Ο Νεϊμάρ μαράζωσε στο Παρίσι...

Νεϊμάρ

i

Νεϊμάρ/ © Photo by Antonio Borga/Getty Images/Ideal Images

Ο Νεϊμάρ μαράζωσε στο Παρίσι...

Η απόφαση που πήρε ο Νέιμαρ να αφήσει την Μπαρσελόνα για χάρη της Παρί έμοιαζε, τότε, για πολλούς έως και ανεξήγητη, σήμερα είναι ακόμη περισσότεροι όσοι στο πρόσωπο του Βραζιλιάνου βλέπουν ένα σούπερ ταλέντο που απλά πήρε το λάθος δρόμο!

Ήταν καλοκαίρι του 2017, αρχές Αυγούστου! Η Μπαρσελόνα προερχόταν από μία όχι ακριβώς τραυματική αλλά σίγουρα πολυκύμαντη και, στο κλείσιμό της, με πικρή γεύση σεζόν! Οι "μπλαουγκράνα" ναι μεν είχαν κατακτήσει τον τίτλο στο Copa del Rey αλλά είχαν αποκλειστεί, αμέσως μετά από την περίφημη remontada, άδοξα από τη Γιουβέντους στο Champions League ενώ είχαν τερματίσει δεύτεροι, βλέποντας την πλάτη της Ρεάλ του Ζινεντίν Ζιντάν, στο πρωτάθλημα!

Ο Λουίς Ενρίκε που δυο χρόνια νωρίτερα είχε οδηγήσει την ομάδα για τελευταία, μέχρι και σήμερα, φορά στην κορυφή της Ευρώπης δε βρισκόταν πια στην άκρη του πάγκου, στη θέση του είχε αναλάβει ο γνωστός και μη εξαιρετέος Ερνέστο Βαλβέρδε!

Ένας από τους μεγαλύτερους, ίσως και ο μεγαλύτερος, για όλους τους καλούς και τους κακούς λόγους, πρωταγωνιστής της σεζόν που είχε κλείσει λίγους μήνες νωρίτερα είχε πάρει τις αποφάσεις του, έπαιρνε λοιπόν και την...άγουσα για το Παρίσι! Ο απόλυτος star της επικής ανατροπής, επικότερης όλων των εποχών στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση, με το 6-1 του Καμπ Νόου κόντρα στην Παρί Σεν Ζερμέν είχε συνθηκολογήσει - συμφωνήσει με τον εχθρό, 222 εκατομμύρια έμπαιναν στα ταμεία των Καταλανών, ο Βραζιλιάνος άφηνε πίσω του ΚΑΙ συντρίμμια!

Ξεσηκώθηκαν οι οπαδοί της Μπάγερν για τα εισιτήρια: «70€; Δεν είμαστε ακόμα ο Νεϊμάρ»
CHAMPIONS LEAGUE

15:43 - 15.02.2023

Ξεσηκώθηκαν οι οπαδοί της Μπάγερν για τα εισιτήρια: «70€; Δεν είμαστε ακόμα ο Νεϊμάρ»

Οι οπαδοί της Μπάγερν Μονάχου παρευρέθηκαν στο «Παρκ Ντε Πρενς» για να στηρίξουν την ομάδα τους, ωστόσο φρόντισαν να διαμαρτυρηθούν για την τιμή των εισιτηρίων χρησιμοποιώντας τον... Νεϊμάρ.

Η αποβολή του, βλέπετε, στο κομβικό παιχνίδι της 31ης αγωνιστικής της Πριμέρα με τη Μάλαγα είχε παίξει καθοριστικό ρόλο σε εκείνη την τελευταία ήττα με 2-0 για το πρωτάθλημα, αποτέλεσμα που όπως αποδείχθηκε είχε κοστίσει στην ομάδα τον τίτλο!

Η απόφαση του super hot τότε Βραζιλιάνου να βγάλει μια από τις ιστορικότερες, ελκυστικότερες, πιο ξεχωριστές αλλά και ισχυρές, σε επίπεδο brand name, φανέλες της ποδοσφαιρικής υφηλίου για χάρη της κάθε άλλο φτωχής πλην τιμίας Παρί είχε προκαλέσει αίσθηση!

Κάποιοι έκαναν λόγο, count me in, για ποδοσφαιρικό "παρκάρισμα" του ακόμη 25χρονου τότε Νεϊμάρ, κάποιοι άλλοι για απόφαση ζωής από έναν ποδοσφαιριστή που ήθελε πρώτο ρόλο, ηγετικό ένδυμα, σε μια ομάδα την οποία φιλοδοξούσε να οδηγήσει σε απάτητες, έως και απαγορευμένες μέχρι εκείνο το σημείο για εκείνη, κορυφές!

Fast forward πεντέμιση χρόνια αργότερα και η αλήθεια βρίσκεται κάπου...στην άκρη, όπως στην άκρη του ποδοσφαιρικού ευρωπαϊκού χάρτη παραμένει και η ομάδα της γαλλικής πρωτεύουσας, ακόμη κι αυτός ο ένας τελικός στον οποίο κατάφερε να φτάσει ήταν ειδικών, covid, συνθηκών, με άδεια χέρια έφυγε από το άδειο "Ντα Λουζ" το βράδυ της 23ης Αυγούστου του 2020, με άδεια, ευρωπαϊκά, αυτό προφανώς ήταν και το ζητούμενο, χέρια παραμένει μέχρι και σήμερα!

Και όχι μόνο αυτό αλλά το πράγμα, και φέτος, μετά από την ήττα με 1-0 από την Μπάγερν, δυσκολεύει, όπως ακριβώς δυσκολεύει χρόνο με το χρόνο ολοένα και περισσότερο η επαγγελματική ζωή του κάποτε προαλειφόμενου διαδόχου των Μέσι και Ρονάλντο, 31χρονου τώρα πια, γεννημένου στο Σάο Πάολο!

Γιατί ότι κι αν πέτυχε, δεν τα λες και πολλά, από τότε που άφησε πίσω του, μεταξύ άλλων, τον κολλητό του Λιονέλ Μέσι μόνο και μόνο για να τον ξαναβρεί από το περσινό καλοκαίρι, όλο αυτό το διάστημα ο Νέιμαρ, ανεξάρτητα από αριθμούς, στατιστική, επιδόσεις, ρεκόρ, μη σας πω και εγχώριους, σε αυτούς έχει περιοριστεί, τίτλους, ένα πράγμα είναι σίγουρο!

Λειτουργώντας σε ένα περιβάλλον ποδοσφαιρικής αφθονίας έως και απληστίας, με όλα τα χαρτιά στα χέρια του και τα ευρώ στις υπηρεσίες του, στον τραπεζικό του λογαριασμό αλλά και στους λογαριασμούς πολλών άλλων που τον πλαισιώνουν όλα αυτά τα χρόνια σε ένα γαλαξία αστέρων που προσπαθούν να λάμψουν αλλά...δεν, το ταμείον, με αφορμή και το τελευταίο, βαυαρικό, χτύπημα η συζήτηση, είναι μείον!

Είναι μείον τόσο για την ίδια την ομάδα που τόσα χρόνια προσπαθεί, μια φορά έφτασε δίπλα στην πηγή αλλά νερό δεν ήπιε, είναι ακόμη πιο...μείον για τον ίδιο τον ποδοσφαιριστή! Ξεκάθαρα νο2 σχεδόν από την πρώτη στιγμή, ο Εμπαπέ πάτησε το γκάζι και εξαφανίστηκε, μη σας πω και νο3 τώρα πια, Μέσι είναι αυτός, στα αποδυτήρια και στο χορτάρι!

Ξεκάθαρα "βαλτωμένος", χωρίς να εξελίξει το παιχνίδι του, χωρίς να βελτιώσει τις αδυναμίες του, χωρίς να εκτοξεύσει το ταλέντο του όλα αυτά τα χρόνια αλλά, κυρίως, χωρίς σε καμία περίπτωση να καταφέρει, μέχρι αποδείξεως του εναντίου που δεν το νομίζω, αυτό που αν με ρωτήσετε κυρίως είχε κατά νου, να αφήσει στο ίδιο το ποδόσφαιρο το ΑΠΟΤΥΠΩΜΑ του!

11:17 - 15.02.2023

Τα highlights από το διπλό της Μπάγερν κόντρα στην Παρί

Δείτε τις καλύτερες φάσεις από τη σπουδαία νίκη της Μπάγερν Μονάχου κόντρα στην Παρί Ζεν Ζερμέν για το Champions League.

Παρά το potential να γίνει ένας από τους μεγαλύτερους όλων των εποχών, με τα όσα ΔΕΝ έκανε στην καριέρα του ούτε καν μπαίνει στη συζήτηση, ίσως και να είναι νωρίς ακόμη αλλά μοιάζει με το μεγαλύτερο WHAT IF εδώ και πάρα πολλά χρόνια στο ποδόσφαιρο!

Δε θα μάθουμε ποτέ ποια θα ήταν η εξέλιξή του αν στo peak της καριέρας του δεν άφηνε την Μπάρτσα ή αν επέλεγε, έστω, κάποια άλλη από τις πραγματικά μεγάλες ευρωπαϊκές δυνάμεις εκεί έξω για να συνεχίσει την καριέρα του! Ξέρουμε όμως, επιτρέψτε μου, τώρα πια ότι στην "πόλη του φωτός" οι μέρες καριέρας του ήταν, και παραμένουν, πολύ πιο σκοτεινές απ΄ό,τι ο ίδιος τις περίμενε, ο πήχης είναι πολύ ψηλά, Παρί και Νέιμαρ, Νέιμαρ και Παρί, περνούν συστηματικά από κάτω!