Είναι βαριά η φανέλα και... αλλιώς σε αυτό το ΟΑΚΑ

Είναι βαριά η φανέλα και... αλλιώς σε αυτό το ΟΑΚΑ

Ηλίας Λαλιώτης 00:56 - 09.06.2023 / Ανανεώθηκε: 09:21 - 09.06.2023

Ο Ηλίας Λαλιώτης γράφει για τα στοιχεία που έδωσαν τη νίκη στον Παναθηναϊκό και έβαλαν τέλος στο σερί του Ολυμπιακού.

ΟΑΚΑ από τα παλιά... Ντέρμπι από τα παλιά... Οι φετινοί τελικοί της Basket League διαψεύδουν κατηγορηματικά - μαζί και εμένα- τις προβλέψεις για μια ανούσια και τελειωμένη σειρά. Ο Ολυμπιακός ήταν το μεγάλο φαβορί και βάσει της διαφοράς ποιότητας σε λύσεις και βάθος πάγκου θεωρούσαμε οι περισσότεροι πως ο Παναθηναϊκός δεν θα προβάλει αντίσταση. Η πρώτη εμφάνιση της ομάδας του Χρήστου Σερέλη στο ΣΕΦ έστειλε ένα μήνυμα, αλλά κανείς δεν ήξερε αν θα είναι «φωτοβολίδα» ή δήλωση πως ακόμα και σε αυτή την κατάσταση η φανέλα παραμένει βαριά.

Το βράδυ της Πέμπτης στο ΟΑΚΑ επιβεβαιώθηκε το δεύτερο. Και σε αυτό έπαιξε μεγάλο ρόλο και το μόνιμο «σπίτι» -για να μην ξεχνιόμαστε- του συλλόγου. Η ατμόσφαιρα που δημιουργήθηκε θύμισε παλιότερα χρόνια. Ο κόσμος δημιούργησε μια τρομερή ατμόσφαιρα -δυστυχώς δεν έλειψαν τα παρατράγουδα με το γιαούρτωμα του «ερυθρόλευκου» πάγκου- και ήταν αυτός που στο τέλος έσπρωξε τον Παναθηναϊκό προς τη νίκη.

Ήταν φανερό πως από το πρώτο λεπτό πως οι παίκτες του Χρήστου Σερέλη είχαν πάρει ενέργεια από τους φιλάθλους στην εξέδρα. Με το ίδιο αμυντικό πλάνο που εξουδετέρωσε τον Σάσα Βεζένκοφ μέχρι να τραυματιστεί και με ασυνήθιστη ευστοχία από την περιφέρεια, πήρε γρήγορα διψήφια διαφορά. Ωστόσο, τα προβλήματα στην επίθεση δεν άργησαν να έρθουν. Με τον Γκριγκόνις σε κακή βραδιά και με τον Ουόκαπ να αποτελεί άλυτο πρόβλημα, ο Ολυμπιακός επέστρεψε. Η αποβολή του Αμερικανού έμοιαζε να κάνει τα πράγματα πιο εύκολα, αλλά σε κρίσιμες φάσεις στο δεύτερο ημίχρονο έλειψε το καθαρό μυαλό για να πάρει αέρα ο Παναθηναϊκός και να σταθεί πιο γερά στα πόδια του.

Ο έμπειρος Κώστας Παπανικολάου πήγε να πάρει μόνος του το παιχνίδι, αλλά τελικά το έκρινε ο μπαρουτοκαπνισμένος Ματέους Πονίτκα. Για να φτάσει μέχρι εκεί, βέβαια, χρειάστηκε να βάλουν το κορμί τους στη φωτιά οι Μαντζούκας, Αγραβάνης και Παναγιώτης Καλαϊτζάκης.

Μεγαλείο Σερέλη - Η πρώτη του ατάκα ήταν για τον τραυματισμό του Βεζένκοφ: «Πριν πω για τον αγώνα, θα μιλήσω για τον Σάσα» (vids)
STOIXIMAN BASKET LEAGUE

23:42 - 08.06.2023

Μεγαλείο Σερέλη - Η πρώτη του ατάκα ήταν για τον τραυματισμό του Βεζένκοφ: «Πριν πω για τον αγώνα, θα μιλήσω για τον Σάσα» (vids)

Ο Χρήστος Σερέλης μιλώντας μετά το παιχνίδι, Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός, άφησε σε δεύτερη μοίρα το αγωνιστικό σκέλος και μίλησε αρχικά για τον τραυματισμό του Σάσα Βεζένκοφ.

Μην ξεγελιόμαστε, όμως... Ο Ολυμπιακός παραμένει το φαβορί, καθώς η σειρά δεν είναι στο 0-2, όπως θα μπορούσε. Το βάθος του πάγκου του πήρε να πάρει το παιχνίδι στο ΟΑΚΑ και να κάνει το 2-0, παρά τις σημαντικές απουσίες. Ήταν πιο δύσκολο ματς από αυτό του ΣΕΦ και αποδείχθηκε στο παρκέ. Ωστόσο, πλέον, ο Παναθηναϊκός έχει στείλει ένα μήνυμα στους αντιπάλους του και αυτό φαίνεται και από τις αντιδράσεις τους.

Υγ1. Στο πρώτο φετινό 50-50 της διαιτησίας στη Basket League το μεγάλο σερί νικών του Ολυμπιακού έσπασε...

Υγ2. Το έγραψα και στο προηγούμενο blog μου... Για να σταματήσουν τα άσχημα φαινόμενα στα γήπεδα, οι πρώτοι που έχουν υποχρέωση να δώσουν το παράδειγμα είναι οι ίδιοι οι παράγοντες, οι παίκτες και οι προπονητές... Στο ΟΑΚΑ κάποιοι δεν το έκαναν για μια ακόμα φορά.