Το μοναδικό πλεονέκτημα που έχει ο Παναθηναϊκός στους τελικούς

Ο Δημήτρης Αγραβάνης

i

© Intime

Το μοναδικό πλεονέκτημα που έχει ο Παναθηναϊκός στους τελικούς

Ηλίας Λαλιώτης 23:08 - 30.05.2023 / Ανανεώθηκε: 23:09 - 30.05.2023

Ο Ηλίας Λαλιώτης γράφει για την πρόκριση που πήρε ο Παναθηναϊκός με τη ψυχή στο στόμα και αυτά που θα πρέπει να κάνει η ομάδα του Χρήστου Σερέλη στους τελικούς κόντρα στον Ολυμπιακό για να μην χάσει με κάτω τα χέρια.

Έστω και την ύστατη στιγμή ο Παναθηναϊκός έκανε το χρέος του κόντρα στο Περιστέρι. Σίγουρα το γεγονός ότι η σειρά έφτασε στο 5ο παιχνίδι δείχνει και την κατάσταση που βρίσκεται η ομάδα. Και ουσιαστικά αναδεικνύει όλα τα προβλήματα που είχε φέτος. Τα σκαμπανεβάσματα στην απόδοση, τα νεκρά διαστήματα και τα δομικά προβλήματα.

Στο Game 5 επιχείρησε να χτυπήσει για μια ακόμα φορά στις αδυναμίες του αντιπάλου του και έδειχνε να τα καταφέρνει από την πρώτη περίοδο. Και πάλι όμως «έχασε» το μυαλό του στη δεύτερη περίοδο και επέτρεψε στην ομάδα του Σπανούλη και τον Φρανσίσκο να ξαναμπούν στο παιχνίδι.

Για μια ακόμα φορά, το διάλειμμα του ημιχρόνου λειτούργησε ευεργετικά. Οι «πράσινοι» βγήκαν από τα αποδυτήρια αποφασισμένοι και το σχήμα που επέλεξε ο Σερέλης με Λι, Γκριγκόνις, Πονίτκα, Αγραβάνη και Παπαγιάννη λειτούργησε ιδανικά σε άμυνα και επίθεση. Ο Λιθουανός γκαρντ έδειξε για ένα ακόμα παιχνίδι μετά την άφιξη του Έλληνα προπονητή, αλλά και την αποχώρηση του Ντουέιν Μπέικον, πως αποτελεί την ποιοτικότερη λύση στην επίθεση. Έχει βρει ρόλο και τρόπο για να ξεδιπλώσει το ταλέντο του. Μέσα από καταστάσεις ένας εναντίον ενός δημιουργεί για τον ίδιο και τους συμπαίκτες του.

Κομβικός, βέβαια, ήταν και ο Δημήτρης Αγραβάνης, καθώς πέρα από τη γνωστή καλή του άμυνα έδωσε πολλές λύσεις και επιθετικά και έκρινε οριστικά το παιχνίδι με 13 πόντους μέσα σε μια περίοδο! Έκανε το καλύτερό του παιχνίδι με τη φανέλα του Παναθηναϊκού, κέρδισε το χειροκρότημα από την εξέδρα και μένει να δούμε αν θα «ξεκλειδώσει» για να προσφέρει ακόμα περισσότερα στους τελικούς.

Αγραβάνης: «Ο Σπανούλης θα κατακτήσει την κορυφή – Ο Ολυμπιακός παίζει κάτι σαν… μουσικές καρέκλες» (vid)
STOIXIMAN BASKET LEAGUE

21:42 - 30.05.2023

Αγραβάνης: «Ο Σπανούλης θα κατακτήσει την κορυφή – Ο Ολυμπιακός παίζει κάτι σαν… μουσικές καρέκλες» (vid)

Ο Δημήτρης Αγραβάνης είχε μόνο καλά λόγια να πει μετά το τέλος της νίκης του Παναθηναϊκού επί του Περιστερίου (81-67) για τον πρώην προπονητή του στο Περιστέρι, Βασίλη Σπανούλη. Ο παίκτης των πρασίνων εμφανίστηκε σίγουρος ότι ο Kill Bill θα έχει ανάλογη πορεία στους πάγκους, με αυτή που είχε ως παίκτης.

Μιας και αναφερθήκαμε στις μάχες με τον Ολυμπιακό, τα πράγματα είναι αυτονόητα. Οι Πειραιώτες είναι το μεγάλο και αδιαφιλονίκητο φαβορί. Έχουν περισσότερες και ποιοτικότερες λύσεις, έχουν την ψυχολογία με το μέρος τους κι ένα μεγάλο σερί (13-0) να τους ακολουθεί. Το ότι γύρισαν... πληγωμένοι από το Κάουνας δεν θεωρώ πως παίζει μεγάλο ρόλο. Και στο παρελθόν, έχει γίνει κάτι ανάλογο, αλλά ο Παναθηναϊκός ήταν ο ίδιος καλά και δεν είχε να φοβηθεί κανένα «πληγωμένο θηρίο». Τον κέρδισε και μετά από κατάκτηση Euroleague και μετά από αποτυχία. Πλέον, όμως το Τριφύλλι όχι απλά δεν είναι καλά, αλλά είναι στη χειρότερη δυνατή κατάσταση της σύγχρονης ιστορίας του.

Οπότε θα πρέπει να έρθουν τα πάνω-κάτω για να δούμε κάτι διαφορετικό σε αυτή τη σειρά. Το μοναδικό, ίσως, πλεονέκτημα που μπορεί να έχουν οι παίκτες του Χρήστου Σερέλη είναι πως δεν έχουν ουσιαστικά τίποτα να χάσουν. Τους έχουν όλοι ήδη χαμένους, μαζί και οι αντίπαλοί τους. Είναι κάτι που υπό προϋποθέσεις θα μπορούσαν να εκμεταλλευτούν, με τη βοήθεια και του κόσμου τους στο ΟΑΚΑ, με περίσσιο πάθος και με τον εγωισμό τους να μιλάει επιτέλους, με όσα έχουν ακούσει (δικαιολογημένα) φέτος. 

Προσωπικά δεν θεωρώ πως αυτά τα στοιχεία θα αλλάξουν πολλά πράγματα, αλλά πρέπει να τα κρατήσουμε στην άκρη του μυαλού μας. Και οι παίκτες του Παναθηναϊκού θα πρέπει να κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους να κλείσουν μια απογοητευτική σεζόν -έστω- με ψηλά το κεφάλι.