Ανανέωση Κάνααν ΧΤΕΣ!

Αϊζάια Κάνααν

i

© Intime

Ανανέωση Κάνααν ΧΤΕΣ!

Aχιλλέας Μαυροδόντης 09:55 - 31.01.2024 / Ανανεώθηκε: 13:33 - 31.01.2024

Ο Αϊζάια Κάνααν έδειξε για ακόμα μια φορά την ποιότητά του και ο Αχιλλέας Μαυροδόντης στέλνει… μήνυμα στην ΚΑΕ Ολυμπιακός, καθώς θα είναι κρίμα αυτός ο παίκτης να μην φοράει και τη νέα σεζόν τα ερυθρόλευκα.

Ο Ολυμπιακός δεν είχε καθόλου εύκολο έργο απέναντι στην Άλμπα. Και όχι, δεν ήταν η γερμανική ομάδα ο μεγάλος του αντίπαλος, αλλά ο ίδιος του ο εαυτός.

Οι Ερυθρόλευκοι δεν είχαν τον Νίκολα Μιλουτίνοφ, τον Μουστάφα Φαλ και τον Φιλίπ Πετρούσεφ, ενώ το μοναδικό πεντάρι της 12άδας ήταν ο Μόουζες Ράιτ, που είχε κάνει μόλις μια προπόνηση!

Παρόλα αυτά, ο Ολυμπιακός πήρε πολλά από την θέση 5 και κάπως έτσι έθεσε τις βάσεις για τη νίκη. Διότι και ο Ράιτ των 14 πόντων, αλλά και ο Σίκμα των 5 πόντων έδωσαν πράγματα. Συνολικά είχαν 9/13 εντός παιδιάς και 2/2 βολές οι δύο τους (7/9 δίποντα ο Ράιτ, 2/4 ο Σίκμα και από 1 βολή ο καθένας), με τον Ολυμπιακό να καταφέρνει να κυριαρχήσει και στα ριμπάουντ, έχοντας 36 έναντι 27 των Γερμανών.

Η μεγάλη βάση, πάνω στην οποία όμως ο Ολυμπιακός στηρίχθηκε ήταν άλλη. Δυστυχώς θα αδικήσουμε τον εξαιρετικό Ράιτ, τον υπερπολύτιμο Μπραζντέικις και τον θετικότατο Γκος, διότι ο σταρ της ημέρας ήταν ένας και φορούσε το «3» στην πλάτη του.

Ο Αϊζάια Κάνααν ήταν μυθικός, υπέροχος, μοναδικός, ανεπανάληπτος. Ο Αμερικανός σταμάτησε στους 31 πόντους με 9 στα 14 τρίποντα, 2/2 βολές και 30 στην αξιολόγηση, σε ένα παιχνίδι που σίγουρα θα θυμάται για καιρό!

«Το καλάθι μοιάζει τεράστιο όταν βρίσκεις τέτοιο ρυθμό», είπε μεταξύ άλλων ο Αϊζάια Κάνααν στο Sportal Euroleague Show και αυτό φάνηκε και στο παρκέ, καθώς ο Αμερικανό, όπως και να πετούσε τη μπάλα, εκείνη θα κατέληγε στο καλάθι της Άλμπα.

Ποτέ δεν μπόρεσαν οι Γερμανοί να βρουν αντίδοτο στον Αϊζάια Κάνααν, ο οποίος τους χόρεψε τον… χορό του Ησαΐα και τους διέλυσε, όπως φαίνεται και από τους 31 πόντους του.

Και πάμε τώρα στο παρασύνθημα. Το συμβόλαιο του Αϊζάια Κάνααν τελειώνει το καλοκαίρι, με τον παίκτη να είναι στη συνέχεια ελεύθερος να συνεχίσει αλλού την καριέρα του. Γιατί να την συνεχίσει αλλού όμως;

Ο Αϊζάια Κάνααν έχει δείξει με κάθε τρόπο πως ΠΡΕΠΕΙ να μείνει στον Ολυμπιακό. Πέραν των μπασκετικών του ικανοτήτων, οι οποίες είναι αδιαμφισβήτητες, είναι από τους παίκτες που έχει δημιουργήσει ένα μοναδικό δέσιμο με τον κόσμο του Ολυμπιακού. Ή νομίζετε πως οι φίλοι των Ερυθρόλευκων τραγουδούν το όνομα του οποιουδήποτε; Για να μπεις στην καρδιά του κόσμου πρέπει να δώσεις πολλά πράγματα και ο Κάνααν, σε κάθε αναμέτρηση που παίζει, τα δίνει. Είναι ένας παίκτης που ακόμα και όταν δεν μπουν τα σουτ, θα παλεύει με κάθε τρόπο για να βοηθήσει την ομάδα του και θα πάρει… ζωή από τους φιλάθλους.

Βέβαια αυτό που παίρνει, το δίνει πίσω σε πολλαπλάσιο νούμερο. Ο γύρος του θριάμβου που έκανε στο τρίτο δεκάλεπτο μετά από ένα (από τα πολλά) σουτ που ευστόχησε «τρέλανε» τον κόσμο και τον έβαλε στο παιχνίδι ακόμα πιο έντονα. «Το βλέπω με τον εξής τρόπο: Οι οπαδοί και αυτοί που μας υποστηρίζουν βρίσκουν τον χρόνο στο πολυάσχολο καθημερινό τους πρόγραμμα. Εάν έχουν οικογένεια, είναι μακριά από την οικογένειά τους και δίνουν τα χρήματά τους για να έρθουν να μας υποστηρίξουν. Οπότε προσπαθώ να τους το ανταποδίδω παίζοντας όσο πιο σκληρά μπορώ. Να τρέφομαι από την ενέργεια που μας δίνουν. Αυτοί που είναι πιο τυχεροί και κάθονται δίπλα στο παρκέ μπορώ να είμαι πιο ενεργός μαζί τους σε σχέση με τους υπόλοιπους. Οτιδήποτε μπορώ για να κρατήσω ψηλά την ενέργεια, να βοηθήσω την ομάδα μου να συνεχίσει και γενικά χρησιμοποιώ την ενέργεια και την υποστήριξή τους ως καύσιμο για να είμαι ενεργητικός στο παρκέ», είχε πει στην μεγάλη συνέντευξη που παραχώρησε μέσα στις γιορτές στο Sportal ο Αϊζάια Κάνααν.

Επιπλέον είχε εκφράσει και το πόσο πολύ θέλει να μείνει. Το ίδιο έκανε και τώρα, στη συνέντευξη που μας παραχώρησε μετά το τέλος του αγώνα με την Άλμπα Βερολίνου. Πλέον η μπάλα είναι στην διοίκηση. Ο κόσμος του Ολυμπιακού τον θέλει, ο ίδιος θέλει να μείνει, οι συμπαίκτες του τον λατρεύουν, ο Μπαρτζώκας τον εμπιστεύεται. Σειρά μένει να υπογράψει και το νέο του συμβόλαιο. Τι καλύτερο δώρο από αυτό για τους οπαδούς, που τόσο πολύ έχουτν στηρίξει τον μπασκετικό Ολυμπιακό τα τελευταία χρόνια;

Αυτά για την ώρα. Μακάρι σύντομα να δούμε ακόμα ένα επικό ποστάρισμα, όπως αυτό για την απόκτηση του Μόουζες Ράιτ, το οποίο θα μας προαναγγείλει την επέκταση του συμβολαίου του Αϊζάια Κάνααν. Είναι το σωστό, μένει να γίνει και πράξη. Τα υπόλοιπα μετά το παιχνίδι με την Μπάγερν Μονάχου…

ΥΓ. Οι προπονητές του καναπέ καλό θα ήταν να μείνουν εκεί. Κάποιοι κάποτε δεν ήθελαν τον Βεζένκοφ. Κάποιοι έβριζαν τον Σπανούλη και τον Πρίντεζη. Κάποιοι δεν πίστευαν στον Παπανικολάου. Σημασία έχει τι πιστεύει ο Μπαρτζώκας, γιατί εκείνος ξέρει καλύτερα από όλους μας. και τον Κάνααν κάποτε δεν τον ήθελαν κάποιοι και μέχρι χτες φώναζαν και για τον Μπραζντέικις. Ξαναλέμε πως ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξέρει καλύτερα από όλους μας.

ΥΓ2. Να αγαπάτε και να είστε δίπλα στους δικούς σας ανθρώπους. Η ζωή είναι μικρή. Κάθε μέρα να τους δείχνετε πόσο τους αγαπάτε. Δεν ξέρει κανείς μας τι ξημερώνει αύριο…

🔴Ολυμπιακός - Άλμπα 101-87: Κάνααν χωρίς οίκτο, έβγαλε γούστα ο Ράιτ! - Sportal Euroleague Show