον και το κριτήριο για τη συνέχεια.

Το τελικό 101-57 και η διαφορά των 44 πόντων έφεραν με μεγάλη άνεση και ευκολία, ωστόσο αποτελεί και παγίδα για τους παίκτες του Παναθηναϊκού. Και ταυτόχρονα κριτήριο για το αν ο Χρήστος Σερέλης έχει πράγματι καταφέρει να αλλάξει την εικόνα της ομάδας του μέσα σε τρεις εβδομάδες αρκετών προπονήσεων.

Το Περιστέρι θα αντιδράσει μετά τη συντριβή. Ειδικά από το στιγμή που έχει στον πάγκο του έναν άνθρωπο με τον εγωισμό που είχε ο Βασίλης Σπανούλης ως παίκτης. Οι «πράσινοι» θα πρέπει να είναι έτοιμοι γι’ αυτό, ώστε να αποδείξουν πως η φετινή χρονιά θα μπορούσε να είναι πολύ καλύτερη υπό διαφορετικές προϋποθέσεις.