«Χτίστηκε» για αυτές τις δύσκολες καταστάσεις, ώρα να... αγγίξει το Βερολίνο

«Χτίστηκε» για αυτές τις δύσκολες καταστάσεις, ώρα να... αγγίξει το Βερολίνο

Ηλίας Λαλιώτης 15:40 - 02.05.2024 / Ανανεώθηκε: 10:29 - 17.05.2024

Ο Παναθηναϊκός του Εργκίν Αταμάν έχει αντιδράσει μέσα στη σεζόν κάθε φορά που βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο και παρότι όλα και όλοι είναι εναντίον του, μπορεί να το κάνει μία ακόμα. Γράφει ο Ηλίας Λαλιώτης από το Βελιγράδι.

When the going gets tough, the tough get going... Μια φράση που αποδίδεται στον πατέρα του Τζον Κένεντι, Τζόζεφ και στον προπονητή του αμερικάνικου ποδοσφαίρου, Νουτ Ροκν κα η οποία σημαίνει σε ελεύθερη μετάφραση πως «όταν τα πράγματα γίνονται δύσκολα, οι σκληροί είναι αυτοί που προχωράνε».

Η αγκαλιά του Ομπράντοβιτς στον Σλούκα και τα λόγια του για τη σειρά με τη Μακάμπι
EUROLEAGUE

05:01 - 02.05.2024

Η αγκαλιά του Ομπράντοβιτς στον Σλούκα και τα λόγια του για τη σειρά με τη Μακάμπι

Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς επισκέφθηκε τον Παναθηναϊκό στο ξενοδοχείο του, είχε ένθερμο τετ α τετ με Εργκίν Αταμάν και Κώστα Σλούκα, «φτιάχνοντας» τον πρώην παίκτη του ενόψει Game 4 - Αποστολή Sportal στο Βελιγράδι

Ο φετινός Παναθηναϊκός έχει αποδείξει σε αρκετές περιπτώσεις μέσα στη σεζόν πως έχει το «μέταλλο» για να διαχειριστεί τέτοιες καταστάσεις. Με αυτή τη νοοτροπία τον έχτισε ο Εργκίν Αταμάν και κάπως έτσι έφτασε μέχρι τη δεύτερη θέση της EuroLeague στην κανονική περίοδο.

Υπήρχαν στιγμές κατά τη διάρκεια αυτής της πορείας που τα πράγματα έγιναν δύσκολα για τους «πράσινους». Κάθε φορά όμως ο Εργκίν Αταμάν και οι παίκτες του έδιναν απαντήσεις στην αμφισβήτηση που υπήρχε. Στην αρχή της σεζόν, τον Οκτώβριο, μετά το φυσιολογικά «αργό» ξεκίνημα και τις ήττες από Μακάμπι στο ΟΑΚΑ και τη βαριά ήττα από τη Φενέρ στην Πόλη, οι Πράσινοι «απάντησαν» με το μεγαλοπρεπές διπλό στο ΣΕΦ.

Τον Νοέμβριο, μετά την αρνητική εικόνα και την ήττα στη Βαρκελώνη, ακολούθησαν τέσσερις σερί νίκες για την EuroLeague. Τον Δεκέμβριο, μετά τις εκτός έδρας ήττες από Παρτιζάν και Εφές, αλλά κι αυτή στο ΟΑΚΑ από τη Ρεάλ, ο Παναθηναϊκός «απάντησε» με τρία σερί και εκκωφαντικά διπλά σε Βερολίνο, Μονακό και Μιλάνο. Τον Φεβρουάριο, μετά τις ήττες από Μακάμπι και Ζαλγκίρις, αλλά κι αυτή από τον Άρη στο πρωτάθλημα, «απάντησε» με κομβική νίκη επί της Φενέρ, ενώ μετά τον χαμένο τελικό Κυπέλλου από τον Ολυμπιακο, η ομάδα του Εργκίν Αταμάν «απάντησε» με θρίαμβο στη Μαδρίτη επί της Ρεάλ.

Η τελευταία μεγάλη αντίδραση ήταν μετά την ήττα στο ΣΕΦ για την EuroLeague, όπου με 5 στα 5 «καπάρωσε» τη δεύτερη θέση της regular season.

Ο αποψινός τελικός με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ στο Βελιγράδι είναι η πιο δύσκολη αποστολή που είχε μέχρι τώρα ο Παναθηναϊκός. Άλλα περιθώρια δεν υπάρχουν. Αν θέλει να είναι στο Βερολίνο θα πρέπει να κάνει το 2-2 και να «αφήσει» μετά το ΟΑΚΑ να... τελειώσει τη σειρά.

Πάντερ: «Με ενδιαφέρει ο Παναθηναϊκός....»
EUROLEAGUE

12:29 - 02.05.2024

Πάντερ: «Με ενδιαφέρει ο Παναθηναϊκός....»

Ο 31χρονος Αμερικανός γκαρντ της Παρτίζαν, Κέβιν Πάντερ σε συνέντευξη που παραχώρησε στη «Mozzart Sport» σχολίασε την πορεία του Παναθηναϊκού στα play offs της EuroLeague και ανάφερε πως παρακολουθεί τις σειρές ανάμεσα στους «πράσινους» και τη Μακάμπι και το ζευγάρι Μονακό - Φενέρ.

Όλα είναι εναντίον του. Το σκορ, τα ματσαρίσματα απέναντι στους «πυραυλοκίνητους» παίκτες του Κάτας, τα σφυρίγματα σε Game 1 και Game 3. Ο Αταμάν και οι παίκτες του όμως μπορούν να τα ξεπεράσουν όλα. Το έχουν κάνει στο πρόσφατο παρελθόν. Ήρθε η ώρα για μία ακόμα...

🔴Sportal Euroleague Show με Ολυμπιακός - Μπαρτσελόνα και Μακάμπι - Παναθηναϊκός για το Game 4